We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Lezers- en inzichtengegevens exporteren

Je kunt gegevens van bijdragers of abonnees en informatie over aanmeldingen voor nieuwsbrieven of lezersregistratie rechtstreeks vanuit het Uitgeverscentrum exporteren.

Belangrijk: Als je een Google Drive-map kiest waarnaar je het bestand wilt exporteren, open je de map niet. Als je de map wilt selecteren, klik je op de mapnaam en dan op Invoegen.

Informatie over abonnees of bijdragers exporteren

Je kunt csv-bestanden en Google-spreadsheets exporteren met ledenbijdragen, abonnementsgegevens en e-mailadressen.

Je ledenexport bevat de volgende tabbladen:

• Leden
  • Inkooporders
  • Abonnementen of bijdragen

Zo exporteer je ledeninformatie:

1. Ga in het Uitgeverscentrum naar je publicatie.
  2. Klik op Reader Revenue Manager.
  3. Klik onder Menu op Leden.
  4. Selecteer de leden die je wilt exporteren
  5. Klik rechtsboven op Leden exporteren.
  6. Selecteer de Google Drive-map waarin je het geëxporteerde bestand wilt opslaan.
    • Je kunt ook een nieuwe Google Drive-map maken voor je exports.
  7. Klik op Invoegen.
  8. Open de Google Drive-map die je hebt geselecteerd om de bestanden te vinden.

Inzichtengegevens exporteren

Je inzichtenexport bevat de volgende tabbladen:

• Totalen
  • Dagelijkse actieve leden
  • Dagelijkse nieuwe leden
  • Dagelijkse opzeggingen

Je kunt gegevens exporteren naar een Google-spreadsheet met dagelijkse cijfers voor opbrengst, leden, opzeggingen, nieuwe leden en abonnees.

Zo exporteer je je inzichtengegevens:

1. Ga in het Uitgeverscentrum naar je publicatie.
  2. Klik op Reader Revenue Manager.
  3. Klik onder Menu op Activiteit.
  4. Selecteer de periode waarvoor je de gegevens wilt exporteren.
  5. Klik rechtsboven op Exporteren.
  6. Selecteer de Google Drive-map waarin je het geëxporteerde bestand wilt opslaan.
    • Je kunt ook een nieuwe Google Drive-map maken voor je exports.
  7. Klik op Invoegen.
  8. Open de Google Drive-map die je hebt geselecteerd om de bestanden te vinden.

Tip: Nadat je een bestand hebt geëxporteerd, kun je het niet rechtstreeks vanuit het Uitgeverscentrum openen. Open de map in Google Drive om de export te vinden.

Nieuwsbrief- of registratiegegevens exporteren

Je kunt csv-bestanden en Google Spreadsheets exporteren met de e-mailadressen van lezers die zich voor je nieuwsbrief hebben aangemeld of zich hebben geregistreerd. Je kunt deze gegevens uploaden naar je tool voor ledenbeheer.

Belangrijk: Aanmeldingsgegevens voor de nieuwsbrief en registratiegegevens van lezers zijn 30 dagen beschikbaar om te downloaden via het tabblad Leden in Reader Revenue Manager.

Zo exporteer je nieuwsbrief- of registratie-informatie:

1. Ga in het Uitgeverscentrum naar je publicatie.
  2. Klik op Reader Revenue Manager.
  3. Klik onder Toegang tot content op Aanmelden voor een nieuwsbrief of Lezersregistratie.
  4. Klik rechtsboven op Leden exporteren.
  5. Selecteer de Google Drive-map waarin je het geëxporteerde bestand wilt opslaan.
    • Je kunt ook een nieuwe Google Drive-map maken voor je exports.
  6. Klik op Invoegen.
  7. Open de Google Drive-map die je hebt geselecteerd om de bestanden te vinden.

Tip: Als je een Google Drive-map kiest waarnaar je het bestand wilt exporteren, moet je de map niet openen. Als je de map wilt selecteren, klik je op de mapnaam en dan op Invoegen.

Toegang tot enquêtegegevens

Je kunt op 2 manieren toegang krijgen tot je enquêtegegevens:

• Data Studio
  • Google Analytics

In Data Studio

1. Bekijk deze template.
  2. Selecteer je Analytics-account in het dropdownmenu.
  3. Bekijk de resultaten.
    • Je kunt filteren op gebeurteniscategorie om onder andere gegevens per vraag te bekijken.

In de geavanceerde methode van Google Analytics

1. Ga naar Google Analytics 4.
  2. Klik op Navigeren naar rapporten en dan Betrokkenheid en dan Gebeurtenissen.
  3. Klik onder Naam gebeurtenis op Inzending van enquête.
    • Onder Enquêtevraag en Enquêteantwoord kun je het overzicht nalopen van het aantal reacties op elke vraag en antwoord.
  4. Klik op Vergelijking toevoegen.
    • Selecteer Enquêtevraag als dimensie.
    • Selecteer een vraagcategorie, zoals Koopintentie, als dimensiewaarde.
  5. Controleer de antwoorden voor elke vraag in het gedeelte Enquêteantwoord.

Hulp nodig? Neem contact op met ons supportteam.