Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Hantera betalningsprofilen

Om du har en betalningsprofil i Google betalningscenter kan du ta emot betalningar från Reader Revenue Manager.

Med betalningsprofilen kan du lägga till flera användare och ge dem åtkomst till ditt betalningskonto i betalningscentret. Din betalningsprofil kopplas till ditt konto via Google betalningscenter. Du kan dela och använda den i andra Google-produkter.

Viktigt! Betalningsprofilen

• gäller för alla publikationer i samma organisation
  • måste vara kopplad till ett Google-konto
  • gäller för alla organisationer som använder Google-kontot.

Välja eller skapa en betalningsprofil

1. Klicka på Välj eller skapa din betalningsprofil under konfigureringen.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpilen under Betalningsprofil.
    • Gör så här om du har en betalningsprofil:
      1. Klicka på nedåtpilen Nedåtpilen.
      2. Välj betalningsprofilen.
    • Gör så här om du inte har en betalningsprofil:
      1. Välj Skapa en betalningsprofil.
      2. Välj Företag eller Privatperson under Kontotyp.
      3. Fyll i alla obligatoriska fält.
      4. Klicka på Spara.

Tips! Du behöver bara ställa in en betalningsprofil per konto. När du har slutfört det här steget och verifierat din identitet för en publikation visas den som slutförd för alla publikationer.

Uppdatera betalningsuppgifter

I betalningsuppgifterna hittar du din registrerade betalningsprofil och önskade betalningsmetod. Du kan också se statusen för väntande uppgifter i betalningsprofilen.

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Reader Revenue Managerföljt av Inställningar.
  4. Klicka på Betalningsuppgifter till vänster.

Tips! Om du redan har en betalningsprofil för företag kan du länka den i betalningsuppgifterna. Du kan använda din befintliga betalningsprofil genom att logga in på det Google-konto som är kopplat till den.

Lägga till användare i ditt betalningskonto

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Reader Revenue Manager följt av Inställningar .
  4. Klicka på Betalningsuppgifter till vänster.
  5. Scrolla till Betalningsanvändare under Din säljarprofil.
  6. Klicka på Hantera betalningsanvändare följt av Lägg till en ny användare.
  7. Följ anvisningarna på skärmen.
  8. Klicka på Bjud in under Primär kontakt följt av OK.

När användaren har tackat ja till inbjudan får hen åtkomst till din betalningsprofil utifrån de behörigheter du angav i den ursprungliga inbjudan.

Uppdatera bankuppgifter

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Reader Revenue Manager följt av Inställningar .
  4. Klicka på Betalningsuppgifter till vänster.
  5. Välj Redigera i Google betalningscenter i Din säljarprofil.
  6. Klicka på Betalningsmetoder under Betalningscenter.
  7. Lägg till eller uppdatera betalningsuppgifterna.
    • Om du lägger till ett nytt betalningskonto: Klicka på Spara.
    • Om du gör ändringar i ett konto: Klicka på Uppdatera.