Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Konfigurera publikationen i Google Nyheter

Du kan utforma publikationen utifrån ditt varumärke och anpassa den för Google Nyheter på news.google.com, Android och iOS.

Kom igång genom att logga in på Utgivarcenter, välja en publikation och klicka på Google Nyheter.

Välj en kategori

När du konfigurerar publikationen ska du klassificera den på rätt sätt så att läsarna kan hitta den under rätt kategori i Google Nyheter.

Kategorilista

Listan med tillgängliga kategorier i Utgivarcenter kanske inte är exakt samma som listan med kategorier som är synliga för användare i Google Nyheter, eftersom katalogen justeras för att optimera webbupplevelsen för läsarna. Ibland kan liknande kategorier slås ihop.

Här följer en lista över de kategorier som är tillgängliga för utgivare i Utgivarcenter och hur de hör ihop med kategorierna som är tillgängliga för användare:

I Utgivarcenter På fliken Tidningskiosk i Google Nyheter

Arkitektur

Hem och trädgård

Bostäder

Underhållning

Evenemang

Hem och trädgård

Underhållning

Konst

Hantverk och hobby

Design

Mode och styling

Mat och dryck

Hem och trädgård

Livsstil för män

Föräldraskap och barn

Husdjur

Foto

Shopping

Allmännyttigt

Specialintresse

Resor

Livsstil för kvinnor

Specialintresse

Nyheter och politik

Ekonomi

Lokalt

Nyheter och politik
Hälsa och fitness Hälsa och fitness
Teknik och vetenskap Teknik och vetenskap

Sport

Fordon

Sport
Mat och dryck Mat och dryck

Distribution

Obs! Alla ändringar i inställningen för internationell distribution träder i kraft direkt.

Som standard är länkar till publikationens innehåll tillgängliga för läsare i hela världen. Om du föredrar att begränsa detta kan du antingen tillåta eller blockera specifika länder från att se länkar till publikationens innehåll.

Du kan även göra innehållet synligt i antingen alla sökresultat eller enbart vissa av vissa av Googles produkter, till exempel Chromecast, Google Play och Google Assistent.

Läs mer om Nyheter med text till tal på assistenten.

Ändra inställningarna för distribution

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Google Nyheter följt av Redigera.
  4. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil under Länder i avsnittet Distribution.
  5. Välj de länder du vill tillåta eller blockera.