We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Eerste configuratie

Geef je publicatie een naam

De naam die je opgeeft, wordt in Google Nieuws gebruikt om je publicatie te identificeren. Dit moet een eenvoudige ID zijn. Aanbevolen criteria voor de naam:

• Kies een naam die je content en merk goed beschrijft. Bijvoorbeeld: Google Sport Daily.
  • Kies een publicatienaam die uniek is voor je site. Vermijd namen zoals The Times of The Chronicle, die gebruikers in verwarring kunnen brengen.
  • Voeg geen extra lidwoorden toe zoals de.
  • Voeg geen beschrijvende zinnen toe.

Belangrijk: Namen in het Uitgeverscentrum worden niet gebruikt voor het tabblad Nieuws van Google Zoeken.

Namen in het tabblad Nieuws worden automatisch gegenereerd op basis van je sitenaam.

Een voorkeur voor je sitenaam aangeven

De publicatielogo's voor het Voorpaginanieuws en het tabblad Nieuws in Google Zoeken zijn afkomstig van AMP-logo's met gestructureerde gegevens (behalve in donkere thema-weergaven) of ze worden automatisch gegenereerd voor niet-AMP-webcontent.

Voeg een URL voor de primaire websiteproperty toe

Belangrijk: Google kan niet garanderen dat je artikelen ononderbroken worden verwerkt na een domeinwijziging. Lees ook hoe je Google laat weten dat je site wordt verplaatst.

De primaire websiteproperty is meestal het domein van je site, maar kan ook een subdomein of een URL-voorvoegsel zijn, zoals:

• Een URL met het opgegeven voorvoegsel en protocol (https://example.com)
  • Een domeinproperty met alle subdomeinen en meerdere protocollen (example.com).

Meer informatie over domeinproperty's

Je kunt slechts één publicatie per websiteproperty maken. Verifieer je domein in de Search Console.

Locatie

Dit is de locatie van de entiteit die je publicatie vertegenwoordigt en die momenteel een Showcase-overeenkomst met Google heeft. Als deze locatie gewijzigd is, dien je een wijzigingsverzoek in:

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie en klik op Publicatie-instellingen.
  3. Klik naast je locatie op Verzoek om te wijzigen.
  4. Vul het volgende in het aanvraagformulier voor locatiewijzigingen in:
    • De naam van je publicatie
    • Het domein van je publicatie
    • De geüpdatete locatie
true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.