We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Wat is Google Nieuws Showcase?

Eind 2020 werd er een online nieuwsfunctionaliteit gelanceerd onder de naam Google Nieuws Showcase. Met dit platform kunnen deelnemende uitgevers hun kennis en redactionele stem delen via een verbeterde storytelling.

Het platform is ook een wereldwijd programma voor contentlicenties. Google betaalt deelnemende uitgevers om kwaliteitsjournalistiek te beheren voor een verbeterde online nieuwsfunctionaliteit die lezers en uitgevers ten goede komt.

Met deze functionaliteit kunnen uitgevers, waaronder bekroonde nieuwsredacties, lezers meer inzicht geven in het plaatselijke, binnenlandse en buitenlandse nieuws zodat ze de artikelen die ertoe doen beter begrijpen. Nieuwsorganisaties hebben rechtstreekse controle over hun presentatie en branding en kunnen zo een hechte relatie met hun publiek opbouwen.

Via Google Nieuws Showcase kunnen deelnemende uitgevers de artikelen die verschijnen in de nieuwsproducten van Google, momenteel Google Nieuws en Discover, op een unieke manier presenteren. Het platform biedt ook een rijkere storytelling en meer context met functies als tijdlijnen binnen gestileerde nieuwsvensters, gerelateerde artikelen en opsommingen.

Deze aanpak verschilt van andere Google Nieuws-producten. De focus is hier gericht op de redactionele keuzes die uitgevers maken over welke artikelen ze lezers laten zien en hoe ze deze artikelen presenteren.

Google Nieuws Showcase wil lezers nieuwe content laten ontdekken en biedt daarom kosteloos toegang tot bepaalde artikelen die achter een betaalmuur staan op de site van een deelnemende uitgever. Dit zijn artikelen die anders alleen beschikbaar zijn voor abonnees.

Dit platform is gelanceerd in bepaalde landen en regio's. Binnenkort volgen er meer.

Lees meer informatie over Google Nieuws Showcase.

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.