Vi kunngjorde nylig en oppdatering om publiseringssider. Du finner mer informasjon om dette her.

Hva er Google Nyheter i fokus?

Mot slutten av 2020 ble en nyhetsopplevelse kalt Google Nyheter i fokus lansert. På denne plattformen kan utgivere dele sin ekspertise og redaksjonelle stemme gjennom bedre formidling av nyhetssaker.

Plattformen er også et globalt program for innholdslisensiering. Google betaler deltakende utgivere for å velge ut nyheter av høy kvalitet, slik at leserne får en bedre opplevelse på nettet.

Med denne opplevelsen kan utgivere, inkludert prisbelønte nyhetsredaksjoner, gi leserne mer innsikt i lokale, nasjonale og internasjonale nyheter, for å hjelpe dem med å finne viktige nyhetssaker. Nyhetsorganisasjoner har direkte kontroll over presentasjonen og merkevarebyggingen sin, slik at de kan knytte tettere bånd til brukerne.

Utgivere som deltar i Google Nyheter i fokus, får en unik mulighet til å presentere nyhetssakene som vises i Googles nyhetsprodukter, for øyeblikket Google Nyheter og Discover. Plattformen tilbyr også bedre formidling av nyhetssaker og mer kontekst, med funksjoner som tidslinjer i stiliserte nyhetspaneler, relaterte artikler og punktlister.

Denne tilnærmingen er forskjellig fra andre Google-nyhetsprodukter fordi den fokuserer på de redaksjonelle valgene utgivere tar i forbindelse med hvilke nyhetssaker som skal vises til leserne, og hvordan de skal presenteres.

For å hjelpe leserne med å oppdage nytt innhold tilbyr Google Nyheter i fokus kostnadsfri tilgang til utvalgte artikler bak betalingsmurer på nettstedet til en deltakende utgiver som ellers bare ville ha vært tilgjengelig for abonnenter.

Denne plattformen er lansert i utvalgte land/regioner, og flere legges til senere.

Finn ut mer om Google Nyheter i fokus.

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.