We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Positie in Google Nieuws

Als je je content indient via feeds of contentlabels in het Uitgeverscentrum, heeft dit in principe geen invloed op de positie van je site in zoekmachines. Deelname aan een advertentieprogramma zoals AdSense heeft geen effect op de positie van je site in Google Nieuws of een andere Google-zoekmachine.

Google Nieuws is bedoeld om originele journalistiek te promoten en gebruikers te laten kennismaken met verschillende invalshoeken. Google Nieuws accepteert geen betalingen om de weergave of positie van een site in zoekresultaten te versnellen of te verbeteren.

De positie in Google Nieuws wordt algoritmisch bepaald door de volgende factoren:

• Relevantie van de content
  • Prominentie
  • Gezag
  • Recentheid
  • Locatie
  • Taal

De positie op het tabblad 'Voor jou' wordt ook bepaald door de volgende factoren:

• Interesses
  • Gebruiksgemak
  • Gebruikersvoorkeuren voor interessegebieden of uitgevers

Meer informatie over hoe Google Nieuws-artikelen worden geselecteerd en hoe je artikelen op Google Nieuws kunt bekijken.

Je kunt de positie van je site verbeteren door een Google-vriendelijke website te onderhouden. Meer informatie over hoe Google de positie van pagina's in Google Zoeken bepaalt.

We staan voor je klaar om je te helpen als je technische problemen ondervindt met Google Nieuws. We kunnen echter weinig feedback geven als het om posities gaat. We stellen je begrip op prijs.