Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Google Uutisten käytännöt

Sisältö- ja toimintakäytäntöjemme tarkoituksena on varmistaa hyvä käyttökokemus käyttäjille ja julkaisijoille. Google Uutisissa tai uutisalustoilla julkaistavan sisällön tulee noudattaa artikkelisivujen parhaita käytäntöjä sekä noudattaa Google Haun yleisiä käytäntöjä, Google Haun roskapostikäytäntöjä ja näitä hakuominaisuuksien käytäntöjä.

• Vaarallinen sisältö
  • Petolliset käytännöt
  • Ahdisteleva sisältö
  • Vihamielinen sisältö
  • Manipuloitu media
  • Lääketieteellinen sisältö
  • Seksuaalinen sisältö
  • Väkivaltainen ekstremismisisältö
  • Väkivaltainen ja verinen sisältö
  • Karkea kielenkäyttö ja hävyttömyydet

Google Uutisia koskevat myös alla olevat ominaisuuskohtaiset käytännöt.

Mainokset ja sponsoroitu sisältö

Sivullasi olevien mainosten ja muun maksetun mainossisällön määrän ei pitäisi ylittää varsinaisen sisällön määrää. Emme salli sisältöä, joka piilottaa tai vääristelee sponsoroitua sisältöä siten, että se vaikuttaa itsenäiseltä, toimitukselliselta sisällöltä. Lukijoille on ilmoitettava selkeästi, jos kyseessä on sponsorointi. Tähän kuuluu (siihen rajoittumatta) omistajuus tai yhteistyökumppanuus, maksu tai materiaalinen tuki. Sponsoroidun sisällön aihe ei saa keskittyä sponsoriin kertomatta siitä selvästi.

Vinkki: Julkaisijoiden on hyvä tuntea uusi sivuston maineen väärinkäyttöä koskeva käytäntö, joka tulee voimaan 5.5.2024. Lue lisää täältä.

Harhaanjohtava sisältö

Emme salli esikatselusisältöä, joka johtaa käyttäjiä harhaan lupaamalla tietoja, jotka eivät vastaa todellista sisältöä.

Avoimuus

Sivustosi kävijät haluavat luottaa lukemansa sisällön julkaisijoihin ja kirjoittajiin. Tästä syystä Googlen uutislähteiden pitäisi mainita:

• Selkeät päivämäärät ja kirjoittajien nimet
  • Tietoa kirjoittajista, julkaisusta ja julkaisijasta
  • Tietoa sisällön taustalla olevasta yhtiöstä tai verkostosta
  • Yhteystiedot

Lue lisää Google Uutisten avoimuuskäytännöistä.

Kun löydämme sisältöä tai toimintaa, joka rikkoo näitä käytäntöjä, saatamme poistaa sen uutisalustoiltamme. Jos sivustolla esiintyy toistuvia tai räikeitä rikkomuksia, se ei välttämättä enää kelpaa uutisalustoillemme.

Voimme tehdä poikkeuksia käytännöistä, jos sille on painava taiteellinen, koulutuksellinen, historiallinen, dokumentaarinen, tieteellinen tai muu yleishyödyllinen syy.

Vinkki: Nämä käytännöt koskevat vain uutisalustoja. Uutisalustoille sopimaton sisältö saattaa edelleen esiintyä muualla Haussa, kunhan sisältö ja toiminta noudattavat muita olennaisia käytäntöjä.

Uutissivustoon kohdistetut manuaaliset toimenpiteet

Jos sivustosi rikkoo Google Uutisten sisältökäytäntöjä, saatat nähdä manuaalisia toimenpiteitä Search Console ‑tililläsi kohdassa Tietoturva ja manuaaliset toimenpiteet.

Lue lisää rikkomustyypeistä ja niiden korjaamisesta.