We’ve recently announced an update on publication pages. Please read here for more information.

Richtlijnen voor feedcontent

Met Google Nieuws kun je content van hoge kwaliteit leveren aan lezers op mobiele apparaten en computers. Volg de feedrichtlijnen van Google Nieuws om je publicatie geschikt te maken voor browsen.

Belangrijk: Als je feeds gebruikt om contentsecties te maken, worden je artikelen weergegeven in AMP als er een geldig AMP-artikel (Accelerated Mobile Pages) beschikbaar is. Als AMP niet beschikbaar is, worden artikelen weergegeven als de canonieke webpaginaversie.

Feedrichtlijnen bekijken

We kunnen geen specifieke feedback geven over hoe je je standaard XML-feed het beste kunt maken. Je kunt altijd advies vragen aan andere uitgevers op het Helpforum van Google Nieuws. Je feeds moeten voldoen aan de technische feedvereisten van Google Nieuws.

Check of je feeds voldoen aan de volgende richtlijnen:

• Actualiteit van content: Feeds bieden actuele content die overeenkomt met de content op je website. Neem alleen recente content op in je feeds.
  • Dubbele artikelen: Ons systeem gebruikt de <guid>-tag in de feed om nieuwe artikelen te identificeren. Als je een artikel op je website updatet en er wordt een nieuwe <guid>-tag gegenereerd, geven we beide versies van het artikel weer. Ga als volgt te werk om een dubbel artikel te voorkomen:
  • Contentbeleid: Check of je content voldoet aan ons beleid.
true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.