Søgeindvirkning

Oversigt

Når du opretter en udgave i Producer i Google Nyheder eller udgiver det i Google Nyheder, berører det principielt ikke dit websites rangering i søgemaskiner. Google Nyheder og Producer i Google Nyheder er ikke vært for noget udgiverindhold på det åbne internet og omdirigerer altid søgebots til udgiverens kildewebsite via en HTTP 301.

Flere oplysninger

Når en udgiver importerer indhold til Producer i Google Nyheder, registreres indholdets kildewebadresse med det importerede indhold. Dette sikrer, at alt indhold kan tilskrives tilbage til oprindelsesadressen, hvis det er nødvendigt.

Når en bruger, der benytter Google Nyheder, deler en artikel med sine venner, er en kort webadresse, der er unik for artiklen, medtaget i meddelelsen. Eksempel: "Spændende artikel om widgets – http://goo.gl/mag/xyz."

Sådan kan forskellige klienter bruge denne meddelelse:

Søgebot

Når en søgebot crawler en social mediedestination som f.eks. Twitter, møder den meddelelsen "Spændende artikel om widgets – http://goo.gl/mag/xyz.". Søgebotten løser linket i meddelelsen (http://goo.gl/mag/xyz) ved at udstede en HTTP-anmodning. Backend for Producer i Google Nyheder ser, at anmodningen om "http://goo.gl/mag/xyz" er fra en søgebot og søger efter meddelelsen og udtrækker kildewebadressen. Backend for Producer i Google Nyheder svarer derefter med en HTTP-statuskode: 301 (Flyttet permanent), der peger på kildewebadressen, som ligger på udgiverens website. HTTP 301 sikrer, at alle placeringer tilskrives tilbage til kildewebadressen.

En bruger, der benytter en browser på sin computer

En bruger kigger på en foretrukken social mediedestination og møder meddelelsen "Spændende artikel om widgets – http://goo.gl/mag/xyz", som brugeren finder interessant. Når brugeren klikker på linket til "http://goo.gl/mag/xyz", dirigeres brugeren til kildewebadressen via en HTTP 301-omdirigering. Brugeren ser straks det indhold, der hostes på udgiverens website.

En bruger, der benytter en Android- eller iOS-enhed uden Google Nyheder

En bruger kigger på en foretrukken social mediedestination eller app og møder meddelelsen "Spændende artikel om widgets – http://goo.gl/mag/xyz", som brugeren finder interessant. Når brugeren klikker på linket til http://goo.gl/mag/xyz, ser brugeren en simpel brugerflade, der tilbyder at installere Google Nyheder eller fortsætte til det oprindelige website, der hoster indholdet.

En bruger, der benytter en Android- eller iOS-enhed, hvor Google Nyheder er installeret

En bruger kigger på en foretrukken social mediedestination eller app og møder meddelelsen "Spændende artikel om widgets – http://goo.gl/mag/xyz", som brugeren finder interessant. Når brugeren klikker på linket til http://goo.gl/mag/xyz, starter Google Nyheder for at give brugeren mulighed for at se indholdet. Hvis brugeren ikke abonnerer på udgaven, får brugeren mulighed for at abonnere på den.

Hvis du vil vide mere om HTTP 301, og hvordan det fortolkes af Google-søgebotten, kan du gå til Hjælp til Search Console .