Julkaisijakeskuksen yleiskatsaus

Julkaisijakeskus on käyttöliittymä, jonka avulla julkaisijat voivat lähettää ja ylläpitää sisältöään Google Uutisissa sekä määrittää kaupallistamisratkaisuja Reader Revenue Managerin kautta.

Siirry Julkaisijakeskukseen

Toiminnot

Voit muokata julkaisuasi muutamilla perusominaisuuksilla:

• Yleistä: Voit lisätä seuraavia:
    • Julkaisun perustiedot
    • Tietoja julkaisusi pääkonttorin sijainnista
    • Sivusto-omaisuuksien URL-osoitteiden todennus
    • Julkaisusi yhteystiedot
  • Visuaaliset tyylit: Lisää visuaalisia elementtejä, joista tunnistaa julkaisusi, esim. logoja ja fontteja.

Julkaisujen ja organisaatioiden välillä siirtyminen

Jos olet ottanut Julkaisijakeskuksessa käyttöön useita julkaisuja tai organisaatioita, voit vaihtaa niiden välillä julkaisu- ja organisaatiovalitsimilla.

Asetukset

Voit muuttaa julkaisuasetuksiasi.

1. Siirry tietokoneella Julkaisijakeskukseen.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Julkaisun valitsin ja sitten Asetukset Settings.

Julkaisuasetuksissa on kolme välilehteä:

• Julkaisuasetukset: Muuta julkaisun perustietoja ja visuaalista tyyliä.
  • Organisaation asetukset: Luo, poista ja muokkaa organisaatiosi asetuksia.
  • Käyttöluvat: Muokkaa organisaatiosi tai lähettämiesi julkaisujen käyttölupia.

Vinkki: Voit muuttaa asetuksia myös Julkaisijakeskuksen aloitusnäytöltä. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Ylläpidä julkaisua ja organisaatiota ja sitten Julkaisuasetusten muokkaaminen.

Siirtyminen tuotteiden välillä

Jos julkaisussasi on useita tuotteita, voit siirtyä tuotteesta toiseen klikkaamalla Tuotteet GMP product switcher.. Voit esimerkiksi siirtyä Google Uutisten ja Google Uutisten Poimintojen välillä. Voit palata Julkaisijakeskuksen aloitusnäytölle milloin tahansa, kun klikkaat Tuotteet GMP product switcher..

Moduulit

Moduuleilla voit yksilöidä julkaisujesi eri käyttökokemuksia. Tietyt moduulit eivät välttämättä näy kaikille käyttäjille.

• Google Uutiset: Suunnittele, brändää ja muokkaa julkaisuasi Android- ja iOS-laitteiden sekä news.google.comin Google Uutisia varten.
  • Reader Revenue Manager: Anna lukijoiden tilata, lisätä tai käyttää sisältöäsi Google-tilin avulla.
  • Google Uutisten Poiminnat: Paranna kerronnallista kokemusta ja auta lukijoita saamaan tietoa korostamalla aiheita ja tapahtumia yksilöllisillä paneeleilla.

Lisäasetukset

Vaihtoehdoilla voit luokitella sisältöä ja löytää asetuksia nopeasti. Tietyt asetukset eivät välttämättä näy kaikille käyttäjille.

• Sisältötunnisteet: Auta Googlea ymmärtämään sisältöäsi paremmin tunnisteilla, esim. mielipide, käyttäjien luoma sisältö, satiiri tai blogipostaus. Sisältötunnisteet eivät vaikuta hakukoneen sijoitukseen.
  • Lisää toinen julkaisu: Lisää URL-osoite, jotta voit luoda toisen julkaisun.
  • Ylläpidä julkaisua ja organisaatiota: Usein käytetyt asetukset löytyvät nopeasti.

Sanasto

Alla olevat termit auttavat julkaisijoita ymmärtämään Julkaisijakeskuksen rakennetta ja sitä, mitä sisältötyyppejä he voivat lähettää.

• Organisaatio: Organisaatio tarkoittaa julkaisuja isännöivää yhteisöä. Organisaatio voi isännöidä yhtä tai useampaa julkaisua.
  • Julkaisu: Julkaisijat voivat järjestellä ja ylläpitää sisältöään luomalla julkaisuja.
    • Vanhan Tuottaja-työkalun Versio-kohta ja vanhan Julkaisijakeskuksen Lähde-kohta on nyt nimeltään Julkaisu.
  • Fiidi: Jos haluat jakaa sisältöäsi Google Uutisissa, voit lisätä RSS-fiidin Julkaisijakeskuksen Sisältö-välilehdellä.
  • Verkkosijainti: Jos haluat jakaa sisältöä sivustosi tietyistä osista, lisää verkkosijainti Julkaisijakeskuksen Sisältö-välilehdellä.
  • Sisältötunniste: Lisää sisältötunnisteita kertoaksesi Google Uutisille sivustosi osasta, johon tulee liittää tietty tunniste (esim. satiiri tai mielipide).
    • Sisältötunnisteet eivät takaa sisältösi näkymistä Google Uutisissa.
  • Tunnisteet: Tunnisteet ovat ennalta määritettyjä, yleistajuisia termejä, jotka kuvaavat uutisartikkelien sisältöä Ne auttavat Google Uutisia luokittelemaan ja näyttämään sisältöäsi. Lue lisää sisältötunnisteiden merkityksistä.

Mitä Julkaisijakeskukselta ei kannata odottaa

Google Uutisten julkaisijakeskus ei ole sisällön luonti- tai hallintajärjestelmä. Google Uutisten julkaisijakeskusta ei myöskään ole tarkoitettu tuottamaan tietokoneselaimille optimoituja sivustoja.

Osion luomisen Julkaisijakeskuksessa ei pitäisi vaikuttaa sivustosi sijoitukseen hakukoneissa. Google Uutiset ei hostaa julkaisijan sisältöä avoimessa verkossa.

Google huomioi kaiken verkossa julkaistun sisällön automaattisesti valitessaan Google Uutisissa julkaistavaa sisältöä. Mukaan ei tarvitse hakea erikseen. Kuitenkin vain sisältökäytäntöjemme ja edellytystemme mukainen sisältö voi näkyä Google Uutisissa.

Lisätietoa

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.