Dela nyheter med RSS-flöden

Med RSS-flöden och en flödesläsare kan du få en lista över artiklar från en sektion på Google Nyheter. Den här funktionen fungerar bara på stationära datorer.

Google Nyheters RSS-flöden är tillgängliga i RSS 2.0-format.

Konfigurera ett RSS-flöde för Google Nyheter

1. Öppna news.google.com på en dator.

2. Välj en nyhetssektion som sport eller affärer, eller en anpassad sektion.

3. Klicka på RSS längst ner på sidan. Flödeskoden visas.

4. Kopiera webbadressen från adressfältet till flödesläsaren.

Du ändrar hur ofta du får uppdateringar i flödesläsaren du använder.

Tillskriva RSS-flöden korrekt

Läs Googles användarvillkor om du ska lägga till flöden från Google Nyheter på din webbplats. Sedan gör du följande:

• Tillskriv dessa flöden till Google Nyheter

• Tillskriv varje nyhet till sin utgivare med namnet som visas i flödet från Google Nyheter

• Inkludera en länk till gruppen av relaterade artiklar för varje nyhet med länken som finns i Google Nyheters flöde.

• Ange vilka sökord som använts för att skapa RSS-flödet.

Orsaker till att Google kan blockera ett RSS-flöde

I vissa fall kan Google Nyheter blockera ett flöde. Det kan hända om du

• använder flöden från Google Nyheter i vinstsyfte eller för att öka trafiken till din webbplats

• omformaterar nyhetsresultat så att de ser ut som ditt eget innehåll

• ändrar, redigerar eller skapar verk baserat på innehåll från Google Nyheter.