Del nyheter via RSS-feeder

Du kan bruke RSS-feeder og en feed-leser for å hente lister over nyhetssaker fra relevante deler på Google Nyheter. Denne funksjonen fungerer bare på datamaskiner.

RSS-feeder for Google Nyheter er tilgjengelige i RSS 2.0-format.

Konfigurer en RSS-feed for Google Nyheter

1. Gå til news.google.com på en datamaskin.

2. Velg en nyhetsdel, for eksempel sport, næringsliv eller en egendefinert del.

3. Klikk på RSS nederst på siden. Koden for feeden vises.

4. Kopiér nettadressen i adressefeltet til feed-leseren.

For å endre hvor ofte du får oppdateringer, sjekk feed-leseren du bruker for øyeblikket.

Krediter RSS-feeder på riktig måte

Hvis du legger til Google Nyheter-feeder på nettstedet ditt, må du lese Googles vilkår for bruk. Du må da gjøre følgende:

• Kreditere Google Nyheter for feedene

• Kreditere utgiveren for nyhetselementene, og oppgi navnet slik det vises i Google Nyheter-feeden

• Inkludere linker til gruppen med relaterte nyhetssaker for alle nyhetselementene du bruker, og oppgi linken slik den vises i Google Nyheter-feeden

• Nevne søketermene som brukes til å opprette RSS-feeden

Hvorfor kan Google blokkere en RSS-feed?

I noen tilfeller kan Google blokkere feeder. Det kan skje hvis du gjør følgende:

• Bruker Google Nyheter-feeder for profitt eller for å øke trafikken til nettstedet ditt

• Formaterer nyhetsresultatene på en slik måte at det ser ut som ditt innhold

• Endrer innhold fra Google Nyheter eller lager eget innhold basert på dette