Anpassa nyhetsinställningarna

Du kan ställa in Google Nyheter så att de ämnen du vill se visas och nyheterna baseras på var du befinner dig.

Välja vilka ämnen du ser

1. Logga in på Google Nyheter.

2. Klicka på Anpassa högst upp till höger.

3. Under Anpassa Google Nyheter kan du justera vilka nyhetssektioner du ser med hjälp av reglagen eller lägga till ett ämne med hjälp av textrutan.

4. Under Justera källor kan du justera med reglaget hur ofta nyhetskällor visas i resultatet du ser eller lägga till en källa via textrutan.

5. Klicka på Spara.

Du tar bort en ämnessektion genom att följa stegen ovan och placera muspekaren på sektionen du vill ta bort. Klicka på Ta bort. Klicka på Lägg till längst ner på listan om du vill sätta tillbaka en sektion.

Om du vill inaktivera alla anpassningar och i stället använda standardversionen av Google Nyheter klickar du på Anpassa och sedan Återställ.

Lägga till en anpassad sektion

Du kan lägga till specialsektioner om ämnen som du är intresserad av.

1. Logga in på Google Nyheter.

2. Klicka på Anpassa och sedan Avancerat längst upp till höger.

3. Klicka på Skapa en anpassad sektion till höger.

4. Ange sektionens namn, söktermer och annan information.

5. Klicka på Skapa.

Ändra plats

Det lokala väder- och nyhetssektionerna visar info för din stad eller ort.

Så här ändrar du plats:

1. Logga in på Google Nyheter.

2. Rulla till sektionen som anger din plats på höger sida.

3. Tryck på Ändra plats bredvid din plats.

4. Ange stad, delstat eller postnummer i textrutan.

5. Klicka på Spara ändringar.

Visa nyheter för ett annat land och på ett annat språk

Google Nyheter ger dig resultat för ett visst land och språk baserat på vilket språk som används i din webbläsare eller datoradress.

Om du byter till ett annat språk och anpassar detta går de ursprungliga inställningarna förlorade.

Så här ändrar du land och språk:

1. Logga in på Google Nyheter.

2. Välj språk längst upp med hjälp av nedåtpilen Nedåtpil.

Se våra förslag på artiklar

Du kan se förslag baserat på webb- och appaktivitet på Google och aktivitet på YouTube. Det kan till exempel omfatta ämnen du har sökt efter, sidor du har klickat på från sökresultatsidan eller ämnen du har bett om uppdateringar för från Google Nu.

Om du vill se våra förslag på artiklar för dig klickar du på Våra förslag i den vänstra menyn när du är inloggad på ditt Google-konto. Om du vill ändra vilka förslag som ges klickar du på Ja eller Nej under artikelbeskrivningen.

Sluta se artiklar utifrån tidigare sökningar

Så här får du Google Nyheter att sluta visa artiklar baserade på tidigare sökningar och webbaktivitet på Google:

Om du är inloggad på ett Google-konto

Det finns flera sätt att sluta visa anpassat innehåll.

Om du inte är inloggad på ett Google-konto

Om du inte loggar in anpassas Google Nyheter enligt tidigare sökningar i din webbläsare.

Så här inaktiverar du nyhetshistoriken:

1. Öppna Anpassa Google Sök.

2. Klicka på Inaktivera anpassade resultat baserade på sökaktivitet.

Denna ändring påverkar alla som använder samma webbläsare och dator.

Du kan också rensa cookies i webbläsaren eller surfa i inkognitoläge (eller privat läge).