Anpassa nyhetsinställningarna

Du kan ställa in Google Nyheter så att de ämnen du vill se visas och nyheterna baseras på var du befinner dig.

Välj vilka ämnen du vill visa artiklar om

Du kan ställa in så att ämnen som du är intresserad av visas i sektionslistan.

1. Öppna news.google.com.
  2. Klicka på Hantera sektioner längst ned till vänster i sektionslistan.
  3. Ange ämnen som du är intresserad av. Till exempel kanske du vill visa artiklar om rymden, astronomi och Mars.
  4. När du är klar klickar du på Lägg till sektion.

Ta bort eller redigera sektioner

1. Öppna news.google.com.
  2. Klicka på Hantera sektioner längst ned till vänster i sektionslistan.
    • Om du vill ta bort en sektion klickar du på Dölj under Aktiva sektioner.
    • Om du vill ändra ordningen på sektioner klickar du på en sektionstitel under Aktiva sektioner och drar den till en ny plats i sektionslistan.

Visa våra förslag på artiklar

Förslag utifrån din webb- och appaktivitet på Google och aktivitet på YouTube kan visas. Det kan till exempel omfatta ämnen du har sökt efter, sidor du har klickat på från sökresultatsidan eller ämnen du har bett om uppdateringar för från Google Nu.

Du kan hantera dina intressen om du vill ha fler artiklar om dina favoritämnen.

Visa vad du tycker om föreslagna artiklar
  1. Öppna news.google.com. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på För dig högst upp.
  3. Om du vill visa intresse för ett föreslaget ämne klickar du på Är du intresserad av [ämne]? under en artikelrubrik.
    • Om du vill visa fler artiklar om ämnet klickar du på tummen upp.
    • Om du inte vill visa fler artiklar om ämnet klickar du på tummen ner.
Lägga till ett intresse
  1. Öppna news.google.com. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp till höger och sedan Dina intressen.
  3. Ange ämnen som du är intresserad av. Artiklar om dessa ämnen visas i sektionen För dig.
Ta bort ett intresse
  1. Öppna news.google.com. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp till höger och sedan Dina intressen.
  3. Klicka på tummen ner bredvid ett intresse.

Ändra eller lägga till en plats

I de lokala väder- och nyhetssektionerna visas information för din stad eller ort.

1. Öppna news.google.com. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp till höger och sedan Lokala sektioner.
  3. Lägg till en plats eller ändra ordningen på och radera nuvarande platser.

Visa nyheter för ett annat land och på ett annat språk

Google Nyheter ger dig resultat för ett visst land och språk baserat på vilket språk som används i din webbläsare eller datoradress.

Om du byter till ett annat språk och anpassar detta går de ursprungliga inställningarna förlorade.

Så här ändrar du land och språk:

1. Logga in i Google Nyheter.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid landets namn högst upp.
  3. Välj land.

Visa nyheter från dina favoritkällor

Visa fler nyheter från föredragna källor och blockera nyheter från källor du inte tycker om.

1. Öppna news.google.com. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp till höger och sedan Källor.
    • Ange utgivare som du vill visa fler nyheter från under Föredraget.
    • Ange utgivare som du inte vill visa nyheter från under Blockerat.
  3. Börja skriva namnet på en utgivare i sektionen. Välj namnet från listan.

Om du vill ta bort en källa från listan över föredragna eller blockerade källor klickar du på Ta bort Ta bort bredvid utgivarens namn.

Sluta visa artiklar utifrån tidigare sökningar

Det finns flera sätt att sluta visa artiklar utifrån tidigare sökningar och webbaktivitet på Google i Google Nyheter.