Uw nieuwsinstellingen personaliseren

U kunt Google Nieuws zo instellen dat de onderwerpen worden weergegeven die u wilt zien en dat u nieuws krijgt op basis van uw locatie.

Onderwerpen kiezen waarover u artikelen wilt bekijken

U kunt uw lijst met secties instellen om onderwerpen weer te geven waarin u geïnteresseerd bent.

1. Ga naar news.google.com.
  2. Klik onderaan de lijst Secties aan de linkerkant op Secties beheren.
  3. Geef onderwerpen op waarin u geïnteresseerd bent. Als u bijvoorbeeld artikelen over de ruimte wilt bekijken, geeft u termen zoals ruimte, astronomie en Mars op.
  4. Klik op Sectie toevoegen wanneer u klaar bent.

Uw secties verwijderen of bewerken

1. Ga naar news.google.com.
  2. Klik onderaan de lijst Secties aan de linkerkant op Secties beheren.
    • Als u een sectie wilt verwijderen, klikt u onder 'Actieve secties' op Verbergen.
    • Als u secties anders wilt indelen, klikt u onder 'Actieve secties' op de titel van een sectie en sleept u deze naar een nieuwe plek in de lijst met secties.

Nieuwsartikelen lezen die zijn voorgesteld voor u

Er kunnen suggesties worden weergegeven op basis van uw Google Web- en app-activiteit en YouTube-activiteit. Hiertoe behoren onderwerpen waarnaar u heeft gezocht, pagina's waarop u heeft geklikt vanaf de zoekresultatenpagina en onderwerpen waarvoor u updates wilt ontvangen van Google Now.

U kunt uw interesses beheren voor meer artikelen over uw favoriete onderwerpen.

Reageren op voorgestelde artikelen
  1. Ga naar news.google.com. U kunt worden gevraagd in te loggen.
  2. Klik bovenaan op Voor u.
  3. Als u wilt aangeven dat u geïnteresseerd bent in een voorgesteld onderwerp, klikt u onder de titel van een artikel op Geïnteresseerd in [topic]?
    • Klik op Leuk om meer artikelen over het onderwerp weer te geven.
    • Klik op Niet leuk om geen artikelen over het onderwerp meer weer te geven.
Een interesse toevoegen
  1. Ga naar news.google.com. U kunt worden gevraagd in te loggen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Uw interesses.
  3. Geef onderwerpen op waarin u geïnteresseerd bent. Er worden artikelen over die onderwerpen weergegeven in de sectie 'Voor u'.
Een interesse verwijderen
  1. Ga naar news.google.com. U kunt worden gevraagd in te loggen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Uw interesses.
  3. Klik naast een interesse op Niet leuk.

Een locatie wijzigen of toevoegen

De secties met lokaal weer en nieuws tonen informatie voor uw woonplaats.

1. Ga naar news.google.com. U kunt worden gevraagd in te loggen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Lokale secties.
  3. U kunt een locatie toevoegen of uw huidige locaties opnieuw indelen of verwijderen.

Nieuws weergeven voor een ander land en in een andere taal

Google Nieuws geeft resultaten voor een specifiek land en een specifieke taal op basis van de taal van uw browser of de locatie van uw computer.

Als u overschakelt naar een andere taal en deze personaliseert, gaan uw oorspronkelijke instellingen verloren.

Ga als volgt te werk om uw land en taal te wijzigen:

1. Log in bij Google Nieuws.
  2. Klik bovenaan naast de naam van het land op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer uw land.

Nieuws van uw favoriete bronnen bekijken

Bekijk meer artikelen van voorkeursbronnen en blokkeer nieuwsbronnen die u niet leuk vindt.

1. Ga naar news.google.com. U kunt worden gevraagd in te loggen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingenen vervolgens Bronnen.
    • Vermeld onder Voorkeur de publicaties waarvan u meer nieuws wilt bekijken.
    • Vermeld onder Geblokkeerd de publicaties waarvan u geen nieuws wilt bekijken.
  3. Begin in de betreffende sectie met het opgeven van een publicatie. Selecteer de naam in de lijst.

Als u een bron wilt verwijderen uit de lijst Voorkeur of Geblokkeerd, klikt u naast de naam van de publicatie op Verwijderen Verwijderen.

Stoppen met het tonen van nieuwsartikelen op basis van eerdere zoekopdrachten

U kunt verschillende dingen doen als u niet meer wilt dat Google Nieuws nieuwsartikelen toont op basis van eerdere zoekopdrachten en browseractiviteit op Google: