Uw nieuwsinstellingen personaliseren

U kunt Google Nieuws zo instellen dat de onderwerpen worden weergegeven die u wilt zien en dat u nieuws krijgt op basis van uw locatie.

Kiezen welke nieuwsonderwerpen u wilt zien

1. Log in bij Google Nieuws.

2. Klik in de rechterbovenhoek op Personaliseren.

3. Gebruik de schuifregelaars bij 'Google Nieuws personaliseren' om in te stellen welke nieuwssecties u wilt zien, of voeg een onderwerp toe in het tekstvak.

4. Gebruik de schuifregelaars bij 'Bronnen aanpassen' om in te stellen hoe vaak nieuwsbronnen worden weergegeven in de resultaten die u ziet, of voeg een bron toe in het tekstvak.

5. Klik op Opslaan.

Als u een onderwerpsectie wilt verwijderen, volgt u bovenstaande stappen en plaatst u de muisaanwijzer op de sectie die u wilt verwijderen. Klik op Verwijderen. Als u een sectie terug wilt plaatsen, klikt u onder aan de lijst op Toevoegen.

U kunt alle personalisatie uitschakelen en de standaardversie van Google Nieuws gebruiken door te klikken op Personaliseren en vervolgens Opnieuw instellen.

Een aangepaste sectie toevoegen

U kunt speciale secties toevoegen over onderwerpen waarin u bent geïnteresseerd.

1. Log in bij Google Nieuws.

2. Klik in de rechterbovenhoek op Personaliseren en vervolgens Geavanceerd.

3. Klik rechts op Een aangepaste sectie maken.

4. Voer de titel van de sectie, zoektermen en overige informatie in.

5. Klik op Maken.

Uw locatie wijzigen

De secties met lokaal weer en nieuws tonen informatie voor uw woonplaats.

Als u uw locatie wilt wijzigen:

1. Log in bij Google Nieuws.

2. Scrol aan de rechterkant naar de sectie met uw locatie.

3. Klik naast uw locatie op Locatie wijzigen.

4. Voer in het tekstvak uw plaats of postcode in.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Nieuws weergeven voor een ander land en in een andere taal

Google Nieuws geeft resultaten voor een specifiek land en een specifieke taal op basis van de taal van uw browser of de locatie van uw computer.

Als u overschakelt naar een andere taal en deze personaliseert, gaan uw oorspronkelijke instellingen verloren.

Ga als volgt te werk als u uw land en taal wilt wijzigen:

1. Log in bij Google Nieuws.

2. Selecteer bovenaan uw taal met de pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Nieuwsartikelen lezen die zijn voorgesteld voor u

U kunt suggesties zien op basis van uw Google Web- en app-activiteit en YouTube-activiteit. Hiertoe behoren onderwerpen waarnaar u heeft gezocht, pagina's waarop u heeft geklikt vanaf de zoekresultatenpagina en onderwerpen waarvoor u updates wilt ontvangen van Google Now.

Als u bent ingelogd op uw Google-account, klikt u in het linkermenu op Voorgesteld voor u om gesuggereerde nieuwsartikelen te tonen. Klik onder de artikelomschrijving op Ja of Nee om de geboden suggesties te wijzigen.

Stoppen met het tonen van nieuwsartikelen op basis van eerdere zoekopdrachten

Ga als volgt te werk als u niet meer wilt dat Google Nieuws nieuwsartikelen toont op basis van eerdere zoekopdrachten en browseractiviteit op Google:

Als u bent ingelogd op een Google-account:

Er zijn verschillende manieren waarop u de weergave van gepersonaliseerde content kunt stopzetten.

Als u niet bent ingelogd op een Google-account

Als u niet inlogt, wordt uw Google Nieuws aangepast op basis van eerdere zoekopdrachten in uw browser.

Browsen van eerder nieuws uitschakelen:

1. Ga naar Google - Gepersonaliseerd zoeken.

2. Klik op Aanpassingen op basis van zoekactiviteit uitschakelen.

Deze wijziging geldt voor iedereen die dezelfde browser en computer gebruikt.

U kunt ook de cookies van uw browser wissen of browsen in de incognitomodus (of privémodus).