Basisinformatie over personaliseren

U kunt nog meer relevante en nuttige informatie in Google Nieuws lezen door uw onderdelen en instellingen aan te passen.

Voordelen van personalisatie

U moet eerst inloggen bij uw Google-account voordat u met personaliseren kunt beginnen. Heeft u nog geen Google-account, dan kunt u hier een account maken.

Met een gepersonaliseerde startpagina van Google Nieuws in uw Google-account kunt u:

• Google Nieuws aan uw voorkeuren aanpassen. Bekijk nieuws over uw favoriete onderwerpen en van uw favoriete uitgevers en kies de 'look and feel' die bij u past.
  • Uw instellingen overal met u meenemen, zelfs wanneer u overschakelt naar een ander apparaat of een andere browser. Uw aangepaste versie van Google Nieuws wordt automatisch geladen wanneer u inlogt en Google Nieuws bezoekt.
  • Gepersonaliseerde inhoud ophalen. Google Nieuws leert na verloop van tijd wat u graag wilt lezen en geeft geleidelijk meer artikelen over uw favoriete onderwerpen weer.

Handmatige voorkeuren

Veel elementen van Google Nieuws kunt u handmatig instellen. Klik voor aanpassingsinstellingen op Personaliseren in de rechterbovenhoek van de startpagina van Google Nieuws.

Belangrijk: Als de knop Personaliseren niet wordt weergegeven, moet u inloggen op uw Google-account voordat u kunt gaan personaliseren.

Hier kunt u de volgende aanpassingen uitvoeren:

• Onderdelen opnieuw rangschikken door middel van slepen en neerzetten.
  • Instellen hoeveel nieuws u uit een bepaald onderdeel wilt zien door de schuifregelaar naar het plusteken (+) of het minteken (-) te slepen.
  • Een onderdeel verwijderen door op het prullenbakpictogram van dat onderdeel te klikken.
  • Een extra onderdeel maken door een zoekterm (zoals 'Milieu') in het tekstvak te typen en op Toevoegen te klikken. U kunt ook op Geavanceerd klikken om de directory met aangepaste onderdelen te openen.
  • De bronnen aanpassen als u bent ingelogd bij uw Google-account. Als u een bron wilt aanpassen, typt u de naam in het zoekvak, klikt u op Toevoegen en sleept u de schuifregelaar naar de gewenste instelling.

Klik op Opslaan wanneer u klaar bent met het aanpassen van de instellingen.

U kunt de zijkolom verbergen door op de pijltjes >> in de balk 'Belangrijke artikelen' te klikken. Klikt u nog een keer op de pijltjes, dan wordt de kolom weer weergegeven.

Aanvullende instellingen

U kunt de lay-out, de Google+ inhoud, de sportuitslagen, het weer en andere onderdelen personaliseren op de pagina Aanvullende instellingen.

Locatie

Waar mogelijk vindt u een onderdeel met lokaal nieuws, op basis van uw locatie, in een vak in de zijkolom van de Google Nieuws-startpagina.

U kunt uw locatie in Google Nieuws wijzigen door de volgende stappen uit te voeren:

1. Klik op Locatie wijzigen. Ziet u de optie om uw locatie te wijzigen niet, dan moet u eerst inloggen bij uw Google-account.
  2. Geef een nieuwe locatie op.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

U kunt ook uw voorkeurstaal en landinstellingen voor Google Nieuws opgeven. Meer informatie over taal- en landinstellingen.

Personalisatie uitschakelen

Als u geen gepersonaliseerd nieuws wilt weergeven, kunt u het volgende doen:

• Klik op Standaardversie voor Nederland (of de standaardversie van een ander land als u die heeft ingesteld) onder aan de startpagina van Google Nieuws. Hiermee worden uw Nieuws-instellingen en uw webgeschiedenis niet verwijderd. U schakelt alleen voor de duur van uw huidige sessie over naar een niet-gepersonaliseerde versie van Google Nieuws. Als u terug wilt, klikt u op Aan eigen voorkeuren aangepaste versie voor Nederland (of de link naar de aangepaste versie van een ander land als u die heeft ingesteld).
  • Schakel handmatige en geavanceerde voorkeuren uit. Klik hiervoor op Personaliseren in de rechterbovenhoek van de startpagina van Google Nieuws en klik op Opnieuw instellen.

Opmerking: Google personaliseert soms uw nieuwsonderdelen op basis van uw eerdere activiteiten op Google Nieuws. Meer informatie over personalisatie van Nieuws-geschiedenis.