Bronnen aanpassen in Google Nieuws

U kunt uw bronvoorkeuren en andere persoonlijke instellingen als volgt aanpassen:

1. Klik op Personaliseren in de rechterbovenhoek van de startpagina van Google Nieuws.
    Als de knop Personaliseren niet wordt weergegeven, moet u inloggen op uw Google-account.
  2. Geef onder 'Bronnen aanpassen' de naam van de nieuwsuitgever op in het daarvoor bestemde vak. Klik op het pluspictogram of druk op Enter op uw toetsenbord. (Typ hier niet de URL.) De naam van de bron wordt in de onderstaande lijst met bronnen weergegeven. Volg deze stap ook als u Google Nieuws wilt laten weten dat u artikelen van een bepaalde site liever niet ziet.
  3. Gebruik de schuifregelaar naast de naam van de bron om uw voorkeuren in te stellen. Schuif naar links of naar rechts om Google Nieuws te laten weten dat u een site 'Zelden', 'Af en toe', 'Soms' of 'Vaak' wilt zien.
  4. Klik op Opslaan. Als u nogmaals op Personaliseren klikt, kunt u uw pagina 'Personaliseren' samenvouwen en weer gaan browsen op Google Nieuws.

U kunt uw bronvoorkeuren op elk gewenst moment wijzigen. Bijvoorbeeld als u extra bronnen wilt vermelden die u vaak of zelden wilt zien. De standaardfrequentie van een site in Google Nieuws kan worden hersteld door de schuifregelaar van die uitgever op 'Soms' in te stellen.

Bronnen waarvan u de frequentie hoger of lager instelt, worden voor u (maar niet voor anderen) anders gerangschikt in de zoekresultaten van Google Nieuws en in de artikelclusters. Houd er rekening mee dat verlaagde bronnen niet altijd volledig uit Google Nieuws verdwijnen en dat verhoogde bronnen niet in alle artikelen worden weergegeven. Uw voorkeuren zijn van toepassing op uw specifieke versie van Google Nieuws: als u overschakelt naar een andere versie van Google Nieuws, worden uw bronvoorkeuren niet toegepast op de nieuwe versie.