Bronnen aanpassen in Google Nieuws

Als u uw bronvoorkeuren en andere personalisatie-instellingen wilt aanpassen, klikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de startpagina van Google Nieuws.

• Geef bij Bronnen aanpassen de naam van de nieuwsuitgever op in het daarvoor bestemde vak. Klik op het pluspictogram of druk op Enter op uw toetsenbord. (Typ hier niet de URL.) De naam van de bron wordt in de onderstaande lijst met bronnen weergegeven. Volg deze stap ook om Google Nieuws te laten weten dat u artikelen van een bepaalde site liever niet ziet.

• Gebruik de schuifregelaar naast de naam van de bron om uw voorkeuren in te stellen. Schuif naar links of naar rechts om Google Nieuws te laten weten dat u een site 'Zelden', 'Af en toe', 'Soms' of 'Vaak' wilt zien.

• Kies Opslaan om uw selectie te voltooien. Klik nogmaals op het tandwielpictogram om de personalisatiepagina samen te vouwen en verder te bladeren op Google Nieuws.

• U kunt uw bronvoorkeuren altijd wijzigen, bijvoorbeeld als u extra bronnen wilt vermelden die u vaak of zelden wilt zien. Als u aangeeft dat u een uitgever 'Soms' wilt zien, kunt u de standaardfrequentie van een site in Google Nieuws herstellen.

Bronnen die u hier in de rangschikking promoveert of verlaagt (door aan te geven dat u er meer of minder nieuws van wilt weergeven), worden voor u persoonlijk anders gerangschikt in uw zoekresultaten voor Google Nieuws en in uw artikelclusters. Houd er rekening mee dat verlaagde bronnen niet altijd volledig uit Google Nieuws verdwijnen en dat uw gepromoveerde bronnen niet voor alle artikelen worden weergegeven. Uw voorkeuren zijn van toepassing op uw specifieke versie van Google Nieuws: als u overschakelt naar een versie van Google Nieuws voor een andere taal of een ander land, worden uw bronvoorkeuren niet toegepast op de nieuwe versie.