Lagen op kaarten gebruiken

U kunt uw kaartfuncties ordenen met behulp van kaartlagen. U kunt bijvoorbeeld op een van de lagen restaurants met een kleurcodering plaatsen en op een ander laag cafés plaatsen.

Het aantal lagen wijzigen

Kaarten worden gemaakt met één laag, maar kunnen maximaal tien lagen bevatten.

1. Log op uw computer in bij My Maps.
  2. Open of maak een kaart. U ziet de lagen in het vak aan de linkerkant.
  3. Breng de gewenste wijzigingen aan.
    • Een laag toevoegen: Klik op Laag toevoegen. Klik vervolgens op de titel en voeg een naam toe.
    • Een laag verwijderen: Klik naast de titel van de laag op Meer Meer en dan Deze laag verwijderen.
    • Alles op een laag weergeven of verbergen: Vink de laag aan of verwijder het vinkje.

De inhoud van een laag wijzigen

U kunt elementen van een kaart verplaatsen naar een andere laag, kleuren en pictogrammen voor elementen selecteren of de informatie van elementen wijzigen.

1. Log op uw computer in bij My Maps.
  2. Open of maak een kaart.
  3. U ziet de lagen in het vak aan de linkerkant. Aangevinkte lagen zijn zichtbaar.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
Elementen naar andere lagen verplaatsen

U kunt lijnen, vormen of plaatsen naar een andere plaats in de lijst met elementen van een laag slepen of ze naar een andere laag slepen.

Als u een element van een kaart niet kunt verplaatsen:

• Controleer of het niet is gegroepeerd met andere elementen.
  • Controleer of u het niet verplaatst naar een laag met een routebeschrijving.
  • Controleer of er geen informatie staat in velden die de doellaag niet heeft.
De informatie van een laag in een tabel bewerken

Als u de content van een laag in een tabel wilt weergeven, klikt u op Meer Meer en dan Gegevenstabel openen.

• Informatie van een lijn, vorm of plaats bewerken: bewerk de cellen.
  • Informatievelden toevoegen of verwijderen: voeg kolommen toe of verwijder kolommen.
  • Kolomindelingen wijzigen: dupliceer de kolom en verwijder de originele kolom.
Kleuren en pictogrammen voor een laag kiezen
  1. Ga naar een laag die kaartelementen, zoals plaatsen of lijnen, bevat en klik op 'Stijl' .
  2. Kies een stijl onder 'Plaatsen sorteren op'.
  3. Kies een stijl in de lijst en volg de instructies:
    • Uniforme stijl: Eén kleur en één pictogram voor de hele laag.
    • Nummervolgorde: Markeer plaatsen op de kaart met een nummer.
    • Individuele stijlen: Elk kaartelement heeft een eigen kleur en pictogram.
    • Stijl voor gegevenskolom: Groepeer items op gegevenswaarden. Elke groep heeft zijn eigen kleuren en pictogrammen. U kunt sorteren op bereiken of categorieën.
  4. U kiest kleuren en pictogrammen door een element of een groep elementen aan te wijzen en op "Kleur' Color te klikken.

Tip: Als u elementen wilt groeperen in bereiken, kiest u een kolom met getalnotatie.