Kaartfuncties importeren uit een bestand

U kunt kaartfuncties, zoals lijnen, vormen en plaatsen, naar uw kaart importeren vanuit KML-bestanden, spreadsheets en andere bestanden.

Kaartgegevens importeren in een laag

Stap 1: Bereid uw informatie voor

Een bestand importeren

Let erop dat de informatie een van de volgende bestandstypen heeft:

• CSV
  • TSV
  • KML
  • KMZ
  • GPX
  • XLSX
  • Google-spreadsheet
  • Een of meer foto's in Google Drive of Google Foto's

Uitgepakte KML- en KMZ-bestanden mogen maximaal 5 MB zijn.

Csv-bestanden en Google-spreadsheetbestanden zijn beide geschikt voor de WKT-geometrie-indeling.

Andere bestanden kunnen maximaal 40 MB zijn.

Tenzij het bestand een foto is, moet de eerste rij titels bevatten. De gegevens kunnen alleen goed worden geïmporteerd als er een kolom is met een van deze gegevens:

• Gegevens over de latitude en de longitude
  • Adressen
  • Plaatsnamen
  • Vectorgeometrie-objecten in WKT-indeling

Importeer geen bestanden met meer dan 2000 rijen. U kunt maximaal 100 foto's tegelijk importeren.

Csv- of Google-spreadsheets zijn geschikt voor WKT-kolommen met de naam WKT.

Stap 2: Importeer informatie in de kaart
  1. Log op je computer in bij My  Maps.
  2. Open of maak een kaart.
  3. Klik in de legenda van de kaart op Laag toevoegen.
  4. Geef de nieuwe laag een naam.
  5. Klik onder de nieuwe laag op Importeren.
  6. Upload het bestand of de foto's met uw gegevens. Klik dan op Selecteren.
    1. Als je WKT-objecten gebruikt, klik je op het selectievakje voor WKT om een kolom te kiezen en je plaatsmarkering te positioneren.

Een bestaande laag bewerken

Je kunt My Maps gebruiken om je lagen opnieuw te importeren met Google Spreadsheets en door komma's gescheiden waarden (csv's). Dat is handig als je de stijlen voor je gegevens wilt behouden en toch updates wilt doorvoeren.

Er zijn verschillende manieren om lagen te synchroniseren en samen te voegen met Google Spreadsheets en csv-bestanden.

Alle items vervangen

Je kunt alle bestaande kaartgegevens in een laag verwijderen en vervangen door kaartfuncties uit een bestand, zoals een Google-spreadsheet of csv-bestand. Je kunt bijvoorbeeld de content van de lagen updaten met de nieuwste wekelijkse locaties van aardbevingen vanuit een spreadsheet en deze stijl aanpassen aan de kracht van de aardbeving.

1. Klik in de laag op het overloopmenu Meer.
  2. Selecteer Herimporteren en samenvoegen en dan Opnieuw importeren en dan Alle items vervangen.
  3. Kies of upload het bestand met de gegevens en klik op Selecteren.

Tip: Als je kaartfuncties eerder hebt gestileerd met een gegevenskolom, worden je stijlregels gekopieerd naar de vervangende gegevens.

Kaartgegevens in een laag updaten

Je kunt bestaande kaartgegevens in een laag updaten zodat deze matchen met de kaartfuncties in een ander bestand. Je kunt bijvoorbeeld mensen uit de hele wereld volgen terwijl hun locatie wordt geüpdatet in een spreadsheet, zonder dat ze hun eigen iconen, foto's en video's kwijtraken.

1. Klik in de laag op het overloopmenu Meer.
  2. Selecteer Herimporteren en samenvoegen en dan Opnieuw importeren en dan Matchende items updaten.
  3. Kies of upload het bestand met de gegevens en klik op Selecteren.
  4. Selecteer de kolom bij Laaggegevens en de bijbehorende kolom bij 'Geüploade gegevens' om de functies te matchen.
  5. Klik op Afronden.

Tips:

• Als je de kaartfuncties eerder hebt gestileerd met een gegevenskolom, worden je stijlregels gekopieerd naar de vervangende gegevens.
  • Kaartfuncties in de oorspronkelijke laag die niet matchen met het nieuwe bestand, worden verwijderd.
  • Alle kaartfuncties in de oorspronkelijke laag die matchen met het nieuwe bestand, blijven behouden, inclusief foto's of aangepaste stijlen.
  • Nieuwe kaartfuncties in het bestand worden toegevoegd aan je kaart.
Meer items toevoegen aan een bestaande laag

Je kunt nieuwe kaartgegevens toevoegen aan een bestaande laag met een spreadsheet of een csv-bestand. Daarmee worden de kaartgegevens toegevoegd aan je bestaande laag.

1. Klik in de laag op het overloopmenu Meer.
  2. Selecteer Herimporteren en samenvoegen en dan Meer items toevoegen.
  3. Kies of upload het bestand met de gegevens en klik op Selecteren.
Matchende items samenvoegen

Je kunt ook datasets samenvoegen op basis van een matchende kolom in je spreadsheet of csv-bestand. Als bijvoorbeeld 2 verschillende bestanden een kolom delen, kan deze kolom worden gebruikt om de 2 datasets op de kaart samen te voegen. Je een dataset Amerikaanse staten en een dataset verkiezingsuitslagen samenvoegen op basis van staatcodes.

1. Als je de 1e dataset wilt importeren, klik je in de laag op Importeren.
  2. Klik in de laag op het overloopmenu Meer.
  3. Selecteer Herimporteren en samenvoegen en dan Matchende items samenvoegen.
  4. Kies of upload het 2e bestand met de matchende kolom en klik op Selecteren.
  5. Selecteer de kolom bij Laaggegevens en de bijbehorende kolom bij 'Geüploade gegevens' om de functies te matchen.
  6. Klik op Afronden.

Meer informatie over hoe je informatieproblemen kunt importeren of wijzigen

Als u de gegevens niet correct kunt importeren:

Uit KML-bestanden worden mogelijk niet alle gegevens geïmporteerd. De gegevens bevatten:

• Infoballonnen met HTML of JavaScript
  • KML-tours
  • Tijdgebaseerde elementen
  • Afbeeldings- en schermoverlays
  • Meervoudige geometrische vormen
  • 3D-modellen
  • Mappen

Er zijn mogelijk problemen met het aanpassen van de WKT-kolom nadat u deze heeft geïmporteerd.

• WKT-kolommen zijn geometrisch bij het importeren. Ze zijn niet meer gebaseerd op tekst.
  • Als u ze wilt bewerken, kunt u de standaard bewerkingstools voor geometrie gebruiken. U kunt ze in de tabeleditor niet op dezelfde manier bewerken als een adreskolom.