Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Använda Google Messages till att chatta med företag

Du kan chatta direkt med företag på Google Sök genom Google Messages.

Innan du börjar

Logga in på Google-kontot i Google Messages. Läs mer om hur Google Messages fungerar med Google-kontot.

Dina uppgifter, inklusive e-postadress eller telefonnummer, delas inte när du skickar meddelanden till ett företag från Google Sök. Konversationen är länkad till ditt Google-konto och är tillgänglig på alla länkade enheter.

Företag ser ditt namn och din profilbild, men får inga uppgifter förrän du skickar ett meddelande.

Det går att exportera och hämta konversationer som referens för användning med andra Google-produkter. Läs mer om hur du laddar ned data.

När du skickar meddelanden till ett företag delar vi enhetens föredragna språk så att det om möjligt svarar på samma språk.

Det går att ändra språkinställningarna i enhetens inställningar. Ändringarna kan ta upp till 24 timmar.

Tips! Tänk efter noga innan du delar känsliga uppgifter med ett företag, till exempel

• kreditkortsnummer
  • bankuppgifter
  • personnummer, passnummer eller ett annat ID-nummer
  • lösenord och annan inloggningsinformation
  • hälsoinformation och journaler
  • all personlig information som du vill hålla privat

Starta en konversation

Viktigt! Om ett företag har konfigurerat Google Messages visas en chattknapp i sökresultaten.

1. Sök efter ett företag på Android-enheten med Google Sök.
  2. Tryck på chattknappen .
  3. Skriv meddelandet och tryck på Skicka Skicka.

Sök efter konversation

Chattar med företag visas tillsammans med dina konversationer i Google Messages. Det går även att söka efter konversationen med företagsnamn i Google Messages på samma sätt som du söker efter andra kontakter.

Du får en avisering om företaget svarar när du har lämnat konversationen.

Blockera eller rapportera en konversation

1. Öppna Google Messages på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck länge på konversationen du vill rapportera.
  3. Tryck på Blockera Blockera följt av Rapportera spam följt av OK.

Blockera inne i en konversation

Det går även att öppna en konversation och anmäla den som spam.

Tryck på menyn Mer följt av Informationföljt av Blockera och rapportera spamföljt av OK i konversationen.

Radera en konversation

Viktigt! Om du tar bort en konversation från en enhet tas den bort permanent från alla länkade enheter, men ett företag kan fortsätta svara dig.

1. Öppna Google Messages på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck länge på konversationen som du vill radera.
  3. Tryck på Radera .
  4. Bekräfta genom att trycka på Radera.

Radera inne i en konversation

Det går att öppna en konversation och radera den inne i konversationen.

1. Tryck på menyn Mer följt av Radera i konversationen.

2. Bekräfta genom att trycka på Radera.

Aktivera eller inaktivera läskvitton för meddelanden

Läskvitton aktiveras automatiskt för företagsmeddelanden. Om du inaktiverar läskvitton ser företag inte längre statusen Läst när du öppnar deras meddelanden.

Så här aktiverar eller inaktiverar du läskvitton för meddelanden från Google Sök:

1. Öppna Google Messages på en telefon eller surfplatta med Android.

2. Öppna konversationen med företaget.

3. Tryck på Meny Mer följt av Läskvitton högst upp.

4. Aktivera eller inaktivera läskvitton för meddelanden.

Läs mer om Business Messages

Utbyt meddelanden direkt med företag genom att klicka på chattknappen i Sök, Maps och webbplatser från tredje part. Business Messages samlar in viss information från dig för att utbyta meddelanden. Google Play-tjänster används delvis för funktionen.

När du skickar meddelanden till ett företag genom Business Messages sker följande:

• Ditt namn och din profilbild delas med företaget.
  • Meddelanden som du skriver och foton som du väljer att skicka, skickas till företaget, sparas i molnlagring och synkroniseras på dina enheter.
  • Google samlar in din e-postadress för kontohantering, men vi delar inte din e-postadress med företag som du har skickat meddelanden till.
  • Vi delar enhetens språk med företaget så att de svarar på önskat språk.
  • Business Messages samlar in information om användning, kraschloggar och diagnostik för att förbättra våra tjänster och åtgärda problem.

Tips! Meddelanden som du skickar med Google-kontot lagras och krypteras med Google Cloud.