Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Google Berichten gebruiken om te chatten met bedrijven

Via Google Berichten kun je rechtstreeks met bedrijven chatten in Google Zoeken.

Voordat je begint

Log in op je Google-account in Google Berichten. Vind meer informatie over hoe Google Berichten werkt met je Google-account.

Je gegevens, waaronder je e-mailadres en telefoonnummer, worden niet gedeeld als je een bedrijf een bericht stuurt vanuit Google Zoeken. Het gesprek is gekoppeld aan je Google-account en is beschikbaar op je gekoppelde apparaten.

Bedrijven zien je naam en profielfoto, maar krijgen pas informatie als je een bericht stuurt.

Je kunt gesprekken exporteren en downloaden voor je administratie om te gebruiken met andere Google-producten. Vind meer informatie over hoe je je gegevens downloadt.

Als je berichten naar een bedrijf stuurt, delen we de voorkeurstaal van je apparaat, zodat ze indien mogelijk kunnen reageren in dezelfde taal.

Je kunt je taalvoorkeuren wijzigen in de apparaatinstellingen. Het kan 24 uur duren voor de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Tip: Denk goed na voordat je gevoelige informatie met een bedrijf deelt, zoals:

• Creditcardnummers
  • Bankgegevens
  • Burgerservice-, paspoort- of ander identificatienummers van de overheid
  • Wachtwoorden en andere inloggegevens
  • Medische dossiers
  • Persoonlijke informatie die je privé wilt houden

Een gesprek beginnen

Belangrijk: Als een bedrijf Google Berichten heeft ingesteld, staat in de zoekresultaten de knop Chat .

1. Ga op je Android-apparaat naar Google Zoeken en zoek een bedrijf.
  2. Tik op de knop Chat .
  3. Typ je bericht en tik op Verzenden Verzenden.

Een gesprek zoeken

Chats met bedrijven staan bij je gesprekken in Google Berichten. Je kunt het gesprek ook op bedrijfsnaam zoeken in Google Berichten, op dezelfde manier als voor andere contacten.

Als het bedrijf reageert nadat je het gesprek hebt verlaten, krijg je een melding.

Een gesprek blokkeren en melden

1. Open Google Berichten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Houd je vinger op het gesprek dat je wilt melden.
  3. Tik op Blokkeren Blokkeren en dan Spam melden en dan OK.

Blokkeren vanuit een gesprek

Je kunt een gesprek ook openen en melden als spam.

Tik in het gesprek op Menu Meer en dan Details en dan Blokkeren en spam meldenen dan OK.

Een gesprek verwijderen

Belangrijk: Als je een gesprek van een apparaat verwijdert, wordt het definitief verwijderd van gekoppelde apparaten. Bedrijven kunnen nog wel op jou reageren.

1. Open Google Berichten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Houd je vinger op het gesprek dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen .
  4. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Verwijderen vanuit een gesprek

Je kunt een gesprek openen en verwijderen vanuit het gesprek.

1. Tik in het gesprek op Menu Meer en dan Verwijderen.

2. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Leesbevestigingen voor berichten aan- of uitzetten

Leesbevestigingen worden automatisch aangezet voor zakelijke berichten. Als je leesbevestigingen uitzet, krijgen bedrijven niet meer de status Gelezen te zien wanneer je hun berichten opent.

Leesbevestigingen aan- of uitzetten voor berichten via Google Zoeken:

1. Open Google Berichten  op je Android-telefoon of -tablet.

2. Open je gesprek met het bedrijf.

3. Tik bovenaan op Menu Meer en dan Leesbevestigingen.

4. Zet leesbevestigingen aan of uit

Meer informatie over Business Messages

Als je rechtstreeks berichten wilt uitwisselen met bedrijven, klik je in Zoeken, Maps en websites van derden op de knop Chat. Business Messages verzamelt bepaalde gegevens van je om berichten te kunnen uitwisselen. Sommige functies gebruiken Google Play-services.

Als je een bedrijf een bericht stuurt via Business Messages, gebeurt het volgende:

• Je naam en profielfoto worden met dat bedrijf gedeeld.
  • Berichten die je opstelt en foto's die je stuurt, worden naar dat bedrijf gestuurd, opgeslagen in cloudopslag en gesynchroniseerd op je apparaten.
  • Google verzamelt je e-mailadres voor accountbeheer, maar we delen het niet met de bedrijven die je een bericht stuurt.
  • We delen de taal van je apparaat met het bedrijf, zodat het in je voorkeurstaal kan reageren.
  • Business Messages verzamelt je gebruiksgegevens, crashlogboeken en diagnostische gegevens om de services te verbeteren en problemen op te lossen.

Tip: Berichten die je via je Google-account stuurt, worden opgeslagen en versleuteld met Google Cloud.