Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Yritysten kanssa chattaaminen Google Messages ‑sovelluksella

Google Messages ‑sovelluksen avulla voit chattailla suoraan yritysten kanssa Google Haussa.

Ennen aloittamista

Kirjaudu Google-tilillesi Google Messages ‑sovelluksessa. Näin Google Messages toimii Google-tilin kanssa.

Sähköpostiosoitettasi, puhelinnumeroasi tai muita tietojasi ei jaeta, kun lähetät yritykselle viestin Google Hausta. Keskustelu on linkitetty Google-tiliisi, ja se on käytettävissä kaikilla linkitetyillä laitteilla.

Yritykset näkevät nimesi ja profiilikuvasi, kun lähetät niille viestin.

Voit ladata keskusteluja talteen itsellesi tai käyttääksesi niitä muissa Googlen tuotteissa. Katso, miten voit ladata datan.

Kun lähetät viestin yritykselle, jaamme laitteesi ensisijaisen kielen, jotta yritys voi mahdollisuuksien mukaan vastata samalla kielellä.

Voit muuttaa kieliasetuksia laitteesi asetuksista. Muutokset tulevat voimaan 24 tunnin kuluessa.

Huom. Harkitse tarkkaan, ennen kuin jaat yritykselle arkaluontoisia tietoja. Arkaluontoisia tietoja ovat esimerkiksi

• credit-korttien numerot
  • pankkitiedot
  • sosiaaliturvatunnus, passin numero tai muu viranomaisten myöntämä henkilöturvatunnus
  • salasanat ja muut kirjautumistiedot
  • terveystiedot
  • mitkä tahansa henkilötiedot, jotka haluat pitää yksityisinä.

Keskustelun aloittaminen

Tärkeää: Jos yritys on ottanut Google Messages ‑sovelluksen käyttöön, hakutuloksissa näkyy chat-painike .

1. Etsi yritys Android-laitteen Google Haulla.
  2. Napauta chat-painiketta .
  3. Kirjoita viesti ja napauta Lähetä Lähetä.

Keskustelun etsiminen

Yritysten kanssa käytävät chatit löytyvät Google Messages ‑sovelluksen keskusteluista. Google Messagesista voi myös hakea keskustelua yrityksen nimellä samaan tapaan kuin muitakin yhteystietoja.

Saat ilmoituksen, jos yritys vastaa sinulle sen jälkeen, kun olet poistunut keskustelusta.

Keskustelun estäminen ja ilmoituksen tekeminen

1. Avaa Google Messages  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kosketa pitkään keskustelua, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Estä Estä ja sitten Ilmoita roskasisällöstä ja sitten OK.

Estäminen suoraan keskustelusta

Voit myös avata keskustelun ja ilmoittaa sen olevan roskasisältöä.

Napauta keskustelusta valikkokuvaketta Lisää ja sitten Tiedotja sitten Estä ja tee ilmoitus roskasisällöstäja sitten OK.

Keskustelun poistaminen

Tärkeää: Jos poistat keskustelun yhdeltä laitteelta, se poistuu pysyvästi kaikilta linkitetyiltä laitteilta. Yritys voi kuitenkin vielä vastata sinulle.

1. Avaa Google Messages  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kosketa pitkään keskustelua, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta Poista .
  4. Vahvista valitsemalla Poista.

Poistaminen suoraan keskustelusta

Voit myös avata keskustelun ja poistaa sen.

1. Napauta keskustelusta valikkokuvaketta Lisää ja sitten Poista.

2. Vahvista valitsemalla Poista.

Viestien lukukuittausten laittaminen päälle tai pois päältä

Lukukuittaukset ovat automaattisesti päällä yritysviesteissä. Jos laitat ne pois päältä, yrityksen edustaja ei enää näe Luettu-merkintää, kun avaat yritykseltä tulleen viestin.

Näin voit laittaa lukukuittaukset päälle tai pois päältä Google Haun viesteissä:

1. Avaa Google Messages  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.

2. Avaa yrityksen kanssa käytävä keskustelu.

3. Napauta yläreunasta valikkokuvaketta Lisää ja sitten Lukukuittaukset.

4. Laita "Lähetä lukukuittaukset" päälle tai pois päältä.

Business Messages

Jos haluat viestitellä yrityksen kanssa suoraan, klikkaa Chat-painiketta Haussa, Mapsissa tai kolmannen osapuolen sivustolla. Business Messages kerää tiettyjä tietoja viestien välittämiseksi. Osa näistä toiminnoista käyttää Google Play Palveluita.

Kun viestittelet yrityksen kanssa Business Messagesin kautta:

• Nimesi ja profiilikuvasi jaetaan yritykselle.
  • Viestit ja valitsemasi kuvat lähetetään yritykselle, tallennetaan pilvitallennustilaan ja synkronoidaan kaikille laitteille.
  • Google kerää sähköpostiosoitteesi tiliasioiden hoitamista varten, mutta sitä ei jaeta yrityksille, joiden kanssa olet viestitellyt.
  • Laitteen kieli jaetaan yritykselle, jotta yritys voi vastata sinulle samalla kielellä.
  • Business Messages kerää käyttötietoja, kaatumislokeja ja diagnostiikkatietoja palveluiden parantamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Vinkki: Google-tilillä lähetetyt viestit tallennetaan ja salataan Google Cloudin avulla.