Giv din beskedoplevelse et boost med RCS. Se, hvordan du aktiverer RCS-chatsamtaler.

Sådan beskytter RCS-chatsamtaler dine samtaler

Med RCS-chatsamtaler kan du sende beskeder via mobildata og Wi-Fi, dele filer og billeder i høj opløsning, se, når nogen skriver, og se, når en besked er læst.

Når du bruger RCS-chatsamtaler, sendes dine beskeder ved hjælp af RCS-protokollen (Rich Communication Services-protokollen), som er en branchestandard for mobilselskabers beskedtjeneste. Før beskeder kan sendes ved hjælp af RCS, skal alle i en samtale have aktiveret RCS-chatsamtaler. Ellers kan beskeder sendes via sms eller mms. RCS-chatsamtaler leveres af Google eller dit mobilselskab.

Denne artikel beskriver, hvordan Google bruger og beskytter dine RCS-beskeddata, når RCS-beskeder leveres af Google. Se, hvordan du aktiverer RCS-chatsamtaler.

Sådan fungerer RCS-chatsamtaler

Når du bruger RCS-chatsamtaler fra Google, sendes og modtages beskeder via Googles RCS-backend via internettet. Beskeder kan enten leveres til eller modtages fra brugere hos andre RCS-udbydere. Hvis RCS-chatsamtaler leveres af Google, men modtagerens RCS-tjeneste er fra en anden udbyder, routes dine beskeder via Googles RCS-backend og routes derefter til modtagerens RCS-backend.

Levering af sms- og mms-beskeder, som altid sendes via dit mobilselskab, ændres ikke som et led i din brug af RCS-chatsamtaler.

Oplysninger, vi bruger

Google bruger oplysninger som f.eks. dit telefonnummer, dine enheds-id'er og dit SIM-kortnummer for at sikre, at dine beskeder leveres korrekt. Disse data kan gemmes i ca. en måned for at holde dig tilsluttet RCS og i de tilfælde, at du midlertidigt er offline.

Når du aktiverer RCS-chatsamtaler, og hver gang du sender en besked, tjekker Google dine kontakter for at finde ud af, om de også kan bruge RCS-chatsamtaler. Disse tjek går muligvis gennem Googles RCS-backend og andre udbydere for at nå frem til dine kontakter.
Sådan beskytter vi dine data

RCS-chatsamtaler fra Google bruger TLS-kryptering (Transport Layer Security) for at beskytte dine beskeder. Dette betyder, at alle, der forsøger at opfange beskeder mellem dig og Google, kun har adgang til krypteret, ulæselig tekst.

Hvorfor og hvordan gemmes dine data midlertidigt

De RCS-chatsamtaler, du sender via Googles RCS-backend, sættes midlertidigt i kø til levering og slettes, når de er leveret. Til ikke-leverede RCS-beskeder kan du skifte til sms eller mms fra dit mobilselskab, og i så fald slettes den tilsvarende RCS-besked fra køen.

Googles RCS-backend sender og gemmer midlertidigt filer som f.eks. billeder, videoer, giffer og mærkater med tilfældige webadresser, man ikke kan gætte sig til. Disse links deles ikke med dig eller den person, der modtager din besked. For at forhindre forbindelser mellem den hostede fil og dit telefonnummer bruger Google en særlig algoritme (hashfunktion), der transformerer disse webadresser og gør det meget vanskeligt at knytte filen til dit telefonnummer.

Du har styringen

Tjek, om RCS-chatsamtaler er aktiveret

• Hvis der står "RCS-besked" i din beskeds skrivefelt, sendes din besked via RCS fra enten Google eller fra dit mobilselskabs RCS-tjeneste.
  • Hvis der står "Besked" i beskedens skrivefelt, sendes din besked via dit mobilselskab som sms/mms. For samtaler står der "sms" eller "mms" under afsendelsesikonet.

Aktivér eller deaktiver RCS-chatsamtaler

Vigtigt! Når du har fjernet dit SIM-kort, fungerer RCS-chatsamtaler muligvis stadig i ca. 8 dage.

1. Åbn Google Beskeder .
  2. Tryk på dit profilbillede eller -ikon og derefter Indstillinger for beskeder.
  3. Tryk på RCS-chatsamtaler.
    • Tip! Hvis du ikke kan finde "RCS-chatsamtaler", skal du trykke på Chatfunktioner.
  4. Aktivér RCS-chatsamtaler.

Når du deaktiverer RCS-chatsamtaler, deaktiveres andre funktioner som f.eks. tasteindikatorer og kvitteringer for læsning.

RCS-chatsamtaler med andre beskedapps

RCS er en branchestandard for mobilselskaber. Det betyder, at beskedapps, der understøtter RCS-standarden, f.eks. Samsung Messages, kan få forbindelse til RCS-chatsamtaler fra Google. Du kan få flere oplysninger om indstillinger og datahåndtering for andre apps i dokumentationen til din beskedapp.

Aktivér eller deaktiver RCS-chatsamtaler på de fleste Samsung-enheder

1. Åbn appen Samsung Messages.
  2. Gå til menuen Google Play Store Menu Icon og derefterIndstillinger.
  3. Tryk på Indstillinger for RCS-chatsamtaler.
  4. Aktivér eller deaktiver Indstillinger for Rich Communication (RCS).