Millora l'experiència de missatgeria amb RCS. Obtén informació sobre com pots activar els xats RCS.

Com els xats RCS protegeixen les converses

Els xats RCS permeten enviar missatges mitjançant dades mòbils i Wi‐Fi, compartir fitxers i fotos en alta resolució, indicar-te si algú està escrivint i confirmar-te si s'han llegit els missatges.

Quan fas servir els xats RCS, els missatges s'envien amb el protocol Rich Communication Services (RCS), un estàndard del sector per a la missatgeria de l'operador. Perquè els missatges es puguin enviar amb RCS, tots els participants de la conversa han de tenir activats els xats RCS. En cas contrari, els missatges es poden enviar per SMS o MMS. Els xats RCS els proporciona Google o el teu operador de telefonia mòbil.

En aquest article s'explica de quina manera Google utilitza i protegeix les dades dels missatges RCS en proporcionar xats RCS. Obtén informació sobre com pots activar els xats RCS.

Com funcionen els xats RCS

Quan utilitzes els xats RCS de Google, els missatges s'envien i es reben mitjançant el backend d'RCS de Google per Internet. Els usuaris poden entregar o rebre missatges utilitzant altres proveïdors de serveis d'RCS. Si Google proporciona els xats RCS, però el servei d'RCS del destinatari és d'un altre proveïdor, els teus missatges es processaran a través del backend d'RCS de Google i, a continuació, s'enviaran al backend d'RCS del destinatari.

L'entrega de missatges SMS i MMS, que sempre s'envien mitjançant l'operador, no canviarà pel fet que utilitzis els xats RCS.

Informació que utilitzem

Per garantir que els missatges s'entreguin correctament, Google utilitza informació, com ara el teu número de telèfon, identificadors del dispositiu i el número de la targeta SIM. Pot ser que aquestes dades es conservin durant aproximadament un mes per mantenir la teva connexió amb RCS i per si estàs temporalment sense connexió.

Quan actives els xats RCS, cada vegada que envies un missatge, Google comprova els teus contactes per saber si també poden utilitzar-los. És possible que aquestes comprovacions passin pel backend d'RCS de Google i per altres proveïdors de serveis abans d'arribar als teus contactes.
Com protegim les teves dades

Els xats RCS de Google utilitzen el sistema d'encriptació de seguretat de la capa de transport (TLS) per protegir els teus missatges. És a dir, si alguna persona prova d'interceptar els missatges entre tu i Google, només podrà veure un text encriptat i il·legible.

Com i per què s'emmagatzemen temporalment les teves dades

Els xats RCS que envies mitjançant el backend d'RCS de Google es posen temporalment en cua per entregar-se i se suprimeixen un cop entregats. Per als missatges RCS no entregats, tens l'opció de passar a utilitzar el servei d'SMS o MMS del teu operador. En aquest cas, els missatges RCS corresponents se suprimiran de la cua.

El processador dorsal d'RCS de Google envia i emmagatzema temporalment fitxers, com ara imatges, vídeos, GIF i adhesius, amb URL aleatoris que no es poden endevinar. Ni tu ni la persona que rep el missatge tindreu accés a aquests enllaços. Per evitar les connexions entre el fitxer allotjat i el teu número de telèfon, Google utilitza un algoritme especial (funció resum) que transforma aquests URL i fa que sigui molt difícil associar el fitxer i el número de telèfon.

Tu decideixes

Comprovar si els xats RCS estan activats

• Si a la barra de text del missatge hi diu "Missatge RCS", el missatge s'enviarà mitjançant RCS des de Google o des del servei d'RCS de l'operador.
  • Si a la barra de text del missatge hi diu "Missatge de text", el missatge s'enviarà mitjançant l'operador com a SMS o MMS. A les converses, veuràs "SMS" o "MMS" a sota de la icona per enviar.

Activar o desactivar els xats RCS

Important: després de retirar la targeta SIM, pot ser que els xats RCS continuïn funcionant durant uns 8 dies.

1. Obre Missatges de Google .
  2. Toca la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Configuració de Missatges.
  3. Toca Xats RCS.
    • Consell: si no trobes l'opció "Xats RCS", toca Funcions de xat.
  4. Activa Xats RCS.

Si els desactives, també es desactivaran altres funcions, com ara els indicadors d'escriptura i les confirmacions de lectura.

Xats RCS amb altres aplicacions de missatgeria

El protocol RCS és un estàndard del sector per a la missatgeria de l'operador. Això vol dir que les aplicacions de missatgeria compatibles amb l'estàndard RCS, com ara Samsung Messages, poden connectar-se als xats RCS de Google. Per obtenir informació sobre la configuració i la gestió de dades d'altres aplicacions, consulta la documentació de l'aplicació de missatgeria corresponent.

Activar o desactivar els xats RCS en la majoria de dispositius Samsung

1. Obre l'aplicació Samsung Messages.
  2. Ves a Menú Google Play Store Menu Icon i, a continuació, Configuració.
  3. Toca Configuració dels xats RCS.
  4. Activa o desactiva Rich Communication Settings (RCS).