Få en enda bedre meldingsopplevelse med RCS. Finn ut hvordan du slår på RCS-chat.

Vanlige spørsmål om RCS-chatter fra Google

Hva er RCS-chatter?

Rich Communication Services-chat (eller RCS-chat) gir en oppgradert og funksjonsrik meldingsopplevelse. Med RCS-chat

• kan du se når andre skriver
  • får du lesebekreftelser som viser når noen har lest eller mottatt meldinger fra deg får kontaktene dine lesebekreftelser som viser når du har lest meldinger fra dem
  • sender du meldinger via mobildata og wifi
  • kan du dele filer og bilder med høy oppløsning

Når du bruker RCS-chatter, sendes meldingene dine med RCS-protokollen (Rich Communication Services) via wifi og mobildata. RCS-chat blir bare slått på hvis alle deltakerne i en samtale har RCS. RCS-chat leveres av Google eller mobiloperatøren. I denne artikkelen finner du en beskrivelse av RCS-chatter fra Google.

SMS/MMS-melding                     RCS-melding

Hvilke enheter kan du bruke RCS-chatter på?
RCS-tjenester (Rich Communication Services) er tilgjengelige på Android-enheter.
Slik fungerer RCS-chatter

Når du bruker RCS-chatter fra Google, blir meldinger sendt og mottatt via Googles RCS-tjenerdel over internett. Meldinger kan leveres til eller mottas fra brukere med andre RCS-tjenesteleverandører. Hvis RCS-chatfunksjonene leveres av Google, men mottakerens RCS-tjeneste er hos en annen leverandør, blir meldingene dine rutet gjennom Googles RCS-tjenerdel og deretter til mottakerens RCS-tjenerdel.

Leveringen av SMS- og MMS-meldinger, som alltid går via operatøren din, endres ikke selv om du bruker RCS-chat.

Informasjon vi bruker

For å sikre at meldingene dine blir levert på riktig måte, bruker Google informasjon som telefonnummer, enhetsidentifikatorer og SIM-kortnummer. Disse dataene kan lagres i omtrent en måned for å holde deg tilkoblet RCS og i tilfeller der du er midlertidig uten nett.

Når du slår på RCS-chatter, og hver gang du sender en melding, sjekker Google kontaktene dine for å finne ut om de også kan bruke RCS-chatter. Det kan hende at disse kontrollene går via Googles RCS-tjenerdel og andre tjenesteleverandører for å nå kontaktene dine.

Hvordan slår jeg på RCS-chatter?

RCS-chatter blir slått på når alle deltakerne i en samtale har RCS.

• Hvis du ikke har Google Meldinger, kan du laste den ned fra Play-butikken.
  • Du kan bli bedt om å oppgi telefonnummeret ditt som en del av konfigureringen av RCS-chatter.
  • RCS-chatter kan slås på manuelt hvis du trykker på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger og så RCS-chatter.
    • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.
Hvordan vet jeg om meldingen min er sendt?

Du se når meldingen er sendt, mottatt og lest ved hjelp av ikonene ved siden av meldingen:

Viktig: Disse ikonene vises ikke i SMS- eller MMS-meldinger.

• Tidtaker : Meldingen sendes.
  • Enkelthake : Meldingen er sendt.
  • Dobbelthake : Meldingen er levert.
  • Dobbelthake med farge: : Meldingen er lest.

Hvilke regioner støttes?

RCS-chatter i Google Meldinger er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller regioner. Vi jobber med å tilby RCS-chatter i flere regioner og andre meldingsapper, for eksempel Samsung Messages.

Viktig: Det kan hende at T-Mobile-brukere som har Advanced Messaging, ikke kan chatte eller opprette gruppechatter med brukere utenfor T-Mobile-nettverket. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte T-Mobile om å oppgradere til Universal Profile 1.0.

Jeg har ikke Google Meldinger. Kan jeg fortsatt bruke RCS-chatter?

Ja, hvis RCS er tilgjengelig i landet ditt og hos operatøren din. Last ned Google Meldinger på Android-enheten din hvis standardappen din for meldinger ikke tilbyr RCS-chatter.

Hvordan kan jeg se om jeg snakker med noen via RCS?

Hvis det står «RCS-melding» i skrivefeltet i samtalen, sendes meldingene dine med Rich Communication Services (RCS).

Slik sjekker du tilgjengelighet og status for RCS:

1. Åpne Google Meldinger .
  2. Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger og så RCS-chatter.
    • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.

RCS-meldinger du har sendt, har en mørkere blåfarge enn SMS-/MMS-meldinger.

Finn boblemerket

Når du eller noen du sender melding til, slår på RCS, ser du et «boblemerke Bubble Badge for RCS» på startskjermen.

RCS er en funksjonsrik meldingsopplevelse.

• Medier med høy kvalitet: Du kan dele filer og bilder med høy oppløsning.
  • Lesebekreftelser: Du kan se når noen har lest eller mottatt meldingene dine. Kontaktene dine kan også se når du har lest meldinger fra dem.
  • Skriveindikatorer: Du kan se når andre skriver.

Hva skjer hvis jeg ikke har mobildata, eller mottakeren ikke er på nettet?

Google Meldinger kan fortsatt sende meldinger som SMS eller MMS.

Du kan sjekke og angi standardmetoden som skal brukes når RCS ikke er tilgjengelig:

1. Åpne Google Meldinger .
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger og så RCS-chatter og så Send meldinger på nytt.
  3. Velg standardalternativet du ønsker:
    • Bruk alltid SMS/MMS for å sende meldingen på nytt.
    • Send meldingen på nytt via SMS/MMS når du ikke bruker roaming.
    • Spør før du sender meldingen på nytt.
    • Bruk aldri SMS/MMS for å sende meldingen på nytt.

Hvordan fungerer gruppechat hvis jeg tar med folk som ikke bruker RCS-chat?

Hvis alle deltakerne ikke har RCS-chat slått på, kan det hende du fortsatt kan opprette SMS-/MMS-grupper.

Holdes samtalene mine trygge?

Samtalene dine holdes trygge. Når du sender RCS-chatter til kontakter som bruker Google Meldinger, har meldingene dine ende-til-ende-kryptering.

Finn ut hvordan samtalene dine beskyttes i RCS-chatter

Kan jeg bruke RCS-chatter med iMessage fra Apple?

Selv om du får mange av de samme fordelene som iMessage, er de forskjellige meldingstjenester. Samtaler mellom noen med RCS-chatter fra Google og noen med iMessage fra Apple sendes via SMS/MMS.

Koster det penger å bruke RCS-chat?

Når du bruker RCS-chatter, sendes meldingene dine via wifi og mobildata. Så lenge du er koblet til et wifi-nettverk der du ikke betaler for bruken, skal det ikke koste noe å sende og motta meldinger. Hvis meldingene dine sendes via mobildata, kommer prisen an på mobildataabonnementet ditt.

Google kan av og til bekrefte telefonnummeret ditt via SMS for å tilby RCS-chatter (SMS-kostnader kan påløpe).

Hvorfor får jeg en melding om batterioptimalisering?

Google Meldinger må ha en kontinuerlig tilkobling for å sende og motta meldinger i sanntid. For å slå på RCS-chatter kan du på enkelte enheter bli bedt om å utelukke Google Meldinger fra batterioptimalisering. Klikk på JA når du ser «Vil du ignorere batterioptimaliseringer?» under konfigureringen for å slå på RCS-chatter. Dette påvirker ikke batteriets levetid merkbart.

Slik ekskluderer du Google Meldinger fra batterioptimalisering:

1. Åpne Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Spesiell apptilgang og så Batterioptimalisering og så Meldinger og så Ikke optimaliser.

Blir meldingene mine sendt selv om RCS-chat ikke er tilgjengelig?

Hvis RCS-chat ikke er tilgjengelig, kan meldingene sendes via SMS eller MMS. Du kan sjekke og angi standardmetoden som skal brukes når RCS-chat ikke er tilgjengelig.

Hvis du har problemer med eller ikke får slått på RCS-chat, kan du gå til feilsøkingsdelen av denne artikkelen.

Hva er appen «Tjenester fra operatøren», og hvorfor samler den inn dataene mine?
«Tjenester fra operatøren» inneholder tjenester som støtter RCS-meldinger (Rich Communication Services) i Google Meldinger. «Tjenester fra operatøren» samler inn diagnose- og krasjdata for å sikre at disse tjenestene fungerer som de skal.

Feilsøking

Hva om RCS-chat ikke er tilgjengelig for enheten min?

Slik sjekker du tilgjengelighet og status for RCS:

• Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger og så RCS-chatter.
    • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.

Slik feilsøker du tilkoblingen til RCS-chatter:

1. Oppdater Google Meldinger og Tjenester fra operatøren i Play-butikken.
  2. Sørg for at Google Meldinger er angitt som standardappen for SMS.
  3. Hvis enheten din kan ha to SIM-kort, og begge SIM-kortene er satt inn, må du sørge for at samme SIM-kort er konfigurert for anrop og data:
    1. Åpne Innstillinger på Android-enheten din.
    2. Trykk på Nettverk og internett.
    3. Sørg for at SIM-kortet for anrop er konfigurert for Data.

Hva om RCS-chatstatusen min viser at operatøren ikke støtter det, eller at jeg ikke er kvalifisert til å motta RCS?

Vi jobber med å levere støtte for RCS til flere land/regioner og operatører.

RCS-chatmeldingene mine har statusen «Konfigurerer». Hvordan bruker jeg RCS-chatter?

Mens vi bekrefter telefonnummeret ditt, står det «Konfigurerer» som RCS-chatstatus. Hvis «Konfigurerer»-statusen vedvarer i over et døgn, betyr det at Google Meldinger ikke kan bekrefte telefonnummeret.

Slik bekrefter du telefonnummeret ditt:

1. Gå til profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger og så RCS-chatter. Trykk på PRØV PÅ NYTT, og bekreft telefonnummeret ditt når du blir bedt om det.
    • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.
  2. Google sender en SMS for å bekrefte telefonnummeret ditt.
  3. Sjekk at du kan motta SMS-er.

Jeg har andre problemer eller tilbakemeldinger. Hvordan rapporterer jeg det?

Slik sender du inn tilbakemeldinger:

• I Google Meldinger går du til profilbildet eller -ikonet og så Hjelp og tilbakemelding og så Send tilbakemelding.

Se her for flere feilsøkingsmetoder. Du kan også sende inn spørsmål til brukerforumet vårt.

Virker funksjoner som skriveindikatorer og lesebekreftelser når mottakeren ikke bruker RCS-chatter?

Nei, men standardtekstmeldinger via SMS/MMS fungerer fortsatt.

Jeg bruker ikke Google Meldinger nå. Hva skjer hvis jeg bytter standardapp til Google Meldinger og begynner å bruke RSC-chatter?

Her finner du fremgangsmåten for å gjøre Google Meldinger til standardappen. Du mister ikke eksisterende SMS-/MMS-meldinger hvis du endrer standardappen din til Google Meldinger, og du får tilgang til fordelene ved Google Meldinger, som nettversjonen av Google Meldinger, smartsvar og RCS-chatter (der dette støttes).

Hvis den forrige meldingsappen din støtter egenutviklede funksjoner eller former for meldinger som ikke har interoperabilitet (ikke SMS, MMS eller interoperabel RCS), kan du ikke bruke disse funksjonene etter at du har byttet.