Usein kysyttyä Googlen chat-ominaisuuksista

Huom. Chat-ominaisuudet ovat käytettävissä vain Android-laitteilla.

Mitä chat-ominaisuudet ovat?

Chat-ominaisuudet tarjoavat parannetun ja monipuolisemman viestikokemuksen. Chat-ominaisuudet

• näyttävät, kun joku kirjoittaa viestiä
  • näyttävät lukukuittauksen (näyttävät, kun joku on lukenut tai vastaanottanut viestisi ja sen, milloin sinä olet lukenut saamasi viestin)
  • lähettävät viestejä mobiilidatan ja Wi-Fi-yhteyden kautta
  • mahdollistavat tiedostojen ja korkealaatuisten kuvien jakamisen

Käyttäessäsi chat-ominaisuuksia viestisi lähetetään Rich Communication Services ‑protokollan (RCS) välityksellä Wi-Fi- ja mobiilidatayhteyden kautta. Chat-ominaisuudet ovat käytettävissä vain, jos kaikilla keskustelun osapuolilla on nämä ominaisuudet käytössä. Joko RCS-palveluntarjoajasi (esim. mobiilioperaattori) tai Googlen Jibe Mobile voi tarjota chat-ominaisuuksia. Tässä artikkelissa kerrotaan Googlen chat-ominaisuuksista.

Teksti- ja MMS-viesti                     RCS-viesti

Miten otan chat-ominaisuudet käyttöön?

Chat-ominaisuudet ovat käytettävissä vain, jos kaikilla keskustelun osallistujilla on nämä ominaisuudet käytössä.

• Jos sinulla ei ole Messages-sovellusta, lataa se Play Kaupasta.
  • Jos chat-ominaisuuksien tarjoajana laitteillesi ja operaattorillesi on Google, Messages-sovellus pyytää sinua hyväksymään Jiben Käyttöehdot. Sinua voidaan pyytää ilmoittamaan puhelinnumerosi osana chat-ominaisuuksien määritystä.
  • Chat-ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön manuaalisesti valitsemalla Valikko Menu ja sitten Asetukset  ja sitten Chat-ominaisuudet.

Mitkä operaattorit tai alueet tukevat chat-ominaisuuksia?

Messages-sovelluksen chat-ominaisuudet ovat saatavilla Ranskassa, Meksikossa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa sekä useilla operaattoreilla maailmanlaajuisesti. Pyrimme tarjoamaan jatkossa chat-ominaisuudet laajemmin eri alueille, operaattoreille ja muihin viestisovelluksiin (esim. Samsung Messages).

Minulla ei ole Messages-sovellusta. Voinko silti käyttää chat-ominaisuuksia?

Kyllä, jos chat-ominaisuudet ovat saatavilla maassasi tai operaattoriltasi. Lataa Messages-sovellus Android-laitteellesi, jos oletusviestisovelluksessasi ei ole chat-ominaisuuksia.

Mistä tiedän, ovatko chat-ominaisuudet käytössä keskustelukumppanillani?

Jos keskustelun viestikentässä lukee Chat-viesti, viestisi lähetetään chat-ominaisuuksien kautta. Voit tarkistaa chat-ominaisuuksien saatavuuden ja tilan valitsemalla Valikko Menu ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Chat-ominaisuudet.

Lähettämäsi chat-viestit näkyvät tummemmalla sinisellä kuin teksti- tai MMS-viestit.

Mitä tapahtuu, jos minulla ei ole dataa tai vastaanottaja ei ole paikalla?

Viestit voidaan edelleen lähettää teksti- tai MMS-viesteinä.

Voit tarkistaa ja määrittää oletusvaihtoehdon, jos chat-ominaisuudet eivät ole käytettävissä.

1. Avaa Messages-sovellus Android Messages.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Valikko Menu ja sitten Asetukset ja sitten Chat-ominaisuudet ja sitten Lähetä viestit uudelleen.
  3. Valitse oletusvaihtoehto:
    • Lähetä aina uudelleen MMS- tai tekstiviestinä
    • Lähetä uudelleen MMS- tai tekstiviestinä, kun roaming on pois käytöstä
    • Kysy ennen uudelleenlähetystä
    • Älä koskaan lähetä uudelleen MMS- tai tekstiviestinä

Millainen ryhmäkeskustelu on silloin, kun mukana on henkilöitä, joilla ei ole chat-ominaisuuksia?

Jos kaikilla osallistujilla ei ole chat-ominaisuuksia käytössä, voit ehkä silti luoda tekstiviesti- ja MMS-ryhmiä.

Pidetäänkö keskusteluni salassa?

Voinko käyttää chat-ominaisuuksia Applen iMessagen kanssa?

Saat monia samoja etuja kuin iMessagessa, mutta kyseessä on kuitenkin eri viestipalvelu. Googlen chat-ominaisuuksia ja Applen iMessagea käyttävien väliset keskustelut lähetetään teksti- tai MMS-viesteinä.

Maksavatko chat-ominaisuudet?

Kun käytät chat-ominaisuuksia, viestisi lähetetään Wi-Fi- ja mobiilidatayhteyden kautta. Jos olet yhdistettynä ilmaiseen Wi-Fi-verkkoon, sinulle ei pitäisi aiheutua kuluja viestien lähettämisestä ja vastaanottamisesta. Jos lähetät viestit mobiilidatan kautta, hinta määräytyy mobiilidatapakettisi hintojen mukaan.

Google voi vahvistaa puhelinnumerosi ajoittain tekstiviestien kautta chat-ominaisuuksien tarjoamiseksi (tekstiviesteistä voidaan periä maksuja).

Miksi saan akun käytön optimointia koskevan kehotteen?

Messages-sovellus edellyttää vakaata yhteyttä viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen reaaliaikaisesti. Joillakin laitteilla saatat saada kehotteen jättää Messages-sovellus pois akun käytön optimoinnista voidaksesi ottaa chat-ominaisuudet käyttöön. Klikkaa KYLLÄ, kun näet määrittämisen yhteydessä kysymyksen "Ohitetaanko akun käytön optimoinnit?", jotta voit ottaa chat-ominaisuudet käyttöön. Tämä ei vaikuta akunkestoon merkittävästi.

Voit jättää Messages-sovelluksen pois akun käytön optimoinnista milloin tahansa toimimalla seuraavasti:

1. Avaa Asetukset Android-laitteellasi.
  2. Napauta Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Sovellusten erikoiskäyttö ja sitten Akun käytön optimointi ja sitten Messages ja sitten Älä optimoi.

Lähetetäänkö viestini, jos chat-ominaisuudet eivät ole käytettävissä?

Jos chat-ominaisuudet eivät ole saatavilla, viestisi voidaan lähettää tekstiviesteinä tai MMS-viesteinä. Voit tarkistaa ja määrittää oletusarvoisen varavaihtoehdon, jos chat-ominaisuudet eivät ole käytettävissä. Katso lisätietoja täältä.

Lue ohjeet vianetsintää käsittelevästä osiosta, jos et voi ottaa chat-ominaisuuksia käyttöön tai jos niiden käytössä on ongelmia.

Vianetsintä

Entä jos chat-ominaisuuksia ei voi käyttää laitteellani?

Voit tarkistaa chat-ominaisuuksien saatavuuden ja tilan valitsemalla Valikko Menu ja sitten Asetukset ja sitten Chat-ominaisuudet.

Tarkista seuraavat asiat:

1. Päivitä Messages-sovellus ja Operaattoripalvelut Play Kaupassa.
  2. Varmista, että Messages-sovellus on määritetty tekstiviestien oletussovellukseksi.
  3. Jos laitteessasi on kaksi SIM-korttipaikkaa ja molemmat SIM-kortit ovat sisällä laitteessa, varmista, että puheluille tarkoitettu SIM-kortti on määritetty data-SIM-kortiksi.
    1. Avaa Asetukset Android-laitteellasi.
    2. Valitse Verkko ja internet.
    3. Varmista, että puheluille tarkoitettu SIM-kortti on määritetty data-SIM-kortiksi.

Entä jos chat-ominaisuuksien tilana näkyy, että operaattorini ei tue chat-ominaisuuksia tai että en voi käyttää niitä?

Pyrimme jatkuvasti kehittämään chat-ominaisuuksien tukea ja tuomaan palvelut saataville useampiin maihin ja useammille alueille.

Chat-ominaisuuksieni tilana on Määritetään. Miten saan chat-ominaisuudet käyttööni?

Vahvistaessamme puhelinnumeroasi chat-ominaisuuksien tilana näkyy Määritetään. Jos tämä tila säilyy pitempään kuin yhden päivän ajan, Messages-sovelluksesi ei voi vahvistaa puhelinnumeroasi.

Vahvista puhelinnumerosi seuraavasti:

1. Valitse Valikko Menu ja sitten Asetukset ja sitten Chat-ominaisuudet. Napauta YRITÄ UUDELLEEN ja vahvista puhelinnumerosi pyydettäessä.
  2. Google lähettää sinulle tekstiviestin puhelinnumerosi vahvistamista varten.
  3. Varmista, että voit vastaanottaa tekstiviestejä.

Haluan ilmoittaa muista ongelmista tai antaa palautetta. Miten voin tehdä sen?

Palautteen lähettäminen:

• Valitse Messages-sovelluksessa Valikko Menu ja sitten Ohje ja palaute ja sitten Lähetä palautetta.

Katso täältä lisätietoja vianetsinnän vaiheista. Voit myös lähettää kysymyksiä yhteisön keskusteluryhmään.

Toimivatko ominaisuudet, kuten kirjoitustilan osoittimet ja lukukuittaukset, jos vastaanottajalla ei ole käytössä chat-ominaisuuksia?

Ei, mutta normaalit tekstiviestit ja MMS-viestit toimivat edelleen.

En tällä hetkellä käytä Messages-sovellusta. Mitä tapahtuu, jos vaihdan oletussovellukseni voidakseni käyttää Messagesia ja chat-ominaisuuksia?

Voit tehdä Messagesista oletussovelluksen tässä esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Et menetä mitään aiempia tekstiviestejäsi tai MMS-viestejäsi vaihtaessasi Messagesin oletussovellukseksi. Käytössäsi ovat myös kaikki Messagesin edut, kuten Messages for Web, Smart Replies ja chat-ominaisuudet (jos ne ovat tuettuja).

Jos aiempi viestisovelluksesi tukee omistajuusominaisuuksia tai ei-yhteentoimivia viestimuotoja (ei teksti- tai MMS-viestit tai yhteentoimivat chat-ominaisuudet), et voi enää käyttää ominaisuuksia vaihdon jälkeen.