Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Usein kysyttyä Googlen RCS-chateista

Mitä RCS-chatit ovat?

Rich Communication Services (RCS) ‑chatit tarjoavat parannetun ja monipuolisemman viestikokemuksen. RCS-chatit

• näyttävät, kun joku kirjoittaa viestiä
  • näyttävät lukukuittauksen, joka näkyy, kun joku on lukenut tai vastaanottanut viestisi. Lukukuittaukset näyttävät myös kontaktillesi, kun olet lukenut hänen viestinsä
  • lähettää viestejä mobiilidatan ja Wi-Fi-yhteyden kautta
  • mahdollistavat tiedostojen ja korkean resoluution kuvien jakamisen.

Kun käytät RCS-chateja, viestisi lähetetään Rich Communication Services ‑viestintäprotokollan (RCS) välityksellä Wi-Fi-yhteyden ja mobiilidatan kautta. RCS-chatit ovat käytettävissä vain, jos kaikilla keskustelun osallistujilla on RCS käytössä. RCS-chatit tarjoaa Google tai mobiilioperaattori. Tässä artikkelissa kerrotaan Googlen RCS-chateista.

Teksti- ja MMS-viesti                     RCS-viesti

Mitkä laitteet tukevat RCS-chateja?
Rich Communication Services ‑viestintäprotokolla (RCS) on käytettävissä Android-laitteilla.
Näin RCS-chatit toimivat

Kun käytät Googlen RCS-chateja, viestit lähetetään ja vastaanotetaan Googlen RCS-backendin kautta internetissä. Viestejä voidaan toimittaa muiden RCS-palveluntarjoajien käyttäjille tai vastaanottaa heiltä. Jos käytät Googlen RCS-chateja mutta vastaanottaja käyttää toisen palveluntarjoajan RCS-palvelua, viestisi kulkevat ensin Googlen RCS-backendin kautta ja sitten ne reititetään vastaanottajan RCS-backendiin.

Teksti- ja MMS-viestit lähetetään aina operaattorisi kautta, joten RCS-chatien käyttäminen ei vaikuta niiden toimitustapaan.

Mitä tietoja käytämme

Varmistaakseen viestiesi oikeanlaisen toimituksen Google käyttää esimerkiksi puhelinnumeroasi, laitetunnisteita ja SIM-kortin numeroa. Tätä dataa saatetaan säilyttää noin kuukauden ajan, jotta yhteytesi RCS:ään säilyy ja niissä tilanteissa, kun olet tilapäisesti offline-tilassa.

Kun laitat RCS-chatit päälle ja aina kun lähetät viestin, Google tarkistaa, voivatko myös kontaktisi käyttää RCS-chateja. Nämä tarkistukset saattavat kulkea Googlen RCS-backendin ja muiden palveluntarjoajien kautta, jotta ne tavoittavat kontaktisi.

Miten laitan RCS-chatit päälle?

RCS-chatit ovat käytettävissä vain, jos kaikilla keskustelun osallistujilla on RCS käytössä.

• Jos sinulla ei ole Google Messagesia, lataa se Play Kaupasta.
  • Sinua saatetaan pyytää lisäämään puhelinnumerosi RCS-chatien käyttöönoton yhteydessä.
  • Voit laittaa RCS-chatit päälle manuaalisesti napauttamalla profiilikuvaa tai -kuvaketta ja sitten Messages-asetukset ja sitten RCS‐chatit.
    • Vinkki: Jos et löydä RCS-chateja, valitse Chat-ominaisuudet.
Mistä tiedän, että viestini on lähetetty?

Google Messages kertoo viestin vieressä näkyvillä kuvakkeilla, kun viesti on lähetetty, toimitettu ja luettu:

Tärkeää: Kuvakkeet eivät näy tekstiviesteissä tai MMS-viesteissä.

• Ajastin : Viestiä lähetetään.
  • Yksi valintamerkki : Viesti on lähetetty.
  • Kaksi valintamerkkiä : Viesti on toimitettu.
  • Kaksi värillistä valintamerkkiä : Viesti on luettu.

Mitä alueita tuetaan?

Google Messagesin RCS-chatit eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla. Pyrimme laajentamaan RCS-chatien saatavuutta useammille alueille ja muihin viestisovelluksiin, kuten Samsung Messagesiin.

Tärkeää: Advanced Messaging ‑ominaisuutta käyttävät T-Mobilen asiakkaat eivät ehkä voi aloittaa kahdenkeskisiä tai ryhmäkeskusteluja T-Mobilen verkon ulkopuolisten käyttäjien kanssa. Saat lisätietoja kysymällä T-Mobilelta Universal Profile 1.0:aan päivittämisestä.

Minulla ei ole Google Messagesia. Voinko silti käyttää RCS-chateja?

Kyllä, jos RCS on saatavilla maassasi ja operaattoriltasi. Lataa Google Messages ‑sovellus Android-laitteellesi, jos oletusviestisovellus ei tue RCS-chateja.

Mistä tiedän, keskustelenko jonkun kanssa RCS:n kautta?

Jos keskustelun viestikentässä lukee "RCS-viesti", viestisi lähetetään Rich Communication Services (RCS) ‑ominaisuudella.

Tarkista RCS:n saatavuus ja tila näin:

1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta profiilikuvaasi tai kuvaketta ja sitten Messages-asetukset ja sitten RCS-chatit.
    • Vinkki: Jos et löydä RCS-chateja, valitse Chat-ominaisuudet.

Lähettämäsi RCS-viestit ovat tummemman sinisiä kuin teksti- tai MMS-viestit.

Etsi puhekupla

Kun sinä tai keskustelukumppanisi otatte RCS:n käyttöön, aloitusnäytöllä näkyy puhekupla Bubble Badge for RCS.

RCS-viestipalvelu tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia.

• Korkealaatuinen mediasisältö: Voit jakaa tiedostoja ja korkean resoluution kuvia.
  • Lukukuittaukset: Näet, kun viestisi on luettu tai vastaanotettu. Kontaktisi näkee myös, milloin olet lukenut hänen viestinsä.
  • Kirjoitustilan osoittimet: Näet, kun joku kirjoittaa viestiä.

Mitä tapahtuu, jos minulla ei ole dataa tai vastaanottaja ei ole paikalla?

Google Messages ‑viestit voidaan edelleen lähettää teksti- tai MMS-viesteinä.

Voit tarkistaa ja valita oletusvaihtoehdon, jos RCS ei ole käytettävissä:

1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi tai kuvaketta ja sitten Messages-asetukset ja sitten RCS-chatit ja sitten Lähetä viestit uudelleen.
  3. Valitse oletusvaihtoehto:
    • Lähetä aina uudelleen MMS- tai tekstiviestinä
    • Lähetä uudelleen teksti- tai MMS-viestinä, kun roaming on poissa päältä
    • Kysy ennen uudelleenlähetystä
    • Älä koskaan lähetä uudelleen MMS- tai tekstiviestinä

Miten ryhmäkeskustelu toimii, kun mukana on henkilöitä, jotka eivät käytä RCS-chateja?

Jos kaikki osallistujat eivät ole laittaneet RCS-chateja päälle, voit ehkä silti luoda teksti- ja MMS-viestiryhmiä.

Pidetäänkö keskusteluni salassa?

Keskustelusi pidetään salassa. Kun lähetät RCS-chatviestejä Google Messagesia käyttäville henkilöille, viestit salataan päästä päähän.

Lue lisää keskustelujen suojaamisesta RCS-chatissa.

Voinko käyttää RCS-chateja Applen iMessagessa?

Saat monia samoja etuja kuin iMessagessa, mutta kyseessä on kuitenkin eri viestipalvelu. Googlen RCS-chatien ja Applen iMessagen käyttäjien väliset keskustelut lähetetään teksti- ja MMS-viesteinä.

Ovatko RCS-chatit maksullisia?

Kun käytät RCS-chateja, viestisi lähetetään Wi-Fi- ja mobiilidatayhteyden kautta. Jos olet yhdistettynä maksuttomaan Wi-Fi-verkkoon, sinulle ei pitäisi aiheutua kuluja viestien lähettämisestä ja vastaanottamisesta. Jos lähetät viestit mobiilidatan kautta, hinta määräytyy mobiilidatapakettisi hintojen mukaan.

Google saattaa vahvistaa puhelinnumerosi ajoittain tekstiviestitse RCS-chatien tarjoamiseksi (tekstiviesteistä voidaan periä maksuja).

Miksi saan akun käytön optimointia koskevan kehotteen?

Viestien reaaliaikaiseen lähettämiseen ja vastaanottamiseen Google Messagesissa tarvitaan vakaa yhteys. Joillakin laitteilla saatat saada kehotteen jättää Google Messages pois akun käytön optimoinnista, jotta voit laittaa RCS-chatit päälle. Klikkaa KYLLÄ, kun näet käyttöönoton yhteydessä kysymyksen "Ohitetaanko akun käytön optimoinnit?", jotta voit laittaa RCS-chatit päälle. Tämä ei vaikuta akunkestoon merkittävästi.

Näin voit jättää Google Messagesin pois akun käytön optimoinnista:

1. Avaa Asetukset Android-laitteellasi.
  2. Napauta Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Sovellusten erikoiskäyttö ja sitten Akun käytön optimointi ja sitten Messages ja sitten Älä optimoi.

Lähetetäänkö viestini, jos RCS-chatit eivät ole saatavilla?

Jos RCS-chatit eivät ole käytettävissä, voit lähettää viestit teksti- tai MMS-viesteinä. Voit tarkistaa ja valita oletusarvoisen varavaihtoehdon, jos RCS-chatit eivät ole käytettävissä.

Jos RCS-chatien käyttöönotto ei onnistu tai sinulla on ongelmia RCS-chatien kanssa, tutustu tämän artikkelin vianetsintäosioon.

Mikä on Operaattoripalvelut, ja miksi se kerää dataani?
Operaattoripalvelut tarjoaa palveluita, jotka tukevat RCS (Rich Communication Services) ‑viestejä Google Messages ‑sovelluksessa. Se kerää diagnostiikka- ja kaatumisdataa ja varmistaa palvelujen sujuvan toiminnan.

Vianetsintä

Mitä jos RCS-chatit eivät ole käytettävissä laitteellani?

Tarkista RCS:n saatavuus ja tila näin:

• Napauta profiilikuvaasi tai kuvaketta ja sitten Messages-asetukset ja sitten RCS-chatit.
    • Vinkki: Jos et löydä RCS-chateja, valitse Chat-ominaisuudet.

Ohjeita RCS-chat-yhteyden ongelmatilanteisiin:

1. Päivitä Google Messages ja Operaattoripalvelut Play Kaupasta.
  2. Varmista, että Google Messages on määritetty tekstiviestien oletussovellukseksi.
  3. Jos laitteessasi on kaksi SIM-korttipaikkaa ja kumpikin SIM-kortti on paikallaan, varmista, että puheluille tarkoitettu SIM-kortti on määritetty data-SIM-kortiksi:
    1. Avaa Asetukset Android-laitteellasi.
    2. Valitse Verkko ja internet.
    3. Varmista, että puheluille tarkoitettu SIM-kortti on määritetty data-SIM-kortiksi.

Entä jos RCS-chatin tilana näkyy, että operaattorini ei tue RCS:ää, tai en voi käyttää sitä?

Pyrimme tuomaan RCS-tuen useampien maiden ja alueiden sekä operaattorien saataville.

RCS-chatien tilana on Määritetään. Miten saan RCS-chatit käyttöön?

Vahvistaessamme puhelinnumeroasi RCS-chatien tilana näkyy Määritetään. Jos tämä tila säilyy pidempään kuin yhden päivän ajan, Google Messages ei voi vahvistaa puhelinnumeroasi.

Vahvista puhelinnumerosi seuraavasti:

1. Valitse profiilikuvasi tai kuvake ja sitten Messages-asetukset ja sitten RCS-chatit. Napauta YRITÄ UUDELLEEN ja vahvista puhelinnumerosi pyydettäessä.
    • Vinkki: Jos et löydä RCS-chateja, valitse Chat-ominaisuudet.
  2. Google lähettää sinulle tekstiviestin puhelinnumerosi vahvistamista varten.
  3. Varmista, että voit vastaanottaa tekstiviestejä.

Haluan ilmoittaa muista ongelmista tai antaa palautetta. Miten voin tehdä sen?

Voit lähettää palautetta seuraavasti:

• Valitse Google Messagesissa profiilikuvasi tai kuvake ja sitten Ohjeet ja palaute ja sitten Lähetä palautetta.

Katso täältä lisätietoja vianetsinnän vaiheista. Voit myös esittää kysymyksiä yhteisön keskusteluryhmässä.

Toimivatko eri ominaisuudet, kuten kirjoitusilmaisimet ja lukukuittaukset, jos vastaanottaja ei käytä RCS-chateja?

Ei, mutta normaalit tekstiviestit ja MMS-viestit toimivat edelleen.

En tällä hetkellä käytä Google Messagesia. Mitä tapahtuu, jos vaihdan Google Messagesin oletussovellukseksi ja alan käyttää RCS-chateja?

Voit tehdä Google Messagesista oletussovelluksen näiden ohjeiden avulla. Et menetä mitään aiempia tekstiviestejäsi tai MMS-viestejäsi vaihtaessasi Google Messagesin oletussovellukseksi. Käytössäsi ovat myös kaikki Google Messagesin edut, kuten Google Messages for Web, älykkäät vastaukset ja RCS-chatit (jos ne ovat tuettuja).

Jos aiempi viestisovelluksesi tukee omistajuusominaisuuksia tai ei-yhteentoimivia viestimuotoja (muut kuin tekstiviestit, MMS-viestit tai yhteentoimiva RCS), et voi enää käyttää ominaisuuksia vaihdon jälkeen.