Giv din beskedoplevelse et boost med RCS. Se, hvordan du aktiverer RCS-chatsamtaler.

Ofte stillede spørgsmål om RCS-chatsamtaler fra Google

Hvad er RCS-chatsamtaler?

RCS-chatsamtaler (RCS, Rich Communication Services) tilbyder en opgraderet og udvidet beskedoplevelse. RCS-chatsamtaler:

• Viser dig, når en person skriver.
  • Tilbyd kvitteringer for læsning, som vises, når en person har læst eller modtaget din besked. Kvitteringer for læsning viser også din kontakt, når du læser vedkommendes besked.
  • Sender beskeder via mobildata og Wi-Fi.
  • Giver dig mulighed for at dele filer og billeder i høj opløsning.

Når du bruger RCS-chatsamtaler, sendes dine beskeder med RCS-protokollen (Rich Communication Services-protokollen) via Wi-Fi og mobildata. RCS-chatsamtaler aktiveres kun, når alle deltagere i en samtale har RCS. RCS-chatsamtaler leveres af Google eller dit mobilselskab. Denne artikel beskriver RCS-chatsamtaler fra Google.

Sms-/mms-besked                     RCS-besked

Hvilke enheder fungerer med RCS-chatsamtaler?
Rich Communication Services (RCS) er tilgængeligt på Android-enheder.
Sådan fungerer RCS-chatsamtaler

Når du bruger RCS-chatsamtaler fra Google, sendes og modtages beskeder via Googles RCS-backend via internettet. Beskeder kan enten leveres til eller modtages fra brugere hos andre RCS-udbydere. Hvis RCS-chatsamtaler leveres af Google, men modtagerens RCS-tjeneste er fra en anden udbyder, routes dine beskeder via Googles RCS-backend og routes derefter til modtagerens RCS-backend.

Levering af sms- og mms-beskeder, som altid sendes via dit mobilselskab, ændres ikke som et led i din brug af RCS-chatsamtaler.

Oplysninger, vi bruger

Google bruger oplysninger som f.eks. dit telefonnummer, dine enheds-id'er og dit SIM-kortnummer for at sikre, at dine beskeder leveres korrekt. Disse data kan gemmes i ca. en måned for at holde dig tilsluttet RCS og i de tilfælde, at du midlertidigt er offline.

Når du aktiverer RCS-chatsamtaler, og hver gang du sender en besked, tjekker Google dine kontakter for at finde ud af, om de også kan bruge RCS-chatsamtaler. Disse tjek går muligvis gennem Googles RCS-backend og andre udbydere for at nå frem til dine kontakter.

Hvordan aktiverer jeg RCS-chatsamtaler?

RCS-chatsamtaler aktiveres, når alle deltagere i en samtale har RCS.

• Hvis du ikke har Google Beskeder, kan du downloade det i Play Butik.
  • Du bliver muligvis bedt om at angive dit telefonnummer som en del af konfigurationen af RCS-chatsamtaler.
  • RCS-chatsamtaler kan aktiveres manuelt, hvis du trykker på dit profilbillede eller -ikon og derefter Indstillinger for Beskeder og derefter RCS-chatsamtaler.
    • Tip! Hvis du ikke kan finde "RCS-chatsamtaler", skal du trykke på Chatfunktioner.
Hvordan ved jeg, om min besked er sendt?

Google Beskeder fortæller dig, når din besked er sendt, modtaget og læst, via ikonerne ud for din besked:

Vigtigt! Disse ikoner vises ikke i sms- eller mms-beskeder.

• Stopur : Din besked er ved at blive sendt.
  • Enkelt flueben : Din besked er blevet sendt.
  • Dobbelt flueben : Din besked er blevet leveret.
  • Dobbelt flueben med fyldfarve : Din besked er blevet læst.

Hvilke lande er understøttet?

RCS-chatsamtaler i Google Beskeder er muligvis ikke tilgængelige i alle lande eller regioner. Vi arbejder på at gøre RCS-chatsamtaler mere bredt tilgængelige i flere regioner og andre beskedapps, f.eks. Samsung Messages.

Vigtigt! T-Mobile-brugere med avancerede beskedfunktioner kan muligvis ikke chatte eller oprette en gruppechat med brugere uden for T-Mobile-netværket. Kontakt T-Mobile for at få flere oplysninger om at opgradere til Universal Profil 1.0.

Jeg har ikke Google Beskeder. Kan jeg stadig få RCS-chatsamtaler?

Ja, hvis RCS er tilgængeligt i dit land og hos dit mobilselskab. Download Google Beskeder på din Android-enhed, hvis din standardapp til beskeder ikke tilbyder RCS-chatsamtaler.

Hvordan ved jeg, om jeg taler med en person, der har RCS?

Hvis der står "RCS-besked" i din samtales skrivefelt, sendes dine beskeder med Rich Communication Services (RCS).

Sådan tjekker du RCS-tilgængelighed og -status:

1. Åbn Google Beskeder .
  2. Tryk på dit profilbillede eller -ikon og derefter Indstillinger for Beskeder og derefter RCS-chatsamtaler.
    • Tip! Hvis du ikke kan finde "RCS-chatsamtaler", skal du trykke på Chatfunktioner.

De RCS-beskeder, du har sendt, har en mørkere blå farve end sms- eller mms-beskeder.

Find boblebadget

Når du eller en person, du skriver med, aktiverer RCS, vises der et boblebadge Bubble Badge for RCS på din startskærm.

RCS er en beskedoplevelse med udvidede funktioner.

• Medier i høj kvalitet: Du kan dele filer og billeder i høj opløsning.
  • Kvitteringer for læsning: Du kan se, når nogen har læst eller modtaget din besked. Den, du skriver med, kan også se, når du læser vedkommendes besked.
  • Tasteindikatorer: Viser, når nogen skriver.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har data, eller hvis modtageren ikke er online?

Google Beskeder kan stadig sendes som sms eller mms.

Du kan tjekke og angive din standardindstilling, når RCS ikke er tilgængeligt:

1. Åbn Google Beskeder .
  2. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller -ikon og derefter Indstillinger for Beskeder og derefter RCS-chatsamtaler og derefter Send beskeder igen.
  3. Angiv dit standardvalg:
    • Gensend altid som sms/mms
    • Gensend som sms/mms, når der ikke roames
    • Spørg, inden der gensendes
    • Gensend aldrig som sms/mms

Hvordan foregår det i en gruppechat, når jeg inkluderer personer, der ikke har RCS-chatsamtaler?

Hvis alle deltagere ikke har slået RCS-chatsamtaler til, kan du stadig oprette sms-/mms-grupper.

Er mine samtaler sikre?

Dine samtaler er sikre. Når du sender RCS-chatsamtaler til kontakter, der bruger Google Beskeder, er dine beskeder E2E-krypteret.

Få flere oplysninger om, hvordan RCS-chatsamtaler beskytter dine samtaler.

Kan jeg bruge RCS-chatsamtaler med Apples iMessage?

Selvom du får mange af de samme fordele som med iMessage, er de to beskedtjenester ikke ens. Samtaler mellem en person med Googles RCS-chatsamtaler og en person fra Apple iMessage sendes via sms/mms.

Koster RCS-chatsamtaler penge?

Når du bruger RCS-chatsamtaler, sendes dine beskeder via Wi-Fi og mobildata. Så længe du har forbindelse til et Wi-Fi-netværk, som du ikke behøver at betale for at bruge, burde det ikke være forbundet med omkostninger at sende og modtage beskeder. Hvis dine beskeder sendes via mobildata, er prisen baseret på dit abonnement med mobildata.

Google verificerer lejlighedsvis dit telefonnummer via sms for at tilbyde RCS-chatsamtaler (du opkræves muligvis et gebyr for sms).

Hvorfor får jeg en prompt om optimering af batteri?

Google Beskeder kræver en konstant forbindelse for at sende og modtage beskeder i realtid. Hvis du vil aktivere RCS-chatsamtaler, kan du på visse enheder blive bedt om at ekskludere appen Google Beskeder fra batterioptimering. Klik på JA, når du ser "Vil du ignorere batterioptimeringer?" under konfigurationen for at aktivere RCS-chatsamtaler. Dette påvirker ikke batteriets levetid mærkbart.

Sådan ekskluderer du Google Beskeder fra batterioptimering:

1. Åbn Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Særlig appadgang og derefter Batterioptimering og derefter Beskeder og derefter Optimer ikke.

Bliver mine beskeder sendt, hvis RCS-chatsamtaler ikke er tilgængelige?

Hvis RCS-chatsamtaler ikke er tilgængelige, kan dine beskeder sendes via sms eller mms. Du kan tjekke og angive din standardmæssige alternativindstilling, når RCS-chatsamtaler ikke er tilgængelige.

Hvis du ikke kan aktivere eller har problemer med RCS-chatsamtaler, kan du se afsnittet om fejlfinding i denne artikel.

Hvad er Carrier Services, og hvorfor indsamler det mine data?
Carrier Services tilbyder tjenester, der understøtter RCS-beskeder (Rich Communication Services) i Google Beskeder. Den indsamler diagnostik og nedbrudsdata for at sikre, at tjenesterne fungerer uden problemer.

Fejlfinding

Hvad sker der, hvis RCS-chatsamtaler ikke er tilgængelige for min enhed?

Sådan tjekker du RCS-tilgængelighed og -status:

• Tryk på dit profilbillede eller -ikon og derefter Indstillinger for Beskeder og derefter RCS-chatsamtaler.
    • Tip! Hvis du ikke kan finde "RCS-chatsamtaler", skal du trykke på Chatfunktioner.

Sådan finder og løser du problemer med din RCS-chatforbindelse:

1. Opdater Google Beskeder og dine Carrier Services i Play Butik.
  2. Sørg for, at Google Beskeder er angivet som din standardapp til sms-beskeder.
  3. Hvis din enhed har plads til to SIM-kort, og begge SIM-kort er indsat, skal dit SIM-kort til opkald være konfigureret som dit SIM-kort til data:
    1. Åbn Indstillinger på din Android-enhed.
    2. Tryk på Netværk og internet.
    3. Sørg for, at dit SIM-kort til opkald er konfigureret til Data.

Hvad gør jeg, hvis min status for RCS-chatsamtaler viser, at mit mobilselskab ikke understøtter det, eller jeg ikke er kvalificeret til at modtage RCS?

Vi arbejder på at få RCS-understøttelse i flere lande og regioner samt hos flere mobilselskaber.

Min RCS-chatstatus viser "Konfigurerer". Hvordan får jeg RCS-chatsamtaler?

Når vi er i færd med at verificere dit telefonnummer, vises statussen for din RCS-chat som "Konfigurerer". Hvis du kan se statussen "Konfigurerer" i mere end et døgn, betyder det, at appen Google Beskeder ikke kan verificere dit telefonnummer.

Sådan verificerer du dit telefonnummer:

1. Gå til dit profilbillede eller -ikon og derefter Indstillinger for Beskeder og derefter RCS-chatsamtaler. Tryk på PRØV IGEN, og bekræft dit telefonnummer, når du bliver bedt om det.
    • Tip! Hvis du ikke kan finde "RCS-chatsamtaler", skal du trykke på Chatfunktioner.
  2. Google sender en sms for at bekræfte dit telefonnummer.
  3. Sørg for, at du kan modtage sms-beskeder.

Jeg har andre problemer eller feedback. Hvordan rapporterer jeg det?

Sådan indsender du feedback:

• I Google Beskeder skal du gå til dit profilbillede eller -ikon og derefter Hjælp og feedback og derefter Send feedback.

Her kan du se flere vejledninger til fejlfinding. Du kan også sende spørgsmål i vores brugerforum.

Vil funktioner som f.eks. tasteindikatorer og kvitteringer for læsning fungere, når modtageren ikke har RCS-chatsamtaler?

Nej, men standardbeskeder via sms/mms virker stadig.

Jeg bruger i øjeblikket ikke Google Beskeder. Hvad sker der, hvis jeg gør Google Beskeder til min standardapp og begynder at bruge RCS-chatsamtaler?

Du kan gøre Google Beskeder til din standardapp som beskrevet her. Du mister ikke nogen eksisterende sms-/mms-beskeder, hvis du ændrer din standardapp til Google Beskeder, og du kan bruge fordelene ved Google Beskeder som f.eks. Google Beskeder på nettet, Smartsvar og RCS-chatsamtaler (hvor de understøttes).

Hvis din tidligere app til beskeder understøtter varemærkebeskyttede funktioner eller ikke-kompatible former for beskeder (ikke sms, mms eller interoperabilitet med RCS), kan du ikke bruge disse funktioner, når du har skiftet.