Millora l'experiència de missatgeria amb RCS. Obtén informació sobre com pots activar els xats RCS.

Preguntes més freqüents sobre els xats RCS de Google

Què són els xats RCS?

Els xats de Rich Communication Services (RCS) proporcionen una experiència de missatgeria actualitzada i enriquida. Els xats RCS:

• Mostren si algú està escrivint.
  • Ofereixen confirmacions de lectura, que es mostren quan algú ha llegit o rebut el missatge. Les confirmacions de lectura també mostren al teu contacte quan tu has llegit el missatge.
  • Envien els missatges a través de dades mòbils i Wi-Fi.
  • Et permeten compartir fitxers i fotos en alta resolució.

Quan utilitzes xats RCS, els missatges s'envien amb el protocol Rich Communication Services (RCS) a través de la Wi-Fi i les dades mòbils. Els xats RCS només s'activaran quan tots els participants d'una conversa tinguin RCS. Els xats RCS els proporciona Google o el teu operador de telefonia mòbil. En aquest article s'explica en què consisteixen els xats RCS de Google.

Missatge SMS/MMS                     Missatge RCS

Quins dispositius funcionen amb els xats RCS?
El protocol Rich Communication Services (RCS) està disponible als dispositius Android.
Com funcionen els xats RCS

Quan utilitzes els xats RCS de Google, els missatges s'envien i es reben mitjançant el backend d'RCS de Google per Internet. Els usuaris poden entregar o rebre missatges utilitzant altres proveïdors de serveis d'RCS. Si Google proporciona els xats RCS, però el servei d'RCS del destinatari és d'un altre proveïdor, els teus missatges es processaran a través del backend d'RCS de Google i, a continuació, s'enviaran al backend d'RCS del destinatari.

L'entrega de missatges SMS i MMS, que sempre s'envien mitjançant l'operador, no canviarà pel fet que utilitzis els xats RCS.

Informació que utilitzem

Per garantir que els missatges s'entreguin correctament, Google utilitza informació, com ara el teu número de telèfon, identificadors del dispositiu i el número de la targeta SIM. Pot ser que aquestes dades es conservin durant aproximadament un mes per mantenir la teva connexió amb RCS i per si estàs temporalment sense connexió.

Quan actives els xats RCS, cada vegada que envies un missatge, Google comprova els teus contactes per saber si també poden utilitzar-los. És possible que aquestes comprovacions passin pel backend d'RCS de Google i per altres proveïdors de serveis abans d'arribar als teus contactes.

Com puc activar els xats RCS?

Els xats RCS s'activaran quan tots els participants d'una conversa tinguin RCS.

• Si no tens l'aplicació Missatges de Google, baixa-la des de Play Store.
  • És possible que se't demani que introdueixis el número de telèfon com a part de la configuració dels xats RCS.
  • Els xats RCS es poden activar manualment si toques la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Xats RCS.
    • Consell: si no trobes l'opció "Xats RCS", toca Funcions de xat.
Com puc saber si s'ha enviat el meu missatge?

Missatges de Google t'indica quan s'ha enviat, rebut i llegit el teu missatge a través de les icones que hi ha al costat:

Important: aquestes icones no es mostren als missatges SMS ni MMS.

• Temporitzador : el missatge s'està enviant.
  • Marca de verificació única : el missatge s'ha enviat.
  • Marca de verificació doble : el missatge s'ha entregat.
  • Marca de verificació doble en color : el missatge s'ha llegit.

Quines regions s'admeten?

És possible que els xats RCS de Missatges de Google no estiguin disponibles en tots els països o regions. Estem treballant per ampliar-ne la disponibilitat a més regions i altres aplicacions de missatgeria, com ara Samsung Messages.

Important: és possible que els usuaris de T-Mobile amb missatgeria avançada no puguin xatejar ni crear xats de grup amb usuaris de fora de la xarxa T-Mobile. Per obtenir més informació, contacta amb T-Mobile per saber com pots fer l'actualització a Universal Profile 1.0.

No tinc Missatges de Google. Puc rebre xats RCS de totes maneres?

Sí, si RCS està disponible al teu país i per al teu operador. Baixa Missatges de Google al dispositiu Android si la teva aplicació de missatgeria predeterminada no ofereix xats RCS.

Com puc saber si estic parlant amb algú amb RCS?

Si a la barra de text de la conversa hi diu "Missatge RCS", els missatges s'envien amb el protocol Rich Communication Services (RCS).

Per comprovar la disponibilitat i l'estat d'RCS:

1. Obre Missatges de Google .
  2. Toca la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Xats RCS.
    • Consell: si no trobes l'opció "Xats RCS", toca Funcions de xat.

Els missatges RCS que has enviat són de color blau més fosc que els missatges SMS o MMS.

Localitzar la insígnia de bombolla

Quan tu o algú a qui envies missatges activeu RCS, es mostra una "insígnia de bombolla Bubble Badge for RCS" a la pantalla d'inici.

RCS és una experiència de missatgeria que ofereix funcions enriquides.

• Contingut multimèdia d'alta qualitat: pots compartir fitxers i fotos d'alta resolució.
  • Confirmacions de lectura: indiquen quan algú ha llegit o ha rebut el teu missatge. També es mostrarà al teu contacte quan llegeixis el seu missatge.
  • Indicadors d'escriptura: es mostren quan algú està escrivint.

Què passa si no tinc dades o el destinatari no està en línia?

Els missatges de Google encara es poden enviar com a SMS o MMS.

Pots comprovar i definir l'opció predeterminada si RCS no està disponible:

1. Obre Missatges de Google .
  2. A la part superior dreta, toca la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Xats RCS i, a continuació, Torna a enviar els missatges.
  3. Tria l'opció predeterminada:
    • Torna a enviar sempre com a SMS o MMS
    • Torna a enviar com a SMS/MMS quan no estigui activada la itinerància
    • Pregunta abans de tornar a enviar
    • No tornis a enviar mai com a SMS o MMS

Quina és l'experiència del xat de grup quan incloc persones que no tenen xats RCS?

Encara que no tots els participants tinguin activats els xats RCS, és possible que puguis crear grups d'SMS o d'MMS igualment.

Es mantenen segures les converses?

Les teves converses estan segures. Quan envies xats RCS a contactes que utilitzen Missatges de Google, els missatges s'encripten d'extrem a extrem.

Obtén informació sobre com els xats RCS protegeixen les converses.

Puc utilitzar els xats RCS amb l'iMessage d'Apple?

Tot i que tens molts dels avantatges que ofereix iMessage, són serveis de missatgeria diferents. Les converses entre algú amb els xats RCS de Google i algú amb Apple iMessage s'envien per SMS o MMS.

Els xats RCS valen diners?

Quan fas servir xats RCS, els missatges s'envien a través de la Wi‐Fi i les dades mòbils. Sempre que et connectis a una xarxa Wi-Fi que no sigui de pagament, enviar i rebre missatges no ha de tenir cap cost. Si els missatges s'envien amb dades mòbils, el cost es basa en el pla de dades mòbils.

Google pot verificar ocasionalment el teu número de telèfon a través d'un SMS per oferir els xats RCS (es poden aplicar càrrecs per SMS).

Per què rebo una sol·licitud d'optimització de la bateria?

Missatges de Google requereix una connexió constant per enviar i rebre missatges en temps real. Per activar els xats RCS, en alguns dispositius és possible que se't demani que excloguis Missatges de Google de l'optimització de la bateria. Fes clic a Sí quan vegis l'opció "Vols ignorar les optimitzacions de la bateria?" durant la configuració per activar els xats RCS. Això no afectarà notablement la durada de la bateria.

Per excloure Missatges de Google de l'optimització de la bateria, fes el següent:

1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Accés especial d'aplicacions i, a continuació, Optimització de la bateria i, a continuació, Missatges i, a continuació, No optimitzis la bateria.

S'enviaran els missatges si els xats RCS no estan disponibles?

Si els xats RCS no estan disponibles, els missatges es poden enviar per SMS o MMS. Pots comprovar i definir l'opció alternativa predeterminada quan els xats RCS no estiguin disponibles.

Si no pots activar els xats RCS o bé hi tens problemes, consulta la secció de resolució de problemes d'aquest article.

Què és Serveis de l'operador i per què recull les meves dades?
Serveis de l'operador proporciona serveis que són compatibles amb els missatges RCS (Rich Communication Services) a Missatges de Google. Recull dades de diagnòstics i bloquejos per garantir que aquests serveis funcionin sense cap mena de problema.

Resolució de problemes

Què passa si els xats RCS no estan disponibles per al meu dispositiu?

Per comprovar la disponibilitat i l'estat d'RCS:

• Toca la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Xats RCS.
    • Consell: si no trobes l'opció "Xats RCS", toca Funcions de xat.

Per resoldre els problemes relacionats amb la connexió dels xats RCS:

1. Actualitza Missatges de Google i Serveis de l'operador des de Play Store.
  2. Assegura't que Missatges de Google estigui definida com a aplicació d'SMS predeterminada.
  3. Si el dispositiu té ranures per a dues SIM i les insereixes totes dues, assegura't que la SIM de trucades estigui configurada com a SIM de dades:
    1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Configuració.
    2. Toca Xarxa i Internet.
    3. Assegura't que la SIM de trucades estigui configurada com a Dades.

Què passa si l'estat dels xats RCS mostra que el meu operador no admet aquests serveis o si no puc rebre'ls?

Estem treballant per oferir assistència d'RCS en més països i regions i operadors.

L'estat dels xats RCS és "S'està configurant…". Com puc obtenir els xats RCS?

Quan estem en procés de verificar el teu número de telèfon, l'estat dels xats RCS és "S'està configurant". Si aquest mateix estat es manté durant més d'un dia, vol dir que Missatges de Google no pot verificar el teu número de telèfon.

Per verificar el número de telèfon, fes el següent:

1. Ves a la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Xats RCS. Toca Torna-ho a provar i confirma el número de telèfon quan se't sol·liciti.
    • Consell: si no trobes l'opció "Xats RCS", toca Funcions de xat.
  2. Google enviarà un SMS per confirmar el número de telèfon.
  3. Assegura't que puguis rebre missatges SMS.

Tinc altres problemes o comentaris. Com puc informar-ne?

Per enviar-nos suggeriments, segueix aquests passos:

• A Missatges de Google, ves a la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Ajuda i suggeriments i, a continuació, Envia suggeriments.

Consulta aquí altres passos de resolució de problemes. També pots enviar preguntes al nostre fòrum de la comunitat.

Si el destinatari no utilitza xats RCS, característiques com ara els indicadors d'escriptura i les confirmacions de lectura funcionaran?

No, però els missatges de text estàndard per SMS o MMS continuaran funcionant.

Actualment no utilitzo Missatges de Google. Què passa si canvio l'aplicació predeterminada per usar Missatges de Google i començar a fer servir els xats RCS?

Pots fer que Missatges de Google sigui la teva aplicació predeterminada, tal com es descriu en aquest enllaç. Si canvies l'aplicació predeterminada per Missatges de Google, no perdràs cap missatge SMS/MMS existent i podràs utilitzar els avantatges de Missatges de Google, com ara Missatges de Google per al web, Respostes intel·ligents i els xats RCS (allà on s'admetin).

Si l'aplicació de missatgeria anterior admet funcions de propietat o formes no interoperables de missatgeria (no SMS, MMS ni RCS interoperables), no podràs utilitzar aquestes funcions després de fer el canvi.