Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Kan RCS-chats niet aanzetten

Belangrijk: RCS moet aanstaan voor iedereen in een groep of 1-op-1-gesprek om RCS te kunnen gebruiken.

Als je apparaat en providernetwerk RCS ondersteunen en je problemen ondervindt als je RCS-chats aanzet, probeer je deze stappen:

1. Check de status van RCS-chats: Open Google Berichten . Google Messages by Google en dan Instellingen voor berichten en dan RCS-chats. Check de status van RCS-chats. Als je geen verbinding hebt, tik je op Opnieuw proberen of Je nummer laten verifiëren.
    Tip: Als je RCS-chats niet kunt vinden, tik je op Chatfuncties.
  2. Check je dataverbinding: Zorg dat je Android-telefoon of -tablet verbinding heeft met internet en dat je sms-berichten kunt krijgen.
  3. Check de versie van Google Berichten: Zorg dat jij en de persoon met wie je chat de nieuwste versie van Google Berichten hebben.
  4. Check je standaard berichten-app: Zorg dat Google Berichten op je apparaat de standaard-app voor sms-berichten is.
  5. Check je Android-versie: Je moet Android 5.0 of hoger hebben om RCS-chats te kunnen gebruiken. Vind meer informatie over hoe je je Android-versie checkt.
  6. Check je versie van Google Play-services: Zorg dat Google Play-services is geüpdatet naar de nieuwste versie.
  7. Wijzig het telefoonnummer dat is gekoppeld aan Google Berichten: Open Google Berichten . Tik op je profielicoon en dan Instellingen voor berichten en dan Geavanceerd. Selecteer Telefoonnummer en wijzig het nummer in het juiste telefoonnummer dat is gekoppeld aan je simkaart. Tik op OK.
  8. Check je standaardinstelling voor Google Fi: Zorg dat de synchronisatie van Google Fi-berichten uitstaat.
    • Je kunt de synchronisatie ook stoppen op je oude telefoon door in te loggen op je nieuwe telefoon.
    • In Google Berichten: Tik op je profielicoon en dan Instellingen voor berichten en dan Geavanceerd en dan Google Fi-instellingen.
    • In Berichten voor het web:
      1. Ga naar messages.google.com/web.
      2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Synchronisatie stoppen en uitloggen.
  9. Check de versie van de Providerservices-app (optioneel): Op de meeste apparaten is de Providerservices-app vooraf geïnstalleerd. Als de app vooraf is geïnstalleerd, controleer je of je de nieuwste versie hebt.

Andere manieren om het probleem op te lossen

Als je RCS-chats nog steeds niet kunt aanzetten, wis je de app-opslag voor Providerservices en Google Berichten.

Stap 1: Wis Providerservices

Belangrijk: Als je Providerservices niet hebt op je telefoon, ga je naar stap 2 om Google Berichten te wissen.

Zo wis je Providerservices:

1. Zet de vliegtuigmodus Vliegtuigmodus aan op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken en dan Systeem-apps tonenen dan Providerservices.
  4. Tik op Opslag en dan Opslag wissen.
  5. Sluit de Providerservices-app gedwongen af en start deze opnieuw op.
    • Ga naar Instellingen. Tik op Apps en meldingen en dan Providerservices en dan Gedwongen stoppen.

Stap 2: Wis Google Berichten

Belangrijk:

• Als je Google Berichten wist, raak je je berichten niet kwijt. Je raakt wel alle instellingen voor Google Berichten kwijt.
  • Totdat je RCS weer aanzet, worden sommige van je RCS-berichten (Rich Communication Services) gemarkeerd met Mms en kunnen er problemen optreden met RCS-groepen.
  • Nadat je RCS weer hebt aangezet, kun je misschien niet meteen groepschats gebruiken, tenzij iemand anders in de groepschat een gesprek kan starten.

Zo wis je Google Berichten:

1. Zet de vliegtuigmodus Vliegtuigmodus aan op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Tik op Apps en meldingen en dan Berichten en dan Opslag en dan Opslag wissen.
  4. Sluit de Android Berichten-app gedwongen af en start deze opnieuw op.
    • Ga naar Instellingen en dan Apps en meldingen en dan Berichten en dan Gedwongen stoppen.
  5. Zet de vliegtuigmodus Vliegtuigmodus uit.
  6. Check na een paar minuten je RCS-chatstatus om na te gaan of je verbinding hebt.

Meer informatie over RCS-chats