Chat-ominaisuuksien käyttöönotto ei onnistu

Jos laite ja operaattoriverkko tukevat chat-ominaisuuksia ja sinulla on ongelmia chat-ominaisuuksien käyttöönotossa, kokeile seuraavia ohjeita:

1. Tarkista chat-ominaisuuksien tila: Avaa Messages-sovellus ja napauta Lisää Lisääja sittenAsetukset ja sitten Chat-ominaisuudet. Tarkista chat-ominaisuuksien tila. Jos yhteyttä ei ole muodostettu, valitse Yritä uudelleen.
    Huom. Keskustelun (kahdenkeskisen tai ryhmäkeskustelun) kaikilla osallistujilla on oltava chat-ominaisuudet käytössä.
  2. Tarkista datayhteys: Varmista, että Android-puhelin tai ‑tabletti on yhteydessä internetiin ja voi vastaanottaa tekstiviestejä.
  3. Tarkista Messages-sovelluksen versio: Varmista, että sinulla ja keskustelukumppanillasi on Messages-sovelluksen uusin versio.
  4. Tarkista oletusviestisovellus: Varmista, että Messages on laitteesi oletustekstiviestisovellus.
  5. Tarkista SIM-kortti: Jos käytät usean SIM-kortin laitteita, varmista, että sama SIM-kortti on otettu käyttöön sekä puheluja että dataa varten.
  6. Tarkista Android-versio: Chat-ominaisuudet toimivat vain, jos käytössä on Android 5.0 tai sitä uudempi. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.
  7. (Valinnainen) Tarkista Operaattoripalveluiden sovellusversio: Useimpien laitteiden mukana tulee esiasennettuna Operaattoripalvelut-sovellus. Jos se on esiasennettu, varmista, että sinulla on Operaattoripalvelut-sovelluksen uusin versio.

Muita ongelman korjaustapoja

Jos chat-ominaisuuksien käyttöönotto ei vieläkään onnistu, tyhjennä Operaattoripalveluiden ja Messagesin sovelluksen tallennustilat.

Vaihe 1: Tyhjennä operaattoripalvelut

Jos puhelimessasi ei ole Operaattoripalvelut-sovellusta, tyhjennä Messages-sovellus alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Operaattoripalveluiden tyhjentäminen:

1. Ota lentokonetila käyttöön Android-puhelimessa tai ‑tabletissa.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset ja sitten Näytä järjestelmä ja sitten Operaattoripalvelut.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä tallennustila.
  5. Pakota Operaattoripalvelut-sovelluksen lopetus ja käynnistä se uudelleen.
    • Valitse Asetukset. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Operaattoripalvelut ja sitten Pakota lopetus.

Vaihe 2: Tyhjennä Messages-sovellus

Huomioitavaa:

• Jos tyhjennät Messages-sovelluksen, et menetä viestejäsi mutta menetät kaikki Messages-asetukset.
  • Osa Rich Communication Services (RCS) ‑viesteistäsi on merkitty MMS-viesteiksi ja sinulla voi olla ongelmia RCS-ryhmien kanssa, kunnes saat RCS:n takaisin.
  • Et voi välttämättä käyttää ryhmäkeskusteluja sen jälkeen kun otat RCS:n käyttöön uudelleen, ellei joku muu ryhmäkeskustelun osallistuja aloita keskustelua.

Messages-sovelluksen tyhjentäminen:

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Messages.
  3. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä tallennustila.
  4. Pakota Android Messages ‑sovelluksen lopetus ja käynnistä sovellus uudelleen.
    • Valitse Asetukset ja sitten Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Messages  ja sitten Pakota lopetus.
  5. Poista lentokonetila käytöstä.
  6. Tarkista chat-ominaisuuksien tila muutaman minuutin kuluttua, niin näet, onko yhteys muodostettu.

Lue lisää chat-ominaisuuksista.

Tarvitsetko lisäapua?

Jos mikään edellisistä ei ratkaissut ongelmaasi, voit esittää kysymyksiä Messages-yhteisössä.