Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

RCS-chatien laittaminen päälle ei onnistu

Tärkeää: RCS:n käyttö edellyttää, että kaikki ryhmäkeskustelun tai kahdenkeskisen keskustelun osallistujat ovat laittaneet RCS:n päälle.

Jos laite ja operaattorin verkko tukevat RCS:ää ja sinulla on ongelmia RCS-chatien laittamisessa päälle, kokeile näitä ohjeita:

1. Tarkista RCS-chatien tila: Avaa Google Messages . Napauta profiilikuvaasi tai kuvaketta ja sitten Messages-asetukset ja sitten RCS-chatit. Tarkista RCS-chatien tila. Jos yhteyttä ei ole muodostettu, valitse Yritä uudelleen tai Vahvista numerosi.
    Vinkki: Jos et löydä RCS-chateja, valitse Chat-ominaisuudet.
  2. Tarkista datayhteys: Varmista, että Android-puhelin tai ‑tabletti on yhteydessä internetiin ja voi vastaanottaa tekstiviestejä.
  3. Tarkista Google Messagesin versio: Varmista, että sinulla ja chat-kumppanillasi on Google Messagesin uusin versio.
  4. Tarkista oletusviestisovellus: Varmista, että Google Messages on laitteesi oletustekstiviestisovellus.
  5. Tarkista Android-versio: Sinulla on oltava Android 5.0 tai uudempi, jotta RCS-chatit toimivat. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.
  6. Tarkista Google Play Palveluiden versio: Varmista, että käytössäsi on Google Play Palveluiden uusin versio.
  7. Vaihda Google Messagesiin liitetty puhelinnumero: Avaa Google Messages . Napauta profiilikuvaketta ja sitten Messages-asetukset ja sitten Lisäasetukset. Valitse Puhelinnumero ja muokkaa numeroa vastaamaan SIM-korttisi numeroa. Napauta OK.
  8. Tarkista Google Fi ‑oletusvalinnat: Varmista, että Google Fi ‑viestisynkronointi on poissa päältä.
    • Voit myös lopettaa vanhan puhelimen synkronoinnin, kun kirjaudut sisään uudella puhelimella.
    • Google Messages: Napauta profiilikuvaketta ja sitten Messages-asetukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Google Fi ‐asetukset.
    • Messages for webissä:
      1. Siirry osoitteeseen messages.google.com/web.
      2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Lopeta synkronointi ja kirjaudu ulos.
  9. (Valinnainen) Tarkista Operaattoripalvelut-sovelluksen versio: Useimpien laitteiden mukana tulee esiasennettuna Operaattoripalvelut-sovellus. Jos se on esiasennettu, varmista, että käytössäsi on Operaattoripalvelut-sovelluksen uusin versio.

Muita ongelman korjaustapoja

Jos RCS-chatien laittaminen päälle ei vieläkään onnistu, tyhjennä Operaattoripalvelut- ja Google Messages ‑sovellusten tallennustila.

Vaihe 1: Tyhjennä Operaattoripalvelut

Tärkeää: Jos puhelimessasi ei ole Operaattoripalvelut-sovellusta, siirry vaiheeseen 2 ja tyhjennä Google Messages ‑sovelluksen tallennustila.

Operaattoripalvelut-sovelluksen tyhjentäminen:

1. Laita lentokonetila Lentokonetila päälle Android-puhelimessa tai ‑tabletissa.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset ja sitten Näytä järjestelmä ja sitten Operaattoripalvelut.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä tallennustila.
  5. Pakota Operaattoripalvelut-sovelluksen lopetus ja käynnistä se uudelleen.
    • Avaa Asetukset. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Operaattoripalvelut ja sitten Pakota lopetus.

Vaihe 2: Tyhjennä Google Messages

Tärkeää:

• Jos tyhjennät Google Messagesin tallennustilan, et menetä viestejäsi mutta menetät Google Messages ‑asetukset.
  • Ennen kuin saat RCS:n takaisin, osa RCS-viesteistä (Rich Communication Services) merkitään MMS-viesteiksi ja RCS-ryhmien kanssa voi ilmetä ongelmia.
  • Ellei joku muu ryhmäkeskustelun osallistuja aloita keskustelua, et välttämättä voi käyttää ryhmäkeskusteluja heti sen jälkeen, kun olet laittanut RCS:n takaisin päälle.

Google Messagesin tyhjentäminen:

1. Laita lentokonetila Lentokonetila päälle Android-puhelimessa tai ‑tabletissa.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Messages ja sitten Tallennustila ja sitten Tyhjennä tallennustila.
  4. Pakota Android Messages ‑sovelluksen lopetus ja käynnistä se uudelleen.
    • Valitse Asetukset ja sitten Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Messages ja sitten Pakota lopetus.
  5. Laita lentokonetila Lentokonetila pois päältä.
  6. Selvitä muutaman minuutin kuluttua, onko yhteys muodostettu, tarkistamalla RCS-chatien tila.

Lue lisää RCS-chateista.

Tarvitsetko lisäohjeita?

Jos tämän artikkelin ohjeet eivät ratkaisseet ongelmaa, voit tutustua Googlen RCS-chateihin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin tai esittää kysymyksiä Google Messages ‑yhteisössä.