Giv din beskedoplevelse et boost med RCS. Se, hvordan du aktiverer RCS-chatsamtaler.

RCS-chatsamtaler kan ikke aktiveres

Vigtigt! Hvis du vil bruge RCS, skal alle i en gruppe eller en 1:1-samtale have aktiveret RCS.

Hvis din enhed og dit mobilnetværk understøtter RCS, og du har problemer med at aktivere RCS-chatsamtaler, kan du prøve at følge disse trin:

1. Tjek din RCS-chatstatus: Åbn Google Beskeder . Tryk på dit profilbillede eller -ikon og derefter Indstillinger for Beskeder og derefter RCS-chatsamtaler. Tjek RCS-chatstatus. Hvis du ikke har forbindelse, skal du trykke på Prøv igen eller Verificer dit nummer.
    Tip! Hvis du ikke kan finde "RCS-chatsamtaler", skal du trykke på Chatfunktioner.
  2. Tjek din dataforbindelse: Sørg for, at din Android-telefon eller -tablet har forbindelse til internettet og kan modtage sms-beskeder.
  3. Tjek versionen af Google Beskeder: Sørg for, at du, og den person, du chatter med, har den nyeste version af Google Beskeder.
  4. Tjek din standardapp til beskeder: Sørg for, at Google Beskeder er angivet som standardapp til sms-beskeder på din enhed.
  5. Tjek din Android-version: Du skal have Android 5.0 eller nyere, for at RCS-chatsamtaler kan fungere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.
  6. Tjek din version af Google Play-tjenester: Sørg for, at Google Play-tjenester er opdateret til den nyeste version.
  7. Skift det telefonnummer, der er knyttet til Google Beskeder: Åbn Google Beskeder . Tryk på dit profilikon og derefter Indstillinger for Beskederog derefter Avanceret. Vælg Telefonnummer, og angiv derefter det korrekte nummer, der er tilknyttet dit SIM-kort. Tryk på OK.
  8. Tjek din standardindstilling for Google Fi: Sørg for, at synkronisering af Google Fi-beskeder er deaktiveret.
    • Du kan også stoppe synkroniseringen på din gamle telefon, når du logger ind på din nye.
    • I Google Beskeder: Tryk på dit profilikon og derefter Indstillinger for Beskeder og derefter Avanceret og derefter Google Fi-indstillinger.
    • I Beskeder på nettet:
      1. Gå til messages.google.com/web.
      2. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Stop synkronisering, og log ud.
  9. (Valgfrit) Tjek din version af appen Carrier Services: De fleste enheder har som standard appen Carrier Services installeret. Hvis det er tilfældet, skal du sørge for, at du har den nyeste version af appen Carrier Services.

Prøv andre løsninger på problemet

Hvis du stadig ikke kan aktivere RCS-chatsamtaler, skal du rydde applageret for Carrier Services og Google Beskeder.

Trin 1: Ryd Carrier Services

Vigtigt! Hvis du ikke har Carrier Services på din telefon, skal du gå til trin 2 for at rydde Google Beskeder.

Sådan rydder du Carrier Services:

1. Slå Flytilstand til på din Android-telefon eller -tablet Flytilstand.
  2. Gå til Indstillinger.
  3. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Se alle apps og derefter Vis system og derefter Carrier Services.
  4. Tryk på Lagerplads og derefter Ryd lager.
  5. Tving appen Carrier Services til at lukke, og åbn den igen:
    • Gå til Indstillinger. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Carrier Services og derefter Tving til at standse.

Trin 2: Ryd Google Beskeder

Vigtigt!

• Du mister ikke dine beskeder, når du rydder Google Beskeder, men du mister dine indstillinger for Google Beskeder.
  • Indtil du får RCS igen, kan nogle af dine Rich Communication Services-beskeder (RCS-beskeder) blive markeret som "mms", og du kan opleve problemer med RCS-grupper.
  • Medmindre en anden person i gruppechatten kan starte en samtale, kan du muligvis ikke bruge gruppechats, efter du har slået RCS til igen.

Sådan rydder du Google Beskeder:

1. Slå Flytilstand til på din Android-telefon eller -tablet Flytilstand.
  2. Gå til Indstillinger.
  3. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Beskeder og derefter Lagerplads og derefter Ryd lagerplads.
  4. Tving appen Android Beskeder til at lukke, og åbn den igen:
    • Gå til Indstillinger og derefter Apps og notifikationer og derefter Beskeder og derefter Tving til at standse.
  5. Deaktiver Flytilstand Flytilstand.
  6. Vent et par minutter for at finde ud af, om du har forbindelse, ved at tjekke din RCS-chatstatus.

Få flere oplysninger om RCS-chatsamtaler.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis vejledningen i denne artikel ikke løste problemet, kan du gå til Ofte stillede spørgsmål om RCS-chatsamtaler fra Google eller spørge om hjælp i hjælpeforummet for Google Beskeder.