Millora l'experiència de missatgeria amb RCS. Obtén informació sobre com pots activar els xats RCS.

No es poden activar els xats RCS

Important: per utilitzar el protocol RCS, tots els membres d'un grup o d'una conversa de dos usuaris han de tenir-lo activat.

Si el teu dispositiu i la xarxa del teu operador admeten els xats RCS i tens problemes per activar-los, segueix aquests passos:

1. Comprova l'estat dels xats RCS: obre Missatges de Google . Toca la teva foto o icona de perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Xats RCS. Comprova l'estat dels xats RCS. Si no tens connexió, toca Torna-ho a provar o Verifica el teu número.
    Consell: si no trobes l'opció "Xats RCS", toca Funcions de xat.
  2. Comprova la connexió de dades: assegura't que el telèfon o la tauleta Android tingui connexió a Internet i pugui rebre SMS.
  3. Comprova la versió de Missatges de Google: assegura't que tant tu com la persona amb qui xateges tingueu la versió més recent de Missatges de Google.
  4. Comprova la teva aplicació de missatgeria predeterminada: assegura't que l'aplicació d'SMS predeterminada del teu dispositiu sigui Missatges de Google.
  5. Comprova la versió d'Android: has de tenir Android 5.0 o una versió posterior perquè els xats RCS funcionin. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.
  6. Comprova la versió de Serveis de Google Play: assegura't que Serveis de Google Play estigui actualitzat a la versió més recent.
  7. Canvia el número de telèfon associat a Missatges de Google: obre Missatges de Google . Toca la icona del teu perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Configuració avançada. Selecciona Número de telèfon i, a continuació, introdueix el número correcte associat a la teva targeta SIM. Toca D'acord.
  8. Comprova la configuració predeterminada de Google Fi: assegura't que la sincronització de missatges de Google Fi estigui desactivada.
    • També pots aturar la sincronització en un telèfon antic si inicies la sessió des d'un telèfon nou.
    • A Missatges de Google: toca la icona del teu perfil i, a continuació, Configuració de Missatges i, a continuació, Configuració avançada i, a continuació, Configuració de Google Fi.
    • A Missatges per al web:
      1. Ves a messages.google.com/web.
      2. Toca Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Atura la sincronització i tanca la sessió.
  9. (Opcional) Comprova la versió de l'aplicació Carrier Services: la majoria dels dispositius inclouen aquesta aplicació preinstal·lada. Si és el cas del teu dispositiu, assegura't que en tinguis la versió més recent.

Altres maneres de resoldre el problema

Si continues sense poder activar els xats RCS, esborra l'emmagatzematge de les aplicacions Serveis de l'operador i Missatges de Google.

Pas 1: esborra l'emmagatzematge de Serveis de l'operador

Important: si no tens Serveis de l'operador al telèfon, ves al pas 2 per esborrar l'emmagatzematge de Missatges de Google.

Per esborrar l'emmagatzematge de Serveis de l'operador, segueix aquests passos:

1. Activa el mode d'avió al telèfon o a la tauleta Android Mode d'avió.
  2. Ves a Configuració.
  3. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Mostra totes les aplicacions i, a continuació, Mostra el sistema i, a continuació, Serveis de l'operador.
  4. Toca Emmagatzematge i, a continuació, Esborra l'emmagatzematge.
  5. Força l'aturada de l'aplicació Serveis de l'operador i després reinicia-la.
    • Ves a Configuració. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Serveis de l'operador i, a continuació, Força l'aturada.

Pas 2: esborra l'emmagatzematge de Missatges de Google

Important:

• Si esborres l'emmagatzematge de Missatges de Google, en perdràs la configuració, però en conservaràs els missatges.
  • Fins que no recuperis RCS, alguns dels missatges Rich Communication Services (RCS) poden marcar-se com a "MMS" i és possible que tinguis problemes amb els grups RCS.
  • Tret que una altra persona del xat de grup pugui iniciar una conversa, és possible que no puguis utilitzar els xats de grup immediatament després de tornar a activar RCS.

Per esborrar l'emmagatzematge de Missatges de Google, segueix aquests passos:

1. Activa el mode d'avió al telèfon o a la tauleta Android Mode d'avió.
  2. Ves a Configuració.
  3. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Missatges i, a continuació, Emmagatzematge i, a continuació, Esborra emmagatzematge.
  4. Força l'aturada de l'aplicació Missatges Android i després reinicia-la:
    • Ves a Configuració i, a continuació, Aplicacions i notificacions i, a continuació, Missatges i, a continuació, Força l'aturada.
  5. Desactiva el mode d'avió Mode d'avió.
  6. Al cap d'uns quants minuts, per saber si s'ha fet la connexió correctament, comprova l'estat dels xats RCS.

Obtén més informació sobre els xats RCS.

Necessites més ajuda?

Si els passos d'aquest article no han resolt el problema, pots anar a les preguntes més freqüents sobre els xats RCS de Google o preguntar a la comunitat de Missatges de Google.