Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Chattar förblir privata med spamidentifiering

Det blir enklare och säkrare att chatta i Google Messages med spamidentifiering i realtid. Meddelandena förblir privata när de bearbetas av funktionen. Funktionen är valfri och du bestämmer själv.

Meddelanden identifierade som skräppost kan utelämnas och avsändare kan stängas av om de bryter mot Googles användarvillkor.

Så här fungerar spamidentifiering

Google Messages identifierar misstänkt spam och döljer den i spammappen. Om du får en varning om misstänkt spam i Google Messages kan du tala om för Google om det var spam eller inte genom att trycka på Rapportera spam eller Inte spam.

Så här skyddar vi din data

Vi använder data utan att identifiera dig personligen.

När spamskyddet är aktiverat använder Google Messages maskininlärningsmodeller som körs på enheten för att identifiera kända mönster i spammeddelanden. Google Messages delar och skickar inte innehåll i dina meddelanden till Googles servrar om du inte anmäler meddelanden som skräppost. Även om du saknar dataanslutning kan Google Messages upptäcka spam på din enhet.

Beroende på vilka funktioner du har valt skickas information om skräppost anonymt till Google för att förbättra skyddet mot skräppost och otillåten användning. Google lagrar tillfälligt telefonnummer för meddelanden som du får från personer som inte finns i dina kontakter, ditt land och andra icke-identifierande uppgifter. Google lagrar inte data om beständiga identifierare såsom ditt namn eller telefonnummer, vilket innebär att Google inte vet vem du skickar meddelanden till.

Google Messages kombinerar tillgänglig data från din enhet och Googles servrar för att förbättra spamidentifieringen. Det här sker på enheten.

Läs mer om att rapportera spam eller blockera ett nummer.

Du bestämmer själv

Spamskyddet aktiveras automatiskt och du får ett meddelande när det sker. Du kan när som helst inaktivera det i inställningarna:

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på profilbilden eller initialerna uppe till höger.

3. Tryck på Messages-inställningarföljt av Spamskydd.
    • Alternativet Spamskydd visas endast om det är tillgängligt på enheten.
  4. Slå på eller av Aktivera spamskydd.