Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Je chats blijven privé met spamdetectie

Dankzij realtime spamdetectie kun je met Google Berichten makkelijker en veiliger chatten. Spamdetectie werkt met je berichtgegevens en houdt je berichten privé. En het is een optionele service, dus je bepaalt zelf of je deze wilt aanzetten.

Berichten die als spam worden gedetecteerd, kunnen worden verwijderd en accounts van afzenders kunnen worden opgeschort als wordt vastgesteld dat ze de Servicevoorwaarden van Google schenden.

Hoe spamdetectie werkt

Google Berichten probeert vermoedelijke spam te detecteren en verbergt deze in de spammap. Als je een waarschuwing over vermoedelijke spam krijgt in Google Berichten, kun je Google laten weten of het bericht spam is of niet door op Spam melden of Melden dat dit geen spam is te tikken.

Hoe we je gegevens beschermen

We gebruiken gegevens zonder je persoonlijk te identificeren.

Als de spambeveiliging aanstaat, gebruikt Google Berichten machinelearning-modellen op je apparaat om bekende spampatronen in je berichten te detecteren. Google Berichten deelt of stuurt de content van je berichten niet naar de servers van Google, tenzij je berichten meldt als spam. Ook als je geen dataverbinding hebt, kan Google Berichten spam op je apparaat detecteren.

Afhankelijk van de functies waarvoor je je hebt aangemeld, wordt spaminformatie anoniem naar Google gestuurd om de spam- en misbruikbeveiliging te verbeteren. Google slaat tijdelijk de telefoonnummers op van berichten die je krijgt van mensen die niet in je contacten staan, je land en andere niet-identificerende gegevens. Google slaat geen gegevens op van permanente ID's, zoals je naam of telefoonnummer. Dit betekent dat Google niet weet naar wie je berichten stuurt.

Google Berichten combineert de beschikbare gegevens van je apparaat en de servers van Google om de spamdetectie te verbeteren. Dit proces wordt uitgevoerd op je apparaat.

Meer informatie over hoe je spam meldt of een nummer blokkeert

Jij hebt de controle

De spambeveiliging wordt automatisch aangezet en je krijgt een melding als dit gebeurt. Je kunt de functie altijd uitzetten in de instellingen:

1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.

3. Tik op Instellingen voor berichten en dan Beveiliging tegen spam.
    • Beveiliging tegen spam wordt alleen getoond als deze optie beschikbaar is op je apparaat.
  4. Zet Beveiliging tegen spam aanzetten aan of uit.