Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Så här förbättrar Google Messages förslag med federerad teknik

Google Messages använder säker, federerad teknik så att du får bättre, mer anpassade smarta funktioner som Smartsvar och andra hjälpförslag, samtidigt som dina konversationer förblir privata på telefonen.

Läs mer om federerad analys i Googles AI-blogg

Läs mer om federerad inlärning från Googles AI

Så här fungerar federerad teknik

När inställningen Hjälp till att förbättra Messages är aktiverad fungerar federerad teknik på dina meddelanden, andra interaktioner och maskininlärningsmodeller för att förbättra funktionerna i Google Messages-appen och säkerställa att inget av meddelandeinnehållet eller data skickas till Google.

Modellerna för maskininlärning i Google Messages bygger på grundläggande teknik som styr appens smarta funktioner och hjälpfunktioner. Dessa modeller förbättras kontinuerligt med finjusterade justeringar utan att skicka konversationens innehåll till Google. För det första skickar Google Messages sammanfattningar av de senaste modelländringarna till Googles servrar. Sedan kombineras dessa sammanfattningar med sammanfattningar från tusentals andra enheter. Slutligen erbjuder de förbättrade modellerna smarta funktioner från dessa kombinerade sammanfattningar som fungerar bättre för alla. Dessa kombinerade sammanfattningar avslöjar inte konversationer eller innehåll för Google eller någon annan.

Dina interaktioner i Google Messages, inklusive smarta funktioner, ger också indirekt underlag till maskininlärningsmodellerna för Google Messages. Dessa maskininlärningsmodeller baseras delvis på dina interaktioner för att anpassa de smarta funktionerna för bättre och mer anpassade funktioner. Federerad teknik säkerställer att endast justeringar av maskininlärningsmodeller och samlad information och inte ditt innehåll skickas till Googles server för federerad teknik.

Så här skyddas din data

Din data skyddas genom att den federerade tekniken använder Secure Aggregation (Säker sammanställning), en metod som grupperar många liknande justeringar tillsammans så att Google inte kan undersöka en justering från en enskild enhet. Det kryptografiska protokollet i Secure Aggregation förhindrar att Googles servrar kontrollerar enskilda justeringar, vilket skyddar integriteten för dina enskilda justeringar.

Du bestämmer själv

Förbättrade förslag aktiveras automatiskt. Så här inaktiverar du dem:

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på profilbilden eller initialerna uppe till höger.
  3. Tryck på Messages-inställningar följt av Hjälp till att förbättra Messages.
  4. Aktivera eller inaktivera Förbättra Messages.