Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Hoe Google Berichten suggesties verbetert met federated technologie

Google Berichten gebruikt beveiligde, federated technologie, zodat je betere en meer gepersonaliseerde slimme functies (zoals Smart Reply en andere ondersteunende suggesties) kunt krijgen terwijl je gesprekken privé blijven op je telefoon.

Meer informatie over federated analytics op de blog over AI van Google

Meer informatie over federated learning van Google AI

Hoe federated technologie werkt

Als de instelling Help bij het verbeteren van Berichten aanstaat, werkt federated technologie met je berichten, andere interacties en machinelearning-modellen om de functies van de Google Berichten-app te verbeteren en te zorgen dat je berichtcontent of gegevens niet naar Google worden gestuurd.

De machinelearning-modellen van Google Berichten vormen de basistechnologie die de slimme en ondersteunende functies van de app aanstuurt. Deze modellen worden voortdurend verbeterd door nauwkeurige aanpassingen zonder dat je gesprekscontent naar Google wordt gestuurd. Eerst stuurt Google Berichten overzichten van recente modelwijzigingen naar de servers van Google. Daarna worden deze overzichten gecombineerd met overzichten van duizenden andere apparaten. Ten slotte bieden deze verbeterde modellen slimme functies die beter werken voor iedereen. Deze gecombineerde overzichten kunnen je gesprekken of content niet bekendmaken aan Google of anderen.

Je interacties in Google Berichten, waaronder met slimme functies, geven ook indirect informatie aan de machinelearning-modellen van Google Berichten. Deze machinelearning-modellen worden gedeeltelijk gebaseerd op je interacties en passen de slimme functies aan voor betere en meer gepersonaliseerde functionaliteit. Federated technologie zorgt ervoor dat alleen de aanpassingen aan de machinelearning-modellen en de verzamelde gegevens (en niet je content) naar de Google-server voor federated technologie worden gestuurd.

Hoe je gegevens worden beschermd

Federated technologieën maken gebruik van Secure Aggregation, een methode om veel vergelijkbare aanpassingen te groeperen zodat Google geen toegang heeft tot aanpassingen van 1 apparaat. Zo zorgen we ervoor dat je gegevens privé en beveiligd blijven. Het cryptografische protocol van Secure Aggregation voorkomt dat Google-servers afzonderlijke aanpassingen bekijken. Daardoor wordt de privacy van je afzonderlijke aanpassingen beschermd.

Jij hebt de controle

Verbeterde suggesties staan automatisch aan. Zo zet je ze uit:

1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Instellingen voor berichten en dan Help bij het verbeteren van Berichten.
  4. Zet Berichten verbeteren aan of uit.