Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Je chats blijven privé met de Google Assistent in Google Berichten

Google Berichten kan je suggesties tonen om meer informatie van de Google Assistent te krijgen over onder andere films en restaurants. Met Assistent-suggesties kun je nuttige informatie snel bekijken en delen, zonder het gesprek te verlaten.

Meer informatie over hoe je de Google Assistent gebruikt in Google Berichten

Hoe suggesties werken

Voor suggesties geldt het volgende:
  • Ze worden gemaakt door technologie die is ingebouwd in je apparaat. Je gesprekken verlaten de Google Berichten-app dus niet.
  • Ze zijn gebaseerd op je recente chats.
  • Ze zijn alleen zichtbaar voor jou, maar als de persoon met wie je chat ook Google Berichten gebruikt, kan deze persoon dezelfde suggesties krijgen.

Als je op een suggestie tikt, vraagt Google Berichten de Google Assistent naar die term te zoeken. De resultaten worden weergegeven als een kaart die je in het gesprek kunt bekijken en delen.

Als je bent ingelogd bij de Google Assistent, worden je zoekopdrachten opgeslagen in Mijn activiteit. Alleen je zoektermen worden naar de Google Assistent gestuurd, niet je gesprek.

Opmerkingen:

• De Google Assistent kan de content van je scherm lezen als de optie Schermcontext gebruiken aanstaat.
  • Als je bent ingelogd bij de Google Assistent, wordt dat Google-account gebruikt bij het zoeken.
  • Google Berichten stuurt Google de categorie van de suggestie (zoals een film, het weer of een restaurant) en of je erop hebt getikt, om de suggesties te verbeteren.

Hoe we je gegevens beschermen

Je gesprekken zijn persoonlijk. Daarom gebruikt Google Berichten technologie die ze privé houdt.

Gesprekken verlaten de Google Berichten-app niet

De Google Berichten-app maakt suggesties met technologie die is ingebouwd in je apparaat. Je gesprekken verlaten de Google Berichten-app niet. Ze worden niet naar de Google Assistent of de servers van Google gestuurd.

Gedeelde kaarten identificeren je niet

Kaarten die je deelt via de Google Assistent bevatten geen persoonlijke informatie, zoals je naam, e-mailadres of wanneer je een plek voor het laatst hebt bezocht.

Kaarten die je deelt met mensen die Google Berichten gebruiken, worden tijdelijk opgeslagen op de servers van Google, maar zijn niet aan jou gekoppeld. Als je een kaart deelt met iemand die een andere app gebruikt, krijgt deze persoon een URL naar de Google-zoekresultaten.

Suggesties gebruiken alleen de regionale locatie

Google Berichten haalt voor grote regio's lijsten met lokale plaatsen op van de servers van Google om relevante suggesties te kunnen bieden. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam woont, kun je een suggestie krijgen voor De Bijenkorf.

Als Google Berichten locatierechten heeft, kan de app deze lijsten opvragen en downloaden. Als Google Berichten het verzoek indient, worden de exacte locatie van je apparaat en eventuele persoonlijke informatie, zoals je naam, e-mailadres of telefoonnummer, niet naar de servers van Google gestuurd.

Belangrijk: Als je de Google Assistent gebruikt, gebruikt deze de locatie-instellingen van je apparaat en het Google-account dat aan de Google Assistent is gekoppeld om resultaten te tonen.

Jij hebt de controle

• Als je suggesties waarop je hebt getikt, wilt bekijken en verwijderen, ga je naar Mijn activiteit. Als je daar een item verwijdert, wordt het niet verwijderd uit de chat.

De instellingen voor de Google Assistent blijven gescheiden

Als je Assistent-suggesties gebruikt in Google Berichten, verandert het volgende niet:

Meer informatie over hoe je de instellingen voor de Google Assistent wijzigt