Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Problemen met het sturen en ontvangen van berichten of verbindingsproblemen met Google Berichten oplossen

Als je geen berichten kunt sturen of ontvangen of als het niet lukt om verbinding te maken met Google Berichten op het web, probeer je de volgende suggesties.

Problemen oplossen met het instellen van Google Berichten via je Google-account

Als je hebt geprobeerd in te loggen met je Google-account, maar Google Berichten niet kon koppelen, probeer je deze stappen:

1. Open Google Berichten op je telefoon.
  2. Tik rechtsboven op je accountmenu.
  3. Check of je met je Google-account bent ingelogd bij Google Berichten.
  4. Tik op Apparaatkoppeling.
  5. Als de profielfoto van je Google-account niet wordt getoond, tik je rechtsboven op Overschakelen naar Google-accountkoppeling.
  6. Zorg dat je op je computer of tablet bent ingelogd met hetzelfde Google-account als in Google Berichten op je telefoon.
  7. Volg de instructies op het scherm om de koppeling af te ronden.

Problemen oplossen met de verbinding met Google Berichten

Als je de melding krijgt dat je computer geen verbinding met Google Berichten kan maken, probeer je deze stappen:

• Zet wifi op je telefoon uit en weer aan.
  • Zorg ervoor dat je telefoon en computer via een goed signaal met internet zijn verbonden. Als je verbindingsproblemen hebt, start je je telefoon opnieuw op.
  • Zorg dat achtergrondgegevens aanstaan voor Google Berichten op je telefoon. Open Instellingen op je apparaat. Tik op Netwerk en internet en dan Datagebruik en dan Gebruik van mobiele data. Scroll omlaag naar Google Berichten. Tik op Google Berichten en zet Achtergrondgegevens aan.
  • Als je een VPN gebruikt, zet je dit uit en probeer je opnieuw verbinding te maken.
  • Als je Chrome gebruikt, zet je je Chrome-extensies één voor één uit. Het kan zijn dat bepaalde extensies Google Berichten voor het web blokkeren. Meer informatie over hoe je Chrome-extensies uitzet
  • Als batterijoptimalisatie aanstaat, zet je dit uit. De instellingen verschillen per apparaat. Meer informatie over batterijoptimalisatie op Android
  • Check of je bent ontkoppeld van de webpagina. Meer informatie over hoe je Google Berichten voor het web ontkoppelt
  • Als je onlangs je telefoon hebt gereset of een nieuwe telefoon hebt gekregen, ontkoppel je Google Berichten voor het web. Volg daarna de stappen hieronder om je nieuwe telefoon te koppelen aan Google Berichten voor het web.

Je telefoon opnieuw koppelen aan Google Berichten voor het web via de QR-code

Op je telefoon:

1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je accountmenu en dan Apparaatkoppeling.
  3. Tik op Overschakelen naar koppeling via QR-code en dan QR-codescanner.
  4. Houd je telefoon bij de QR-code op de webpagina. Je telefoon trilt als de code is gescand.

Andere stappen voor probleemoplossing proberen

• Er is niet genoeg ruimte op mijn apparaat: Als je de melding krijgt dat Google Berichten misschien geen berichten stuurt of ontvangt totdat er meer ruimte beschikbaar is, volg je deze tips om ruimte vrij te maken.
  • Ik krijg onleesbare tekstberichten: Als je bent overgestapt van een telefoon met visuele voicemail naar een telefoon zonder visuele voicemail en je onleesbare tekstberichten van je mobiele provider krijgt, volg je de instructies om problemen met je voicemailmeldingen op te lossen.
  • Ik ben overgestapt van een iPhone naar een Android-telefoon: Als je overstapt van een iPhone naar een Android-telefoon, moet je iMessage uitzetten.