Problemen met het sturen en ontvangen van berichten of verbindingsproblemen met Berichten oplossen

Als je geen berichten kunt verzenden of ontvangen of het niet lukt om verbinding te maken met Berichten op het web, probeer je de onderstaande suggesties.

Problemen met de verzending of ontvangst van berichten oplossen

• Controleer of u de nieuwste update van Berichten heeft.
  • Als u een simkaart heeft, controleert u of deze correct is geplaatst.
  • Als u Fi gebruikt, logt u in bij de Project Fi-app.
  • Controleer of Berichten is ingesteld als uw standaard sms-app. Meer informatie over het wijzigen van uw standaard sms-app.
  • Zorg ervoor dat uw provider sms-, mms- of rcs-berichten ondersteunt.
  • Controleer uw abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te verzenden/ontvangen.
  • Controleer of u ontvangst heeft.
  • Controleer of u de vliegtuigmodus heeft ingeschakeld. Als dat zo is, schakelt u deze uit.
  • Als u van een iPhone overstapt naar Android, zorg er dan voor dat u iMessage voor uw nummer heeft gedeactiveerd.

Problemen oplossen met de verzending of ontvangst van berichten van specifieke contacten

• Verwijder het contact en voeg het opnieuw toe.
  • Controleer of u deze persoon heeft geblokkeerd.
  • Controleer of u het juiste telefoonnummer heeft.
  • Controleer of u een landcode moet opgeven (bijv. +1 voor Amerikaanse nummers).

Problemen oplossen met de verzending van mms-berichten

• Zorg ervoor dat u verbinding heeft met een datanetwerk.
  • Open de app Instellingen van uw apparaat om uw APN-instellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Andere stappen voor probleemoplossing proberen

• Er is niet genoeg ruimte op mijn apparaat: Als je een melding ziet dat Berichten misschien geen berichten verstuurt of ontvangt totdat er meer ruimte beschikbaar is, volg je deze tips om ruimte vrij te maken.
  • Ik ontvang onleesbare sms'jes: Als je bent overgestapt van een telefoon met visuele voicemail naar een telefoon zonder visuele voicemail en je onleesbare sms'jes van je mobiele provider ontvangt, volg je de instructies om problemen met je voicemailmeldingen op te lossen.
  • Ik ben overgestapt van een iPhone naar een Android-telefoon: Als je overstapt van een iPhone naar een Android-telefoon, moet je iMessage uitzetten.