Problemen met het sturen en ontvangen van berichten of verbindingsproblemen met Berichten oplossen

Als je geen berichten kunt verzenden of ontvangen of het niet lukt om verbinding te maken met Berichten op het web, probeer je de onderstaande suggesties.

Problemen oplossen met het sturen of ontvangen van berichten

• Zorg dat je de nieuwste update van Berichten hebt.
  • Als je een simkaart hebt, controleert u of deze correct is geplaatst.
  • Als je Fi gebruikt, log je in bij de Project Fi-app.
  • Check of Berichten ingesteld is als je standaard sms-app. Bekijk meer informatie over hoe je de standaard sms-app wijzigt.
  • Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt.
  • Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen.
  • Zorg dat je ontvangst hebt.
  • Check of de vliegtuigmodus aanstaat. Als dat zo is, zet je deze uit.
  • Als je van een iPhone overstapt naar Android, zorg je ervoor dat je iMessage voor je nummer hebt gedeactiveerd.
  • Als je de berichten-app op je telefoon wijzigt en geen berichten krijgt, moet je misschien chatfuncties uitzetten.

Problemen oplossen met het sturen en ontvangen van berichten van specifieke contacten

• Verwijder het contact en voeg het opnieuw toe.
  • Check of je deze persoon hebt geblokkeerd.
  • Controleer of het telefoonnummer juist is.
  • Check of je een landcode moet opgeven (bijv. +1 voor Amerikaanse nummers).

Problemen oplossen met het sturen van mms-berichten

• Zorg dat je verbinding hebt met een datanetwerk.
  • Open de app Instellingen van je apparaat om je APN-instellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Andere stappen voor probleemoplossing proberen

• Er is niet genoeg ruimte op mijn apparaat: Als je een melding ziet dat Berichten misschien geen berichten verstuurt of ontvangt totdat er meer ruimte beschikbaar is, volg je deze tips om ruimte vrij te maken.
  • Ik ontvang onleesbare sms'jes: Als je bent overgestapt van een telefoon met visuele voicemail naar een telefoon zonder visuele voicemail en je onleesbare sms'jes van je mobiele provider ontvangt, volg je de instructies om problemen met je voicemailmeldingen op te lossen.
  • Ik ben overgestapt van een iPhone naar een Android-telefoon: Als je overstapt van een iPhone naar een Android-telefoon, moet je iMessage uitzetten.