Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Google Messagesin yhteysongelmien tai viestien lähetys‑ ja vastaanottamisongelmien ratkaiseminen

Jos viestien lähettämisessä tai vastaanottamisessa on ongelmia tai jos et saa muodostettua yhteyttä Google Messagesiin verkossa, seuraa alla olevia ohjeita.

Viestien lähetys‑ tai vastaanottamisongelmien korjaaminen

• Varmista, että käytössäsi on Google Messagesin uusin versio.
  • Jos sinulla on SIM-kortti, tarkista, että se on oikein paikallaan.
  • Jos olet Fi:ssa, kirjaudu sisään Project Fi ‑sovellukseen.
  • Varmista, että Google Messages on asetettu tekstiviestien oletussovellukseksi. Lue lisää tekstiviestien oletussovelluksen vaihtamisesta.
  • Varmista, että operaattorisi tukee tekstiviestien, MMS-viestien tai RCS-viestien lähettämistä.
  • Tarkista, että liittymäsi tai saldosi sallii viestien lähettämiseen/vastaanottamiseen.
  • Tarkista, että signaali on riittävä.
  • Tarkista, ettei lentokonetila ole käytössä. Jos on, laita se pois päältä.
  • Jos olet vaihtanut iPhonen Android-puhelimeen, varmista, että olet poistanut iMessagen käytöstä numerostasi.
  • Jos vaihdat puhelimen viestisovellusta etkä saa viestejä, RCS-chat on ehkä laitettava pois päältä.

Tiettyjä kontakteja koskevien viestiongelmien korjaaminen

• Poista kontakti ja lisää se uudelleen.
  • Tarkista, ettet ole estänyt kyseistä kontaktia.
  • Varmista, että kontaktin puhelinnumero on oikein.
  • Tarkista, tarvitaanko numeron eteen maakoodi (esim. suomalaisissa numeroissa +358).

MMS-viestien lähetysongelmien korjaaminen

• Varmista, että datayhteys toimii.
  • Palauta APN-asetukset tehdasasetuksiin laitteen Asetukset-sovelluksesta.

Kokeile muita vianetsintäkeinoja