Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Roskapostista ilmoittaminen

Kun merkitset keskustelun roskasisällöksi, voit samalla estää lähettäjän ja siirtää viestin "Roskasisältö ja estetyt" ‑kansioon. Googlen työntekijät ja sopimuskumppanit voivat myös tarkastaa roskasisältötiedot parantaakseen Googlen roskasisältö- ja väärinkäyttösuojausta Google Messagesissa sekä Googlen muissa tuotteissa ja palveluissa.

Roskasisällöksi tunnistetut Google Messages ‑viestit voidaan jättää pois ja lähettäjä voidaan jäädyttää, jos viestien katsotaan olevan Googlen käyttöehtojen vastaisia.

Keskustelun estäminen ja ilmoittaminen

1. Avaa Google Messages Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kosketa pitkään keskustelua, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Estä ja sitten Ilmoita roskapostista ja sitten OK.

Estäminen suoraan keskustelusta

Voit myös avata keskustelun ja ilmoittaa sen olevan roskasisältöä.

Napauta keskustelusta Lisäasetukset Lisää ja sitten Tiedot ja sitten Estä ja ilmoita roskasisällöstä ja sitten OK.

Vinkkejä:

• Kontakti merkitään roskapostittajaksi ja viesti siirtyy "Roskasisältö ja estetyt" ‐kansioon.
  • Sinun ei ole pakko estää kontaktia, kun ilmoitat roskasisällöstä.

Roskaposti-ilmoituksen poistaminen

Jos poistat keskustelun eston , myös roskasisältöilmoitus poistuu.

1. Avaa Google Messages Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Lisäasetukset Lisää ja sitten Roskasisältö ja estetyt ja sitten Lisäasetukset Lisää ja sitten Estetyt kontaktit.
  3. Etsi yhteystieto luettelosta ja napauta Poista Delete ja sittenKumoa esto.
    • Valitse muussa tapauksessa Takaisin Back.

Vinkki: Kun kumoat kontaktin eston, roskasisältöilmoitus poistuu ja keskustelut siirtyvät takaisin aloitusnäytölle. Lue lisää Google Messages ‑keskusteluiden järjestämisestä.

Lisätietoja roskasisältöilmoituksista

Kun ilmoitat roskasisällöstä:
  • Roskapostittajan puhelinnumero ilmoitetaan Googlelle.
  • Google saa kopion kymmenestä viimeisimmästä roskapostittajan lähettämästä viestistä roskapostin tunnistamisen parantamiseksi. Ryhmäkeskustelujen kopiot voivat sisältää viestejä myös muilta käyttäjiltä:
    • Jokaisessa ilmoitetussa viestissä on lähettäjän puhelinnumero ja viestin aikaleima.
    • Jokainen Rich Communication Services ‑palvelun (RCS) kautta lähetetty viesti sisältää yksilöivän RCS-viestitunnuksen.
    • Jokainen raportoitu RCS-ryhmäkeskustelu sisältää RCS-ryhmätunnuksen.
  • SIM-korttiin ja IP-osoitteeseen perustuva maakoodisi ilmoitetaan Googlelle.
  • Roskapostittajalle aiemmin lähettämiäsi vastauksia ei lähetetä Googlelle.
  • Nimeäsi ja puhelinnumeroasi ei yhdistetä roskapostittajan viesteihin.
  • Roskapostittaja ei voi nähdä ilmoitustasi eikä saa tietää siitä.
Ilmoitus saattaa luoda roskasisällön ilmoittamiselle oman keskustelun. Tämä lähettää roskapostittajan numeron ja hänen viimeisimmän tekstiviestinsä operaattorillesi. Nämä keskustelut voidaan merkitä roskasisällöksi ja estää automaattisesti.
Roskasisältöilmoitusten lähettäminen on vapaaehtoista. Voit myös estää puhelinnumeron ilmoittamatta häiriköstä Googlelle. Lue lisää roskasisällön estosta ja numeron estämisestä tai eston kumoamisesta.