Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Läsa meddelanden på en dator eller Android-surfplatta

Det går att chatta med vänner på datorn eller Android-surfplattan med Google Messages för webben, som visar det som finns i mobilappen Google Messages. Google Messages för webben skickar sms med en anslutning från datorn till mobilen. Det betyder att operatörsavgifter tillkommer precis som med mobilappen.

Obs! Ditt Google-konto används för följande:

• Parkoppla mobilappen och enheten. Det går att koppla ditt Google Messages-konto till flera enheter, men endast en dator kan vara aktiv åt gången.
  • Om du väljer att använda QR-kodalternativet i stället för ett Google-konto är QR-koden unik för din dator eller surfplatta.

Det här behöver du för att komma igång

På mobilen behöver du:

På datorn behöver du:

• En av dessa webbläsare: Chrome, Mozilla Firefox, Safari eller Microsoft Edge. Det finns inte för Internet Explorer.
  • En internetanslutning.
Tips: Du kanske måste betala för data om du använder mobilen. Undvik extra kostnader genom att ansluta mobilen till wifi.

Konfigurera Google Messages för webben

1. Öppna Google Messages på telefonen.
  2. Tryck på kontomenyn följt av Enhetskoppling uppe till höger.
  3. Om du får en uppmaning om att logga in med ditt Google-konto väljer du det konto du vill använda med Google Messages och fortsätter.
  4. Öppna Google Messages för webben i en webbläsare på datorn, t.ex. Chrome eller Safari.
  5. Logga in på Google Messages för webben med samma Google-konto som du valde på telefonen.
  6. På telefonen visas en dialogruta i Google Messages-appen med tre emojis. Tryck på den emoji som matchar den som visas på datorskärmen.
  7. Telefonen vibrerar när parkopplingen är slutförd och du kan se dina meddelanden på datorskärmen.
  8. Om du inte har något Google-konto letar du upp alternativet för att parkoppla med en QR-kod.

Viktigt!

• De senaste konversationstrådarna, kontakterna och andra inställningar krypteras och cachelagras i webbläsaren.
  • Om du inte använder Google Messages-kontot på ett par veckor kopplas du av säkerhetsskäl från automatiskt.

Visa dina meddelanden på webben

När du har olästa meddelanden visar ikonen Google Messages på webbläsarfliken en röd avisering och antalet olästa meddelanden.

Tips! Gör Google Messages för webben mörkare eller använd hög kontrast:

1. Klicka på Mer Merföljt av Aktivera mörkt tema på datorn.

Koppla från Google Messages för webben

Genom att koppla från hindrar du andra från att läsa dina meddelanden eller känslig information som koder för tvåfaktorsverifiering och personliga uppgifter.

På datorn

Koppla från när du är klar om du använder Google Messages för webben på en gemensam eller offentlig dator.

1. Öppna Google Messages för webben på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny uppe till vänster följt av Koppla från.

På en Android-mobil

1. Öppna Google Messages på telefonen.
  2. Tryck på kontomenyn följt av Enhetskoppling uppe till höger.
  3. Välj var du vill koppla från:
    • Koppla från en dator: Tryck på Radera Radera följt av Ta bort parkopplingen bredvid den dator du vill koppla från.
    • Koppla från alla datorer: Tryck på Koppla från alla datorer.

Läsa meddelanden på Android-surfplattan

Du kan läsa dina meddelanden på Android-surfplattan med Google Messages. Om du inte har Google Messages på surfplattan kan du ladda ned det från Google Play.
Viktigt! Operatörsavgifter tillkommer när du använder Google Messages på surfplattan.

Tips!

• Öppna Google Messages på surfplattan genom att följa stegen ovan i Konfigurera Google Messages för webben.
  • Om du väljer att inte parkoppla med Google-kontot parkopplar den unika QR-koden för Google Messages mobilappen med din surfplatta.
  • Vissa surfplattor med mobilanslutning och SIM-kort kan skicka meddelanden utan anslutning till telefonen. Då kan surfplattan fungera som en mobiltelefon.