Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Je berichten nagaan op je computer of Android-tablet

Je kunt op je computer of Android-tablet met je vrienden chatten via Google Berichten voor het web, waarin de berichten van je mobiele Google Berichten-app worden getoond. Met Google Berichten voor het web kun je sms-berichten sturen via een verbinding van je computer naar je telefoon. Dit betekent dat je provider hiervoor kosten in rekening kan brengen, net als bij de mobiele app.

Belangrijk: Je Google-account wordt gebruikt voor het volgende:

• De mobiele app en je apparaat koppelen. Je kunt je Google Berichten-account aan meerdere apparaten koppelen, maar er kan maar één computer tegelijk actief zijn.
  • Als je ervoor kiest de QR-code te gebruiken in plaats van een Google-account, is de QR-code uniek voor je computer of tablet.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

Op je telefoon heb je het volgende nodig:

Op je computer heb je het volgende nodig:

• Een van deze webbrowsers: Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge. Berichten voor het web is niet beschikbaar in Internet Explorer.
  • Een internetverbinding.
Tip: Er kunnen kosten voor datagebruik in rekening worden gebracht als je je telefoon gebruikt. Maak verbinding met je telefoon via wifi om extra kosten te vermijden.

Google Berichten voor het web instellen

1. Open Google Berichten op je telefoon.
  2. Tik rechtsboven op je accountmenu en dan Apparaatkoppeling.
  3. Als je een prompt krijgt om in te loggen met je Google-account, selecteer je het account dat je wilt gebruiken met Google Berichten en tik je op Doorgaan.
  4. Open Google Berichten voor het web in een browser (zoals Chrome of Safari) op je computer.
  5. Log in bij Google Berichten voor het web met het Google-account waarop je op je telefoon bent ingelogd.
  6. Op je telefoon wordt er in de Google Berichten-app een dialoogvenster geopend met 3 emoji's. Tik op de emoji die hetzelfde is als de emoji op het computerscherm.
  7. Je telefoon trilt als de koppeling is afgerond. Je berichten worden nu getoond op het computerscherm.
  8. Als je geen Google-account hebt, zoek je de optie om te koppelen met een QR-code.

Belangrijk:

• Je laatste gesprekken, je contacten en andere instellingen worden versleuteld en opgeslagen in het cachegeheugen van je browser.
  • Als je je Google Berichten-account een paar weken niet gebruikt, word je om veiligheidsredenen automatisch ontkoppeld.

Je berichten bekijken op internet

Als je ongelezen berichten hebt, staat er op het browsertabblad bij het Google Berichten-icoon een rode melding met het aantal ongelezen berichten.

Tip: Je kunt Google Berichten voor het web donkerder maken of de modus voor hoog contrast gebruiken:

1. Tik op je computer op Meer Meer en dan Donker thema aanzetten.

Google Berichten voor het web ontkoppelen

Als je ontkoppelt, zorg je ervoor dat andere mensen je berichten en gevoelige informatie niet kunnen zien, zoals codes voor verificatie in 2 stappen of persoonsgegevens.

Op een computer

Als je Google Berichten voor het web op een gedeelde of openbare computer gebruikt, ontkoppel je als je klaar bent.

1. Open Google Berichten voor het web op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Ontkoppelen.

Op je Android-telefoon

1. Open Google Berichten op je telefoon.
  2. Tik rechtsboven op je accountmenu en dan Apparaatkoppeling.
  3. Kies wat je wilt ontkoppelen:
    • Eén computer ontkoppelen: Tik naast de computer die je wilt ontkoppelen op Verwijderen Verwijderen en dan Ontkoppelen.
    • Alle computers ontkoppelen: Tik op Alle computers ontkoppelen.

Je berichten bekijken op je Android-tablet

Je kunt berichten checken op je Android-tablet met Google Berichten. Als je Google Berichten niet op je tablet hebt geïnstalleerd, kun je de app downloaden via Google Play.
Belangrijk: Als je Google Berichten op je tablet gebruikt, zijn kosten van je provider van toepassing.

Tips:

• Als je Google Berichten op je tablet wilt openen, volg je de stappen hierboven om Google Berichten voor het web in te stellen.
  • Als je niet koppelt met je Google-account, koppelt de unieke QR-code voor Google Berichten de mobiele app aan je tablet.
  • Sommige tablets met een mobiele verbinding en een simkaart kunnen berichten sturen zonder verbinding met je telefoon. Zo werkt je tablet als een mobiele telefoon.