Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Aktivera RCS-chattar i Google Messages

Rich Communication Services eller RCS, en modern branschstandard för meddelanden, ger mer dynamiska och säkrare konversationer än med sms eller mms. Läs mer om meddelanden i Rich Communication Services.

Aktivera RCS-chattar för första gången

När RCS-chattar har aktiverats kan du skicka meddelanden genom wifi och använda andra funktioner.

Om operatören och enheten inte konfigureras automatiskt för RCS-chattar kan det hända att du erbjuds RCS-chattar. Du kan bli ombedd att ange ditt telefonnummer.

Viktigt! Du kan ibland få ett sms från Jibe Mobile från Google för att verifiera ditt telefonnummer. RCS-chattar är för närvarande tillgängliga för standard-SIM eller föredraget SIM-kort och blir kanske tillgängliga för andra SIM-kort senare. Hantera standard-SIM-kortet i systeminställningarna. Kontakta enhetens tillverkare för mer information om att använda inställningar för dubbla SIM-kort.

Om operatören har stöd för RCS men enheten inte har konfigurerats automatiskt för RCS-chattar, visas kanske aviseringen Gör mer med Google Messages. Om du ser den här aviseringen:

1. Öppna Google Messages på enheten.
  2. Tryck på Kom igång följt av Nästa.
  3. Tryck på Ja för att hålla Google Messages anslutet.

Läs om att felsöka om du inte kan aktivera RCS-chattar.

Aktivera eller inaktivera RCS-chattar

Viktigt! RCS-chattar kan fortsätta att fungera i upp till 14 dagar om du inte inaktiverar RCS-chattar i Inställningar för att sluta skicka och ta emot RCS-meddelanden när du tar bort ett SIM-kort från enheten.

1. Öppna Google Messages på enheten.
  2. Tryck på profilbilden eller ikonen uppe till höger följt av Messages-inställningar.
  3. Tryck på RCS-chattar.
  4. Aktivera eller inaktivera RCS-chattar.

Tips!

• Tryck på Chattfunktioner om du inte hittar RCS-chattar.
  • Tryck på Verifiera ditt nummer om du inte redan är ansluten till RCS-chattar.
  • Du kan även använda webbportalen för inaktivering av Google Messages för att inaktivera RCS-chattar.

Använd inaktiveringsportalen om du

• använde ditt telefonnummer med en gammal telefon och inte får sms på den nya telefonen
  • tappade eller hade sönder telefonen men fortfarande har kvar telefonnumret
  • ändrade meddelandeappar på samma telefon och inte får några meddelanden.

Förstå RCS-chattstatus

Du hittar din status genom att öppna Inställningarföljt av RCS-chattar. Tryck på Chattfunktioner om du inte hittar RCS-chattar.

Möjliga statusvärden är:

• Ansluten: RCS-chattar är redo att användas med andra personer som har dem påslagna.
  • Konfigurerar: Google Messages verifierar ditt telefonnummer. Tryck på Försök igen vid statusen om verifieringen tar mer än några minuter.
  • Frånkopplad: RCS-chattar är för tillfället inte tillgängliga. Kontrollera att du är ansluten till internet.

Aktivera eller inaktivera specifika funktioner i RCS-chattar

Visa andra att du har läst deras meddelanden

Så här aktiverar du läskvitton:

1. Öppna Google Messages på enheten.
  2. Tryck på din profilbild eller ikon följt av Messages-inställningar.
  3. Tryck på RCS-chattar.
    • Tips! Tryck på Chattfunktioner om du inte hittar RCS-chattar.
  4. Tryck på Skicka läskvitton.

Om du vill veta när andra har läst ditt meddelande måste de aktivera läskvitton i Inställningar.

Visa andra att du skriver i en konversation med dem

Aktivera inmatningsindikatorer:

1. Öppna Google Messages på enheten.
  2. Tryck på din profilbild eller ikon följt av Messages-inställningar.
  3. Tryck på RCS-chattar.
    • Tips! Tryck på Chattfunktioner om du inte hittar RCS-chattar.
  4. Tryck på Visa inmatningsindikatorer.
Välj hur ett meddelande skickas på nytt om det inte kommer fram

Om du har försökt skicka ett meddelande genom wifi eller mobildata utan att lyckas kan du välja hur ett meddelande skickas på nytt:

1. Öppna Google Messages på enheten.
  2. Tryck på din profilbild eller ikon följt av Messages-inställningar.
  3. Tryck på RCS-chattar.
    • Tips! Tryck på Chattfunktioner om du inte hittar RCS-chattar.
  4. Tryck på Skicka meddelanden på nytt.
  5. Välj hur du skickar ett meddelande på nytt.
    • Viktigt! Om du väljer att skicka som sms med en länk, kan din media vara tillgänglig med en offentlig länk som inte kontrolleras av Google.

Ta reda på om meddelandet skickas genom mobildata, som sms eller mms

Ikonen Skicka i skrivfältet visar metoden som meddelandet skickas med. Dina meddelanden kan skickas på följande sätt:

• Skicka med wifi eller mobildata Skicka
  • Skicka som sms Skicka som sms
  • Skicka som mms Skicka som mms

Om Operatörstjänster

Operatörstjänster har stöd för RCS-meddelanden (Rich Communication Services) i Google Messages. Den samlar in diagnostik- och kraschdata för att säkerställa att dessa tjänster fungerar korrekt.