Få en enda bedre meldingsopplevelse med RCS. Finn ut hvordan du slår på RCS-chat.

Slå på RCS-chatter i Google Meldinger

Med RCS (Rich Communication Services) – en moderne bransjestandard for meldingstjenester – kan du ha sikrere og mer dynamiske samtaler med folk enn ved å bruke SMS eller MMS. Finn ut mer om RCS-meldinger.

Slå på RCS-chatter for første gang

Når RCS-chatter er slått på, kan du sende meldinger via wifi og bruke andre funksjoner.

Hvis operatøren og enheten ikke er automatisk konfigurert for RCS-chatter, kan det hende du blir tilbudt å bruke det. I så fall kan du bli bedt om å oppgi telefonnummeret ditt.

Viktig: Fra tid til annen kan du motta en SMS fra Jibe Mobile fra Google der du blir bedt om å bekrefte telefonnummeret ditt. RCS-chatter er tilgjengelige for standard eller foretrukket SIM-kort for anrop nå, og de kan bli tilgjengelige for andre SIM-kort senere. Administrer standard-SIM-kortet ditt for anrop i systeminnstillingene. For å finne ut hvordan du bruker innstillinger for to SIM-kort, kan du kontakte enhetsprodusenten.

Hvis operatøren din støtter RCS, men enheten ikke er konfigurert automatisk for RCS-chatter, kan det hende du ser varselet «Gjør mer med Google Meldinger». Gjør dette hvis du får et slikt varsel:

1. Åpne Google Meldinger på enheten.
  2. Trykk på Kom i gang og så Neste.
  3. Trykk på Ja for å holde Google Meldinger tilkoblet.

Hvis du ikke får til å slå på RCS-chatter, kan du se hvordan du feilsøker.

Slå RCS-chatter på eller av

Viktig: Hvis du ikke slår av RCS-chatter i innstillingene, kan RCS-chatter fortsette å virke i opptil 14 dager etter du har tatt ut SIM-kortet fra enheten.

1. Åpne Google Meldinger på enheten.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger.
  3. Trykk på RCS-chatter.
  4. Slå RCS-chatter på eller av.

Tips:

• Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.
  • Hvis statusen ikke er «Tilkoblet», trykker du på Bekreft nummeret ditt.
  • Du kan også bruke Google Meldinger-nettportalen for deaktivering til å slå av RCS-chatter.

Bruk nettportalen for deaktivering hvis du

• brukte telefonnummeret ditt med en gammel telefon og ikke mottar tekstmeldinger på den nye telefonen
  • mister eller ødelegger telefonen din, men fortsatt har telefonnummeret ditt
  • bytter meldingsapp på den samme telefonen og ikke mottar meldinger

Slik fungerer RCS-chatstatus

For å finne statusen din kan du gå til Innstillinger og så RCS-chatter. Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.

Dette er de mulige statusene:

• Tilkoblet: RCS-chatter er klare til bruk. Du kan chatte med andre som også har slått dem på.
  • Konfigurerer: Google Meldinger er i ferd med å bekrefte telefonnummeret ditt. Hvis bekreftelsen tar mer enn noen få minutter, trykker du på Prøv igjen ved siden av statusen.
  • Frakoblet: RCS-chatter er midlertidig utilgjengelig. Sjekk at du er koblet til internett.

Slå bestemte funksjoner i RCS-chatter på eller av

La andre få vite at du har lest meldingene deres

Slik slår du på lesebekreftelser:

1. Åpne Google Meldinger på enheten.
  2. Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger.
  3. Trykk på RCS-chatter.
    • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.
  4. Trykk på Send lesebekreftelser.

Hvis du vil se når andre har lest meldingene dine, må de ha slått på lesebekreftelser i innstillingene sine.

Vis andre når du skriver i en samtale

Slik slår du på skriveindikatorer:

1. Åpne Google Meldinger på enheten.
  2. Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger.
  3. Trykk på RCS-chatter.
    • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.
  4. Trykk på Vis skriveindikatorer.
Hvis en melding ikke kan sendes, kan du velge hvordan du vil sende den på nytt.

Hvis du prøver å sende en melding via wifi eller mobildata og det ikke fungerer, kan du velge hvordan du vil sende den på nytt:

1. Åpne Google Meldinger på enheten.
  2. Trykk på profilbildet eller -ikonet og så Innstillinger for Meldinger.
  3. Trykk på RCS-chatter.
    • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.
  4. Trykk på Send meldinger på nytt.
  5. Velg hvordan du vil at meldinger skal sendes på nytt.
    • Viktig: Hvis du velger å sende som «SMS med link», kan det hende at mediefilene dine blir tilgjengelige via en offentlig link som ikke kontrolleres av Google.

Finn ut om meldingen din sendes via mobildata, SMS eller MMS

Sendeikonet i skrivefeltet viser hvordan meldingen blir sendt. Dette er de mulige måtene meldingene dine kan sendes på:

• Send via wifi eller mobildata Send
  • Send via SMS Send via SMS
  • Send via MMS Send via MMS

Om Tjenester fra operatøren

«Tjenester fra operatøren» inneholder tjenester som støtter RCS-meldinger (Rich Communication Services) i Google Meldinger. Den samler inn diagnose- og krasjdata for å sikre at disse tjenestene fungerer som de skal.