Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

RCS-chats aanzetten in Google Berichten

Rich Communication Services (RCS) is een moderne branchenorm voor berichten, waarmee je dynamischere en beter beveiligde gesprekken kunt voeren dan via sms of mms. Meer informatie over berichten versturen via Rich Communication Services

RCS-chats voor het eerst aanzetten

Als RCS-chats aanstaan, kun je berichten sturen via wifi en andere functies gebruiken.

Als je provider en apparaat niet automatisch ingesteld zijn voor RCS-chats, wordt je misschien aangeboden om RCS-chats te gebruiken. Je kunt ook gevraagd worden je telefoonnummer in te voeren.

Belangrijk: Je kunt af en toe een tekstbericht van Jibe Mobile van Google krijgen om je telefoonnummer te laten verifiëren. RCS-chats zijn momenteel beschikbaar voor je standaard of voorkeurssimkaart voor gesprekken. Later kunnen ze voor andere simkaarten beschikbaar komen. Je beheert je standaard simkaart voor gesprekken via je systeeminstellingen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over hoe je instellingen voor twee simkaarten (dual sim) kunt gebruiken.

Als je provider RCS ondersteunt, maar je apparaat niet automatisch is ingesteld voor RCS-chats, krijg je misschien de melding Doe meer met Google Berichten. Doe dan het volgende:

1. Open Google Berichten op je apparaat.
  2. Tik op Aan de slag en dan Volgende.
  3. Tik op Ja om Google Berichten verbonden te houden.

Als je RCS-chats niet kunt aanzetten, check je hoe je problemen oplost.

RCS-chats aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je RCS-chats niet uitzet in Instellingen om geen RCS-berichten meer te kunnen sturen of ontvangen wanneer je een simkaart uit je apparaat haalt, kunnen RCS-chats nog tot wel 14 dagen blijven werken.

1. Open Google Berichten op je apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of icoon en dan Instellingen voor berichten.
  3. Tik op RCS-chats.
  4. Zet RCS-chats aan of uit.

Tips:

• Als je RCS-chats niet kunt vinden, tik je op Chatfuncties.
  • Als je geen verbinding hebt, tik je op Je nummer laten verifiëren.
  • Je kunt RCS-chats ook uitzetten via de webportal voor deactivering van Google Berichten.

Gebruik de deactiveringsportal in de volgende gevallen:

• Je gebruikt het telefoonnummer van een oude telefoon en krijgt geen tekstberichten op je nieuwe telefoon.
  • Je raakt je telefoon kwijt of de telefoon gaat kapot, maar je hebt je telefoonnummer nog wel.
  • Je hebt de berichten-app op dezelfde telefoon gewijzigd en krijgt geen berichten.

Inzicht in de RCS-chatstatus

Ga naar Instellingen en dan RCS-chats om je status te checken. Als je RCS-chats niet kunt vinden, tik je op Chatfuncties.

Dit zijn de mogelijke statussen:

• Verbonden: Je kunt RCS-chats gebruiken met anderen die dit hebben aangezet.
  • Instellen: Google Berichten verifieert je telefoonnummer. Als de verificatie meer dan een paar minuten duurt, tik je naast de status op Opnieuw proberen.
  • Verbinding verbroken: RCS-chats zijn tijdelijk niet beschikbaar. Check of je verbinding hebt met internet.

Specifieke functies in RCS-chats aan- of uitzetten

Anderen laten weten dat je hun berichten hebt gelezen

Zo zet je leesbevestigingen aan:

1. Open Google Berichten op je apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of icoon en dan Instellingen voor berichten.
  3. Tik op RCS-chats.
    • Tip: Als je RCS-chats niet kunt vinden, tik je op Chatfuncties.
  4. Tik op Leesbevestigingen sturen.

Als je wilt weten of anderen je bericht hebben gelezen, moeten ze leesbevestigingen aanzetten in Instellingen.

Anderen tonen dat je tijdens een chat aan het typen bent

Zo zet je typindicatoren aan:

1. Open Google Berichten op je apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of icoon en dan Instellingen voor berichten.
  3. Tik op RCS-chats.
    • Tip: Als je RCS-chats niet kunt vinden, tik je op Chatfuncties.
  4. Tik op Typindicatoren tonen.
Als je een bericht niet hebt kunnen sturen, kies je hoe je het opnieuw wilt proberen.

Als het niet lukt om een bericht te sturen via wifi of mobiele data, kies je een andere manier:

1. Open Google Berichten op je apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of icoon en dan Instellingen voor berichten.
  3. Tik op RCS-chats.
    • Tip: Als je RCS-chats niet kunt vinden, tik je op Chatfuncties.
  4. Tik op Berichten opnieuw sturen.
  5. Kies hoe je een bericht opnieuw wilt sturen.
    • Belangrijk: Als je kiest om een sms te sturen met een link, zijn je media misschien toegankelijk via een openbare link die niet wordt beheerd door Google.

Checken of je berichten verstuurt via mobiele data, sms of mms

Het icoon Sturen in de opstelbalk geeft de methode aan waarmee je bericht wordt gestuurd. Zo kunnen je berichten worden gestuurd:

• via wifi of mobiele data Verzenden,
  • via sms Verzenden via sms,
  • via mms Verzenden via mms.

Over Providerservices

Providerservices biedt services om RCS-berichten (Rich Communication Services) te ondersteunen in Google Berichten. Providerservices verzamelt diagnostische en crashgegevens om te zorgen dat deze services probleemloos werken.