Chat-ominaisuuksien ottaminen käyttöön Messagesissa

Jos chat-ominaisuudet ovat käytössä, voit

• lähettää viestejä Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden kautta (teksti- ja MMS-viestien sijaan)
  • lisätä ihmisiä ryhmäkeskusteluihin
  • nähdä, milloin muut kirjoittavat
  • antaa muiden nähdä, että olet lukenut heidän viestinsä
  • jakaa korkealaatuisia kuvia.

Jotta näitä asetuksia voidaan käyttää, kaikkien Messages-keskustelun osallistujien on otettava chat-ominaisuudet käyttöön.

Chat-ominaisuudet ovat käytettävissä vain tietyillä puhelimilla, palveluntarjoajilla ja operaattoreilla, mukaan lukien Googlen Jibe Mobile. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Lue lisää datan käsittelystä tilanteissa, joissa chat-ominaisuuksien tarjoajana on Googlen Jibe Mobile.

Chat-ominaisuuksien ensimmäinen käyttöönotto

Kun chat-ominaisuudet ovat käytössä, voit lähettää viestejä Wi-Fi-yhteyden kautta ja käyttää muita ominaisuuksia.

Jos operaattorisi ja laitteesi eivät automaattisesti ota chat-ominaisuuksia käyttöön, sinulle saatetaan tarjota chat-ominaisuuksia Googlen Jibe Mobilen kautta. Tällöin Messages-sovellus kehottaa sinua avaamaan ja hyväksymään Jiben käyttöehdot. Puhelinnumeroasi saatetaan kysyä.

Tärkeää: Saatat saada Googlen Jibe Mobilelta ajoittain tekstiviestejä puhelinnumerosi vahvistamiseksi. Chat-ominaisuudet ovat tällä hetkellä käytettävissä oletuksena käyttämälläsi tai ensisijaisella SIM-kortillasi, ja ne saattavat olla käytettävissä muilla SIM-korteilla myöhemmin. Muuta oletuksena soittamiseen käyttämääsi SIM-korttia järjestelmäasetuksista. Jos haluat lisätietoja kahden SIM-kortin asetuksista, ota yhteyttä laitteen valmistajaan.

Jos operaattorisi tukee chat-ominaisuuksia, mutta niitä ei ole määritetty automaattisesti laitteeseesi, saatat saada Messagesin monipuolisesta käytöstä kertovan ilmoituksen. Tee näin, jos saat ilmoituksen:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Aloita ja sitten Seuraava.
  3. Pidä Messages yhdistettynä valitsemalla Kyllä.

Jos chat-ominaisuuksien käyttöönotto ei onnistu, tutustu vianetsintäohjeisiin.

Chat-ominaisuuksien laittaminen päälle tai pois päältä

Tärkeää: Kun poistat SIM-kortin laitteestasi, sinun on lopetettava chat-viestien lähettäminen ja vastaanottaminen ottamalla chat-ominaisuudet pois päältä asetuksista. Muussa tapauksessa chat-ominaisuudet voivat olla käytössä jopa kahdeksan päivän ajan.

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Ota chat-ominaisuudet käyttöön tai poista valinta.

Vinkki: Voit myös laittaa chat-ominaisuudet pois päältä Messagesin käytöstä poistamisen verkkoportaalista. Jos olet käyttänyt samaa puhelinnumeroa aiemmassa puhelimessasi, etkä saa tekstiviestejä uuteen puhelimeen, voit laittaa chat-ominaisuudet pois päältä vanhasta puhelimestasi käytöstä poistamisen verkkoportaalista. Jos puhelin katoaa tai menee rikki, mutta puhelinnumero on edelleen käytössäsi, voit laittaa chat-ominaisuudet pois päältä siirtymällä käytöstä poistamisen verkkoportaaliin.

Chat-tila

Näet tilasi, kun valitset Asetuksetja sittenChat-ominaisuudet. Mahdollisia tiloja ovat seuraavat:

• Yhdistetty: Voit käyttää chat-ominaisuuksia sellaisten käyttäjien kanssa, joilla ne ovat myös käytössä.
  • Määritetään: Messages vahvistaa puhelinnumeroasi. Jos vahvistus kestää kauemmin kuin muutaman minuutin, valitse tilan vierestä Yritä uudelleen.
  • Yhteys katkaistu: Chat-ominaisuudet ovat tilapäisesti poissa käytöstä. Varmista, että internetyhteys on muodostettu.

Lue lisää chat-ominaisuuksien käyttöönottoon liittyvien ongelmien ratkaisemisesta.

Tiettyjen chat-ominaisuuksien vaihtaminen päälle tai pois

Anna muiden tietää, että olet lukenut heidän viestinsä

Lukukuittausten käyttöönotto:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Lähetä lukukuittaukset.

Jos haluat tietää, milloin muut ovat lukeneet viestisi, heidän on otettava lukukuittaukset käyttöön asetuksista.

Näytä muille, kun kirjoitat tekstiä

Kirjoitustilan osoittimien käyttöönotto:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Näytä kirjoitustilan osoittimet.
Jos viestin lähettäminen ei onnistu, valitse sen uudelleenlähetyksen tapa

Jos viestin lähettäminen Wi-Fi-yhteyden tai mobiilidatan avulla epäonnistuu, voit valita tavan, jolla viesti lähetetään uudelleen:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Lähetä viestit uudelleen.
  5. Valitse, miten viesti lähetetään uudelleen.

Tärkeää:Jos valitset Linkki tekstiviestinä ‑vaihtoehdon, lähettämääsi sisältöä voidaan käyttää julkisen linkin kautta. Google ei valvo linkin käyttöä.

Lähettämistavan tarkistaminen (mobiilidata, tekstiviesti tai MMS-viesti)

Katso viestikentässä olevaa lähetyskuvaketta. Näet jonkin seuraavista viesteistä:

• Lähettäminen Wi-Fi-yhteyden tai mobiilidatan kautta: Lähetä
  • Lähettäminen tekstiviestinä: Lähettäminen tekstiviestinä
  • Lähettäminen MMS-viestinä: Lähettäminen MMS-viestinä

Tarvitsetko lisäapua?

Jos mikään edellisistä ei ratkaissut ongelmaasi, voit tutustua Usein kysyttyä Googlen chat-ominaisuuksista ‑osioon tai esittää kysymyksiä Messages-yhteisössä.