Chat-ominaisuuksien ottaminen käyttöön Messagesissa

Jos chat-ominaisuudet ovat käytössä, voit

• lähettää viestejä Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta (teksti- tai multimediaviestien sijaan)
  • lisätä ihmisiä ryhmäkeskusteluihin
  • nähdä, milloin muut kirjoittavat
  • antaa muiden nähdä, että olet lukenut heidän viestinsä
  • jakaa korkealaatuisia kuvia.

Jotta näitä asetuksia voidaan käyttää, kaikkien Messages-keskustelun osallistujien on otettava chat-ominaisuudet käyttöön.

Chat-ominaisuudet ovat käytettävissä vain tietyillä puhelimilla, palveluntarjoajilla ja operaattoreilla, mukaan lukien Googlen Jibe Mobile. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Lue lisää datan käsittelystä tilanteissa, joissa chat-ominaisuuksien tarjoajana on Googlen Jibe Mobile.

Chat-ominaisuuksien käyttöönotto:

Kun chat-ominaisuudet ovat käytössä, voit lähettää viestejä Wi-Fi-yhteyden kautta ja käyttää muita ominaisuuksia.

Jos operaattorisi ja laitteesi eivät automaattisesti ota chat-ominaisuuksia käyttöön, sinulle saatetaan tarjota chat-ominaisuuksia Googlen Jibe Mobilen kautta. Tällöin Messages-sovellus kehottaa sinua ottamaan ne käyttöön ja hyväksymään Jiben käyttöehdot. Sinulta saatetaan pyytää puhelinnumeroa.

Tärkeää: Saatat saada Googlen Jibe Mobilelta ajoittain tekstiviestejä puhelinnumerosi vahvistamiseksi.

Jos operaattorisi tukee chat-ominaisuuksia, mutta niitä ei ole määritetty automaattisesti laitteeseesi, saatat saada Messagesin monipuolisesta käytöstä kertovan ilmoituksen. Tee näin, jos saat ilmoituksen:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Aloita ja sitten Seuraava.
  3. Pidä Messages yhdistettynä valitsemalla Kyllä.

Jos sinulla on ongelmia chat-ominaisuuksien käyttöönotossa, tutustu vianetsintään.

Chat-ominaisuuksien ottaminen pois päältä:

Tärkeää: Kun poistat SIM-kortin laitteestasi, sinun on lopetettava chat-viestien lähettäminen ja vastaanottaminen ottamalla chat-ominaisuudet pois päältä asetuksista. Muussa tapauksessa chat-ominaisuudet voivat olla käytössä jopa kahdeksan päivän ajan.

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää  ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Ota "Ota chat-ominaisuudet käyttöön" pois päältä.

Chat-tila

Näet tilasi, kun valitset Asetuksetja sittenChat-ominaisuudet. Mahdollisia tiloja ovat seuraavat:

• Yhdistetty: Voit käyttää chat-ominaisuuksia sellaisten käyttäjien kanssa, joilla ne ovat myös käytössä.
  • Määritetään: Messages vahvistaa puhelinnumeroasi. Jos vahvistus kestää kauemmin kuin muutaman minuutin, valitse tilan vierestä Yritä uudelleen.
  • Yhteys katkaistu: Chat-ominaisuudet ovat tilapäisesti poissa käytöstä. Varmista, että internetyhteys on muodostettu.

Lue lisää chat-ominaisuuksien käyttöönottoon liittyvien ongelmien korjaamisesta.

Tiettyjen chat-ominaisuuksien käyttöönotto tai ottaminen pois päältä

Anna muiden tietää, että olet lukenut heidän viestinsä

Lukukuittausten käyttöönotto:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Lähetä lukukuittaukset.

Jos haluat tietää, milloin muut ovat lukeneet viestisi, heidän on otettava lukukuittaukset käyttöön asetuksista.

Näytä muille, kun kirjoitat tekstiä

Kirjoitustilan osoittimien käyttöönotto:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Näytä kirjoitustilan osoittimet.
Jos viestin lähettäminen ei onnistu, valitse sen uudelleenlähetyksen tapa

Kun yrität lähettää viestiä Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta mutta lähetys epäonnistuu, voit lähettää viestin uudelleen eri tavoilla:

1. Avaa laitteesi Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Valitse Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Lähetä viestit uudelleen.
  5. Valitse, miten viesti lähetetään uudelleen.

Tärkeää: Jos valitset Linkki tekstiviestinä ‑vaihtoehdon, lähettämääsi sisältöä voidaan käyttää julkisen linkin kautta. Google ei valvo linkin käyttöä.

Tarkista viestisi lähettämistapa (mobiiliyhteys, tekstiviesti tai MMS-viesti)

Katso viestikentässä olevaa lähetyskuvaketta. Näet jonkin seuraavista viesteistä:

• Lähettäminen Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta Lähetä
  • Lähettäminen tekstiviestinä Lähettäminen tekstiviestinä
  • Lähettäminen MMS-viestinä Lähettäminen MMS-viestinä

Tarvitsetko lisäapua?

Jos mikään edellisistä ei ratkaissut ongelmaasi, voit tutustua Usein kysyttyä Googlen chat-ominaisuuksista ‑osuuteen tai esittää kysymyksiä Messages-yhteisössä.